Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miért vagyok nyűgös az iskola...

Miért vagyok nyűgös az iskola miatt?

Figyelt kérdés
Mindig is utáltam az iskolát, akármikor csak hazaérek, ideges leszek és nyűgös. Nem vagyok képes délután leülni az asztalhoz sem, hogy elővegyem a tankönyvemet, egyszerűen nem bírok neki állni, ha tanulok is, csak a suliban az óra kezdése előtti 10 percben átolvasom az anyagot. Mindig kapkodok és ideges vagyok, stresszelek, ha csak az iskolára és a tanulásra gondolok! Szerintetek mit tegyek?
2014. okt. 6. 17:05
 1/6 anonim ***** válasza:
Nyugodj meg, fogad el a helyzetet, és tanulj.
2014. okt. 6. 18:43
 2/6 A kérdező kommentje:
De hogy nyugodjak le?
2014. okt. 6. 19:41
 3/6 anonim válasza:

Ez tipikus sulipánik. Ha megoldást keresel rá, az már félmegoldás. Van aki egyszerűen behajítja a füzeteit a fiókjába és feléjük se néz többet. Te viszont ennél többre lehetsz képes, nézzük mi is kell hozzá:

Először is találd meg azt, ami ilyen állapotba hoz : nem mennek bizonyos tantárgyak ? Stresszelnek a szülők ? Türelmetlenek a tanárok ? Több ok is lehet.

Másodszor: mit kellene változtatnod azért, hogy megoldjad a helyzetet ? A tanulási szokásaidat ? A stresszkezelési technikáidat ? A pihenési szokásaidat ?

Harmadszor : milyen módszer által teheted meg azt , amire szükséged van ? Segítséget kérsz tanároktól/osztálytársaktól ? Beiktatsz valamilyen stresszkezelő technikát, mint például a meditáció vagy a jóga ? Levezeted a feszültséget sportolás által ?

Számos oka lehet a problémádnak és ezért kell magadban lepörgetned mindazt, ami a probléma gyökerét alkothatja. Van, aki simán szellemileg képtelen tanulni, de valószínűtlen, hogy nálad ez volna, mivel az idegesség és a kapkodás inkább másra utal. Ráadásul akinek szellemi problémái vannak, az nem is igazán gondolkozik azon hogyan oldja meg azt. Nálad valamilyen stresszforrás van a háttérben, amely ilyen módon nyilvánul meg és neked tudnod kell ilyenkor önelmélkedést végezned, mert nagyon sok pont lesz még az életedben, amikor ilyen helyzetbe fogsz kerülni.

2014. okt. 6. 20:27
 4/6 anonim ***** válasza:
Keres valami sportot ahol a lelkedet is kihajták, kiadhatod a mérgedet, aztán már nyugodtan tudsz tanulni.
2014. okt. 6. 23:12
 5/6 anonim ***** válasza:
Karate.
2014. okt. 6. 23:13
 6/6 A kérdező kommentje:
Azt hiszem sportolok, hátha jobb lesz utána. Köszönöm a válaszokat!
2014. nov. 5. 21:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!