Ez így normális? Mit csináljak?
Nos állandóan az öngyilkosság körül forognak a gondolataim,vagdosom magam (elég durván)
egyik percben boldog vagyok a másikban már a sarokban sírok..
Főleg este szokott ez az egész kijönni rajtam
Légyszíves segítsetek,mert én ezt már nem nagyon bírom és azt fontolgatom,hogy tényleg öngyilkos leszek,már találtam egy jó kis módszert :3 14/l
Itt az emberek csak ilyeneket tudnak mondani, hogy: változtass, próbálj pozitívan hozzáállni a dolgokhoz, barátkozz, kezdj bele valami hobbiba stb. De hát ez nehéz. De igaz, tényleg rajtad áll a dolog, a te életedet te irányítod, a hozzáállásod a tied. Egy szakember is legfejjebb csak tanácsot tud nyújtani igazából (ami nyilván segíthet, ha az illető tényleg jó, de valószínüleg nem sokat érne).
Ami jó hír, hogy még csak 14 éves vagy, ez természeténél fogva zűrös időszak egy ember életében és még fogsz változni. Kitartás.
Amúgy mi vonz az öngyilkosságban? És milyen az életed? Privibe is írhatsz ha akarsz.
Szia!
Valamilyen szinten egyetértve a második válaszolóval itt aligha fogsz tudni a többségtől olyan segítséget kapni. A szakember is valóban maximum asszisztál. Gondolom érzed, hogy most egy gödörben vagy. Az asszisztálás során a szakember, vagy más aki képes erre nem fog téged megfogni és kivinni onnan, mert mi lesz ha újra belecsöppensz? Nem, ő csupán a szemed elé tárja a kapaszkodókat, amik eddig számodra láthatatlanok voltak, de az megragadod e valamelyiket az továbbra is a te döntésed marad, tehát neked kell kimásznod onnan.
A jelenlegi helyzetedben meg kell próbálnod eljutni arra pontra, hogy te ki akarsz mászni onnan. Ha idáig eljutottál magadban, lélekben, akkor jöhet a szakember hogy asszisztálni tudja a kimászásod.
Csak olyanon lehet segíteni, aki tényleg, autentikusan akarja, hogy segítsenek neki.
Én drukkolok neked, hogy eljuss arra a pontra, remélhetőleg jó a kapcsolatod a szüleiddel, akik ezután pedig segíthetnek neked találni egy pszichológust.
Szia!
Nem megoldás az öngyilkosság, az a gyávák módszere... én is majdnem megtettem, nagyon a szélén álltam, de rájöttem, hogy a legkisebb apróságokat is meg kell akkor becsülni, nem a rosszal törődni neked is csak ezt tudom mondani.... ne a rosszat vedd észre, hanem a jót, mindig a jót... amúgy miért akartál öngyilkos lenni?... privátba nincs kedved beszélgetni?... :c nekem is jó lenne egy beszélgetőpartner, akivel el tudok beszélgetni erről... :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!