Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Hogyan legyek szerényebb,...

Hogyan legyek szerényebb, csendesebb?

Figyelt kérdés
A legtöbb embernek az a gondja,hogy visszahúzódó és önbizalomhiányban szenved.Én pont ennek vagyok az ellentéte vagy legalábbis ezt a látszatot keltem a viselkedésemmel(néha már a ribancosan viselkedem).Kérlek segítsetek:hogyan legyek szerényebb,csendesebb kissé zárkózottabb?(13/L)
2010. jan. 17. 16:23
 1/9 A kérdező kommentje:
Ráadásul most úgy érzem elmiatt vesztettem el valakit.aki nagyon fontos volt nekem-az előtt,hogy megkaptam volna:Egy táborban voltam,ott ismerkedtünk meg és majdnem összejöttünk,csak hát én meg a viselkedésem...
2010. jan. 17. 16:29
 2/9 anonim ***** válasza:
Szerintem elég fiatal vagy, 13 évesen nekem is nagy volt a szám, és mindig feltűnően viselkedtem, de majd kinövöd. Ha meg nem növöd ki, szerintem azt sem feltétlenül kell megváltoztatnod, mert egyszerűen ilyen vagy, ez vagy te, és azt kell felvállalnod, aki te magad vagy. Persze most nem arról beszélek, hogy a kocsma egyik feléből a másik felébe böfögöd, hogy "ide egy sört, ge*ccó". Biztos vannak olyan fiúk, akik az ilyen csajokra buknak. Én pont az ellenkezője vagyok, úgyhogy nem tudok több infóval szolgálni ezen a téren. Csak ennyit fűznék hozzá a kérdésedhez!:)
2010. jan. 17. 16:45
 3/9 anonim ***** válasza:

Hát nagyon nem szabad így hozzáállni, hogy te ilyen vagy, pont.

Én is ilyen voltam. Sohasem értékeltek, mert bármit is tettem le az asztalra, azt sikeresen "ellensúlyoztam" avval, ahogy viselkedtem. Olyan iskolába (művészeti) jártam, ahol a tehetség nagyon fontos. Én tehetségenek tartottam magam (mások is engem), csakhogy azzal, hogy zavartam a csoportmunkát azzal, hogy egyfolytába pofázok, pörgök, nem hagytam másokat, és főleg magamat sem koncentrálni, így hiába voltam tehetséges, saját magamat ástam alá. Stb.

Akkor tudsz megváltozni, amikor rájössz, hogy mennyire magad ellen dolgozol ezzel, és ha megtanulod, hogy mikor mivel meddig mehetsz el.

Persze ezzel nem azt mondom, hogy holnaptól legyél csendes, egy szót sem szólj, csak tudd, hogy mikor kell cösnben lenned és figyelned.

Sok szerencsét!

2010. jan. 17. 17:09
 4/9 anonim ***** válasza:
Sztem ne csendes és visszafogott próbálj lenni, hanem maradj ilyen amilyen vagy és mellette legyél őszinte és segítőkész (persze csak azokkal akik fontosak neked). Ha valaki olyat bántasz meg akit szeretsz, akkor csak egyszerűen kérj bocsánatot, csak így, ilyen egyszerűen, de ne valami sablon szöveggel, hanem ilyenkor is azt mondd, amit érzel és nem lesz baj.
2010. jan. 18. 00:14
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.Csak az a baj,hogy én nem szeretek ilyen lenni és mások is elitélnek miatta:olyanok akik isznak,cigiznek és minden pasival aki az utukba kerül csókolózank én meg egyiket se csinálom,mégis én vagyok a sz*r....
2010. jan. 18. 13:38
 6/9 A kérdező kommentje:
Ráadásul én még jól is tanulok.
2010. jan. 18. 13:53
 7/9 anonim ***** válasza:
Kit érdekel, hogy elítélnek? Nekem te szimpatikusabb vagy ezek alapján, mint ők! És vannak mások is, akiknek ez jobban tetszik, hidd el. Légy önmagad, és ne törődj velük!
2010. jan. 18. 21:00
 8/9 anonim ***** válasza:
Úgy látom, hogy te igenis olyan vagy, mint én. (a második válaszoló vagyok). Próbáld egy kicsit visszafogni magad. Mondjuk legyél egy napig megfigyelő üzemmódban. Elég érdekes tud lenni, csak mondjuk kell hozzá, hogy érdekeljen.
2010. jan. 19. 07:20
 9/9 A kérdező kommentje:

Próbálok...Szinte csikerül,csak a nap végére megint történik valami és akkor meg kizökkenek.

Meg a fiúkkal is úgy vagyok,hogy addig vagyok velük míg totál belém nem zúgnak utána meg otthagyom őket és kész.Ráadásul az olyanokkal is akik nem is érdekelnek.Akit meg tényleg szeretek azt meg nem merem megmondani.

2010. jan. 19. 14:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!