Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mi a jobb: ha mindig kimutatju...

Mi a jobb: ha mindig kimutatjuk a külvilágnak az érzéseinket vagy ha felveszünk egy álarcot?

Figyelt kérdés
én sajnos úgy vagyok h képes vagyok suliba egy egész napot végigsírni mert rossz kedvem van.. aztán másnap meg folyamatosan vigyorgok.. vannak szélsőséges hangulatingadozásaim és arany középút soha sincs. ezt a környezetem már megszokta.
2010. jan. 18. 20:05
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%

ugyanígy vagyok bár nekem van ilyen nyugalmi állapotom mikor ilyen semleges vagyok:D:D:D

én azért suliba meg nyilvános helyen nem sírok de látni rajtam ha vmi nem okés:D de otthon mindig kiadom a fáradt gőzt:D

2010. jan. 18. 20:13
 2/21 anonim ***** válasza:
92%

Mivel az emberek általában, a saját problémáikkal vannak elfoglalva, ezért én az álarcra szavazok. Persze, aki megnyílik előttem, azzal én is közvetlenebb vagyok.

Hosszú távon sajnos nem érdemes az embernek önmagát adni, hacsak nincs a környezetében valaki, akivel egy hullámhosszon van.

2010. jan. 18. 20:36
 3/21 anonim ***** válasza:
90%
Szerintem legjobb kiadni magunkból, ami van. Az álarc semmiképp se jó, én nem tudnám csinálni. Nem is akarom!
2010. jan. 19. 01:12
 4/21 anonim ***** válasza:
92%
Álarcot viselni. Én is ezt teszem.
2010. jan. 19. 07:25
 5/21 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ ki az a külvilág. A barátaim előtt magamat adom. De, ha például egyik idióta, vad barom évfolyamtársam megbánt valamivel és ez elég szarul esik, na akkor állarc. Mert nem akarom, hogy újra cikizzenek, mert régebben mindig kimutattam az érzéseimet, és nem vezettett jóra. Aztán meg azzal b*szogattak, hogyan reagálok egy-két dologra.
2010. jan. 19. 13:41
 6/21 anonim ***** válasza:
90%
Azt tanácsolom, hogy mindig saját magad legyél. Én is próbáltam eltakarni az érzéseimet és ez kb. egy hétig még jó is volt. De ezután kezdtem depresziós lenni. Rájöttem, hogy ha nem mutatom ki, az csak nekem lesz rosszabb. Nekem is vannak elég nagy hangulatingadozásim.
2010. jan. 19. 18:28
 7/21 anonim ***** válasza:
93%

Nekem tavaly volt ilyen... sírva jöttem haza suliból... -.- Hát nocomment. :D Mára meg megtanultam lesz*rni, és én akkor is átmegyek év végén, ha ez a sok sötét r!banc ott picsog mindenfélét, és a tanár bőgőgörcsöt kap(voltrápélda)...

Nem álarc kell, meg kell tanulni lesz*rni, átnézni rajtuk. Nem lesz könnyű, ez megmondom.

2010. jan. 19. 19:50
 8/21 anonim ***** válasza:
93%
Én sem szeretem az álarcot, fogadjanak el olyannak amilyen vagyok.
2010. jan. 19. 20:39
 9/21 anonim ***** válasza:
100%

Én az álarcra voksolnék.

Magam is így teszek, ugyanis, a környezetem, meg amúgy mindenki, nem olyan aki szerintem el bírna engem úgy fogadni, amilyen vagyok.

Persze van egy-két ember, akiknek magamat adom, de ők nagyon kivételesek.

Szerintem ez így jó.. sokszor, már magam előtt sem vagyok hajlandó kimutatni a szomorúságot.. akkor gyengének érzem magamat és azt gyűlölöm.

15/L

2010. jan. 19. 20:42
 10/21 anonim ***** válasza:
95%

helló

szerintem ezt a harcot az embernek magának kell megvívnia.

nekem megvan az arany középút, amit el lehet érni, ha képes vagy felfogni bizonyos dolgokat.

pl. mik azok az érzések, amikről beszélsz, h magunkban tartsunk, vagy ne?! ezek a saját problémáink? ha igen akkor azt nem vetíthetjük ki másra, hiszen nincs rá jogunk, mert nem az ő gondjuk. De ez a "probléma" dolog megvilágít még valamit. Mitől van problémánk? valaki teszi azt velünk, milyen problémánk van? lelki mert csak az lehet, nem pedig fizikai, az most itt külön fejezet lenne, gondolom nem erről van szó.

tegyük fel a kérdést, miért mi szenvedünk, amikor más tett velünk rosszat, miért nem ő szenved? nos azért mert problémát csinálunk a rossz dolgokból, holott felesleges, ha engem például olyan sérelem ér, hogy kilyukasztják az autóm kerekét, nem kezdek el agonizálni, hogy jajj most mi lesz velem, elmegyek és szerzek egy kereket, vagy ha van, ki is cserélem nyugodtan, higgadtan, nem idegeskedve.

másik példa. ha megbántanak szavakkal, esetleg jogosan is, mert mondjuk igaz rám az a jelző, amit kimondanak, nem kezdem el se hergelni magam, se elszomorodni, hanem úgy fogom fel, hogy tanulnom kell ebből, és megpróbálni változni jobb irányba.

lényeget leírva, ha nem csinálunk a rossz dolgokból magunknak problémát, akkor kizárjuk a negatív érzéseknek, érzelmeknek a kialakulást magunkba, és megszüntetjük azt, hogy kiüljön akár arcunkra, kihasson a körülöttünk levőkre és felismerhető legyen viselkedésünkben. nyilván a pozitív dolgokkal senkinek sincs baja.

üdv

25/F

2010. febr. 22. 19:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!