Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Van okom rosszul érezni magam?

Van okom rosszul érezni magam?

Figyelt kérdés
Szakítottam barátnőmmel. Vártam rá néhány évet aztán hoppon maradtam. Közben félbemaradt a fősulim. Volt egy Renault Clio-m amit eladtam röviddel ezután. Úgy döntöttem, hogy elköltözöm. (Ami továbbra is cél, és az autó árának egy része ezt fedezi is.) Az autó árának egy másik részéből nyelvvizsgát csinálok egy tanfolyammal, amit jövő hónapban kezdek. A fennmaradó összegből pedig vennék egy egyszerűbb, régebbi kisautót, hogy legyen mivel járnom. (Nem városban lakom.) Tehát az autóm árából vennék egy olcsóbat, fizetném a nyelvvizsgát, ami marad meg talonban maradna a költözésre. A problémám pedig az, hogy egyfajta visszaesésnek élem meg az egészet. Elvégre valamilyen szinten, mintha felélném az autómat amiért évekig dolgoztam. Valahogy már inkább a kocsi fontosságát átvette, hogy befejezzem a fősulit. Akár fizetősön is. Mégis kicsit keserű a szám íze, hogy elköltöm az árának még egy részét is. Rosszul kellene éreznem magam? Ez most tényleg egyfajta visszaesés az életemben?
2014. okt. 11. 09:18
 1/2 anonim ***** válasza:

1) nem, nincs okod

2) igen, ez visszaesés

2014. okt. 11. 15:14
 2/2 anonim ***** válasza:

Mi eladtunk egy nagy házat, aminek az árából vettünk egy kisebbet, egy autót, új berendezési tárgyakat.

Valamilyen szinten visszaesés, de lehet úgy is értelmezni hogy haladtunk, mert lett egy kocsink, új bútorok, nekem nyelvvizsgám, nagyobb városba költöztünk.

Neked is, volt egy kocsid, amiből lesz egy másik kocsid, meg diplomád, meg nyelvvizsgád és egy lakásod. Az autó csak egy befektetett pénz volt, amit aztán másba fektettél bele. Egy átmenet. Semmi okod rosszul érezni magad, még vehetsz egy hasonló kocsit csak kicsit később.

Ne az autód határozza meg az életed színvonalát, gondolj arra hogy mennyi lehetőséged van most, mennyire tudod az érte kapott pénzt hasznosítani, és ezzel előrelépni.

2014. okt. 12. 10:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!