Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Egy pszichológus mennyire...

Egy pszichológus mennyire toleráns?

Figyelt kérdés
Arra gondolok, hogy pl. a kisebbség tagjait, vagy pl. a homoszexuálisokat is ugyanúgy kezeli, mint mindenki mást? Mennyire bízhat meg bennük az ember? Mert pl. ismerek olyan egészségügyben dolgozó embert, aki gyerekekkel foglalkozik felnőtt korig, és utálja a melegeket, és a kisebbséget.

2014. szept. 24. 09:04
 1/4 anonim ***** válasza:

Nem tehet különbséget, ahogyan az ismerősöd sem tehetne.

A beteg az beteg, akármilyen ember is.

2014. szept. 24. 09:08
 2/4 anonim válasza:
100%
Szia, en pszichologus vagyok. Nem igaz, hogy egyforman kell veluk banni. A pszichologusnak a szemelyisege a munkaeszkoze, amit persze igyekszik kimunkalni es fejleszteni, de megiscsak szemelyiseg, aminek alakulasaban a biologiakon tul szemelyes elmenyek, neveltetes, tapasztalatok is kozrejatszottak, ezert minden pszicologus egy kicsit mas, masban jobb, mas az erdeklodese, szakterulete. Az evfolyamtarsai. Kozott igy volt aki a hala temara volt kattanva es a gyaszfeldolgozokat segitette kesobb, masik tiszta kulonc volt es eloiteletes, o kesobb agykutato lett es patkanykiserleteket vegzett, egyik tulporgos, hiperaktiv, tartos kapcsolatra keptelen, o helyszini krizismegoldo lett mint a mentosok. Kimutatni sosem fogja a pszichologus, ha nem tud veled egyutt dolgozni, mert valami miatt ellenrzesei vannak (akar a sajat feldolgozatlan eloiteletei miatt), ilyenkor tovabbkuld valakinek, akinek nincs ilyen gondja ( persze annak meg lehet masokkal van problemaja, de a homoszexualisokat pl. jol kezeli). En dolgoztam bortonben pedofilokkal is. Mig nem volt gyerekem, siman vegeztem a dolgom, bar leginkabb technikai szinten, nem mentem bele mely empatias elgondolasokba, inkabb elvonatkoztattam, racionalizalltam es egyeb megkuzdo technikak, miota szultem, semmi penzert nem foglalkoznek veluk ujra semmilyen szinten.
2014. szept. 24. 09:21
 3/4 anonim válasza:

ő is csak 1 átlag magyar, tehát 60% esély van rá hogy nem toleráns.

a psziho"tudományban" még volt 1 idő mikor a homoszexualitás is betegség volt.

2014. szept. 28. 12:39
 4/4 A kérdező kommentje:
Igen, ilyenről én is olvastam egy pszichológus könyvében. :(
2014. szept. 29. 10:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!