Egy autóbuszba mennyire vagy illedelmes? ( LENT BŐVEBBEN! )
Helyijáraton egyes ülésre ülök (ha még van), amikor arra jön egy idős ember, megkérdezem h le tetszik-e ülni.
Ha nincs egyes kettesen belül, táskát ölbe, az ül le mellém aki akar, átadni nem adom át, mert egyrészt az elhaladók így távol vannak, meg a mellettem ülőnek is fel kell állnia.
Távolságin belülre ülök, táskát magam mellé, ha sokan vannak elveszem, de van h még pakolászok és már akkor odajön vki megkérdezni, szabad-e a hely. Átadni itt nem adom át, nem fogok 2,5 órát állni. Egyszer volt, hogy már csak a külső ülésen volt hely és jött egy néni, akkor átadtam neki és a lépcsőn utaztam. Állni utálok, sajnos párszor már kellett, 1x rosszul is lettem, persze a helyét nem adta át senki.
Szerintem akik ideírnak, mind átadják a helyet leteszik a táskát stb. Akik kívűlre ülnek, és úgy hogy lehetőleg ne ülhessen le annyi ember, amennyi elférne, kétlem hogy írni tudnának értelmesen. XP
Amúgy én mindig a lehető legkisebbre húzom össze magam, ilyen vagyok, tömegben meg főképp, de amikor a gimnazisták "krémje" üddögél a fél buszon nem adom át a helyem, és ha engem szúr ki a néni/bácsi, mert hát ugye én tűnök a kisebb ellenállásnak, ezt meg is mondom nekik. Egész nap rohangáltam dolgoztam, elsősorban nem nekem illene átadni a helyem.
22/L
ha olyan busszal megyek amiről tudom hogy iskolajárat (reggel 6 óra) akkor belülre ülök és alszok :D
ha egyéb busszal megyek, akkor kívülre ülök, mert tudom hogy úgy is jön majd idős ember, és át kell adni a helyet...rajtam kívül más meg más úgyse adja át...esetleg 50 éves a 70 évesnek...hát igen .. innen is látszik hogy az akkori emberek meg voltak nevelve.
Kívülre ülök, ráteszem a táskám, ha vki leszeretne ülni
elveszem a táskám és nem figyelgettem, h kinek kell hely.
Átadni nem szoktam a helyem nekem sem szokták. De ha úgy adódna terhes nőnek átadnám. Idősnek csak akkor, ha
nem bunkó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!