Érdemes-e úgy felfogni az életet, mint egy MMO-t?
Vegyük ezt úgy hogy, mint minden valamire való MMORPG-ben a többiekkel együtt a saját statjaidért questelsz, pl kondiba jársz strength-ért, suliba int-ért. Az ügyességet (dexterity) meg mondjuk konstansként kapod amikor először belogolsz (gondolok itt az örökölt tehetségek változatos kombinációira). Az equip-ek száma és minősége nagyban meghatározza a további játékmenetet. Kooperálhatsz is a környezetedben lévőkkel, sőt össze is bútorozhatsz velük. Grindelni ugye nap mint nap uncsi, de elkerülhetetlen a további fejlődés érdekében. PK-ért bünti jár még akkor is, ha bizonyíthatóan idegesítő a játékostárs.
Szóval sok játékmenetbeli egyezés bizonyítja, hogy valóban játék az élet, még ha néha nem is túlzottan élvezetes.
Ha birnek 1000 orat "grindelni" mar milliardos lennek, de lusta vagyok mint a xar, es egy ido utan az, ami nem hoz nagy profitot azzal mar nem foglalkozom, szintet lepek.
A mostani businessekkel is ez a tervem, kidolgozom, felepitem, aztan par managerre rabizom a mukodest - ugyanazok a teendok minden nap, heten, nekem meg csak jelentenek... persze ez igy leirva jol nez ki, viszont a gyakorlatban lassabban halad... :/ nyaraaaalni akaaarok, van penzem es nem lephetek le 1-2-4 hetre nyaralni... raadasul managert is nehezen fogok talalni mert nem hiszem hogy valaki ugy akar repkedni, mint en heti 1-2x, mert ugyebar van elete, csaladja is az embernek, meg draga lenne nekem, ergo egybol 2 ember kell, aki tudna csinalni reszlegesen az en dolgomat...
"Szóval sok játékmenetbeli egyezés bizonyítja, hogy valóban játék az élet"
Felcseréled az ok-okozati összefüggést: az MMORPG - mint a neve is mutatja - RPG, azaz roleplaying game: szerepjáték. Azért szerepjáték, mert a valós életről lett mintázva - többé-kevésbé.
Ezenkívül elfelejtesz egy nagyon jelentős különbséget: ha IRL meghalsz, nem kelsz fel többé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!