Mennyire gáz az, hogy 17 évesen nem tudok ilyen alapvető dolgokat?
Rengeteg mindennapi dolgot nem tudok, leginkább a történelem, politika és a vallás témakörben. Egyszerűen nem érdekel, sohasem foglalkoztam vele. Pl. most voltak (vagy vannak?) ezek a választások, amikről konkrétan semmit sem tudok. Nem tudom kik, minek, miért indulnak, hogy mi lett a végeredmény. Ha valaki megkérdezi, ki a miniszterelnök, még arra sem tudnék olyan választ adni, amiben biztos vagyok. A gazdaságról sem tudok szinte semmit. Vagy például a mai napon tudtam csak meg, hogy kik a pogányok.
Ezeken a témákon kívül is akad pár dolog, amit általában a velem egykorúak azért már jobban tudnak. Ilyen a főzés, sütés (én örülök, ha egy rántottát összedobok), vagy mondjuk a mai zenékről sem tudok sokat, mert nem szeretem őket, nem érdekelnek. Rockot, punkrockot hallgatok, tojok a mai divatzenékre. Csomószor van, hogy beszélgetnek XY énekesről, aki ennyire meg annyira híres, a csapból is a dalai folynak, én meg a nevét sem hallottam még.
Tudom, attól, hogy nem érdekelnek, még tájékozódnom kéne a nap mint nap történő dolgokról, de az az igazság, hogy egyszerűen nem akarok. Ez nagy baj?
Illetve van még néhány olyan dolog, amihez talán túl idős vagyok már. Egy példa a sok közül: mindig anyukámmal járok orvoshoz, be is jön velem a rendelőbe, helyettem beszél. Nem arról van szó, hogy egyedül nem menne, magam is boldogulnék, csak hát.. nem is tudom, miért van így.
Ti mit gondoltok ezekről a dolgokról?
17/L
Én 40 éves vagyok és még mindig nem érdekel se a tröténelem, se a politika, se a vallás és a gazdaság sem. Egyszerűen nem fogja az agyam. Ami szerintem nem túl jó, de ez van. Ettől függetlenül normális, értelmes embernek érzem magam. A térképek viszont órákig letudnak kötni és 3 nyelven beszélek.
Én is a rock-ot szeretem, így a populáris zenéhez nem értek. Főzni viszont megtanultam, de azt is későn.
Az hogy nem érdekel a töri,politika,vallás nem baj, de azért van ami az "alapműveltséghez" tartozik. Azért azt tanuld meg, hogy ki a miniszterelnök meg a köztársasági elnök. A többi nem kell.
Törit még tanulsz, szóval ha érdekel ha nem tudnod kell.
A vallás meg megint ha tudod, hogy van katolikus meg református már jó vagy.
Az hogy nem hallgatod ezt a mai tucat zenét csak a te javadat szolgálja, szóval meg ne változtasd más kedvéért az ízlésedet.
Elég fiatal vagy még ahhoz, hogy profi szakács legyél. Majd idővel úgyis elkezdesz főzőcskézni.
Viszont a vége kicsit gáz már ne is haragudj. Azért egy 17 éves lány tudjon már elmenni az orvoshoz egyedül meg tudja elmondani hogy mi a baja. Nem támadásnak szánom, de önállósodj egy kicsit. Nem ismeretlen helyre mész. El tudsz egyedül is menni. Ott aztán tuti nem lesz semmi bajod.
Ne amiatt változtass valamin, mert " gáz " vagy sem. Arra gondolj, hogy a saját fejlődésed számára és az életedben való szerepének számára mennyire fontos és releváns adott tudás.
Téged nem érdekel a politika, de ebből ered később a struccpolitika ( játékos a magyar nyelv ) és a " teszek mindenre, nem akarok tudni semmiről " világnézet lesz az, amely majd meghatároz téged és még sok más fiatalt, akik hozzád hasonlóan nem akarnak tudomást szerezni arról, ami körülöttük zajlik, azt gondolván, hogy ezzel okosan kiveszik a részüket az " úgysincs mit tenni, felesleges tudni " stílusból. Azért ez inkább a kényelem , a trehányság és a tudatlanság képviselete, és véleményem szerint nincs egy ország népe azzal beljebb, ha mindenki elvonul egy elefántcsonttoronyba és nem vesz tudomást arról, ami körülötte zajlik.
A történelem és a politika is kapcsolatban áll egymással, a történelem ugyanis az emberiség és annak különböző ok-okozati összefüggéseiről ad képet, amelyet végigtanulmányozva sokszor tanulni lehetne a múlt hibáiból, de ismételten a tudatlanság, az érdektelenség és az ítélőképesség hiánya az, amely miatt a történelem haszna egyenlő a nullával, legalábbis a társadalom jelentős részének.
A vallás az egyetlen témakör, amelyre nézve azt lehet mondani, hogy manapság épp az alapvető szintet érdemes elsajátítani ( azért, hogy bizonyos fogalmad legyen róla, mert a vallásnak is számos kapcsolata van politikai és történelmi testvéreivel is ) , de túlzottan belemenni már hátrányos, mintsem előnyös, kivéve ha valakit nem érdekel különösképpen ez a témakör.
Főzés, sütés - ezek környezetfüggő dolgok és amíg az életed olyan, hogy megtudsz élni a konyhai tudásodból, addig használd az időt olyan dolgok tanulására, amelyekkel valóban többre mész. Nem mintha a főzés nem volna alapvető dolog, de az idők változnak, és ma már valóban az alapvető szükségleteket szolgálja a főzés, nem pedig olyan hagyományos elvárásokat, amelyek régen voltak : a dédnagyanyáink minimális kötelessége az volt naponta, hogy háromfogásos ebédet, emellett bőséges reggelit és vacsorát készítsenek a család számára; mi viszont egyetem/karrier mellett nagyrészt a praktikus módszereket válasszuk, ezért nem babrálunk húsleves és aranygaluska készítésével.
Ez érthető, elfogadható és egyértelmű.
A zenei kultúrádat érdemes fejlesztened. Most azért nem találod értékesnek, mert még nem ismered. Idővel viszont ráfogsz jönni, hogy a zene valójában akkor létezett, amikor te még nem léteztél és igazán üdítő élmény lesz felfedezni ezt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!