Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Baj, ha nincsenek barátaim?

Baj, ha nincsenek barátaim?

Figyelt kérdés

Figyelem, kisregény következik.

Összesen egy olyan barátnőm van, akivel már évek óta napi szinten beszélek (viszont vele nem tudok elmenni sehova, mert másik városban lakik). Általánosban volt két nagyon jó barátnőm, néha még írunk egymásnak pár szót, de már nem nagyon tartjuk a kapcsolatot.

Most a gimiben lett egy egész jó barátnőm, de ő elég depressziós, magába forduló, vele néha találkozom (azóta magántanuló lett).

Még van két gimis "barátnőm", velük igazából csak azért vagyok, hogy legyek valakivel, de szerintem ezen még egy hülye is átlát már.

Neten is megismerkedtem még valakivel, akibe szinte belezúgtam (azt sem tudom hogy néz ki, csak leveleztünk). Most azt játssza, hogy hónapokkal később ír vissza (most pl fél évig nem írt), szabályosan megőrjít már, hülyén hangzik, és nem fejtem ki jobban, de elég nagy törést okozott bennem ez.

Azon kezdtem már igazából gondolkodni, hogy nincs is értelme barátságot kötni, mert úgyis mindenkitől eltávolodok, ami nagyon fáj. Mi lenne, ha inkább szándékosan távolodnék el mindenkitől 1-2 embert kivéve?

Baj-e, ha nincsenek barátaim? Mennyire vált ki szánalmat az emberekből? Engem alapvetően nem zavar, csak néha rádöbbenek, mennyire egyedül vagyok.

És esetleg más is van ezzel így? :(

16/L

2014. aug. 10. 00:59
1 2
 1/11 anonim válasza:

Szia! Nem gaz egyaltalan, szerintem.

En nem is vagyom kulonosebben az emberi kapcsolatokra, mert az ember alapvetoen onzo, hiu, maganak valo, es tapossa a tobbit h feljebb jusson. Minel jobban megvizol valakiben, annal biztosabb h el fog arulni ki fog hasznalni. En nagymamammal es baratnommel tartom a kapcsolatot, ezen kivul rengeteg ismerosom van de nem igazan erdekelnek. Annyiszor at lettem mar vagva ki lettem hasznalva h rajottem, ebben az orszagban nem erdemes 'baratkozni' .. Igy elorebb tudsz jutni mert nem kell masok igenyeihez alkalmazkodni

2014. aug. 10. 02:09
 2/11 anonim válasza:
Ja es 18/F vagyok.
2014. aug. 10. 02:10
 3/11 anonim ***** válasza:

Én is így vagyok a kapcsolataimmal ahogy Te kedves kérdező.

Csak én már hozzászoktam a 39 év alatt. :-\

2014. aug. 10. 02:40
 4/11 anonim ***** válasza:
72%
Merjünk barátkozni, ha még sebeket is szerzünk, mert kincsre is bukkanhatunk, azaz igazi barátra. Aki nem próbálkozik, nagyon magányos lesz. Legyünk olyanok, ahogy szeretnénk, hogy velünk bánjanak, még akkor is ha sokszor nem éri meg. Ezzel is becsületességet, és szeretettet adunk. Ha nem is az adott személytől kapjuk vissza, de mástól igen.
2014. aug. 10. 20:37
 5/11 anonim ***** válasza:
22%
Ezt cáfolom. A csalódásokat egy darabig el lehet viselni, de egy idő után betelik a pohár, és a legjobb egyedül.
2014. aug. 11. 00:03
 6/11 anonim ***** válasza:
nekem sincsenek,noha azt mondjäk jo ha van az embernek valakije akihez szolhat akire szämithat,egy barät. Eleg egy de az igaz barätsäg legyen. Hät nekem volt anno egy jo barätnöm,de nagykepü nagymenö csajokhoz pärtolt. Aztän olyanok ragadtak räm akik csak kihasznältak,a rosszba vittek bele,öket en hagytam ott. Legjobb barinöm az uncsitesom volt,de ö mär meg se lätogat,csak pasizik. Sokäig tesom se volt igy tudom milyen egyedül lenni,elönye hogy azt csinälsz amihez kedved van,jut idöd magadra ,ugyanakkor megis jo ha van kihez szolni,van kivel megosztani örömöt bänatot. Egy barät tämogat,önbizalmat ad,segit. Szoval nem gäz ha valakinek nincs barätja,ha jol megvan az ember nelkülük is. Ha viszont azt erzi hogy nem egyedül van,hanem magänyos( a kettö nem ugyanaz) akkor jol jön egy igaz barät. Csak ugy lätom a mai vilägban nem egyszerü sajnos igaz,feltetelek nelküli barätsägot talälni/ megtartani,de nem lehetetlen
2014. aug. 11. 00:08
 7/11 A kérdező kommentje:

Egy igaz barát tényleg jó, ha van, az biztos. De én valahogy sehogy sem találok megfelelő embert.

Igazából ez a kérdés ihlette az én kérdésem, vagyis inkább a válaszok:

http://www.gyakorikerdesek.hu/egyeb-kerdesek__onismereti-ker..

Valamiért elvárás, hogy az embernek legyenek barátai, mert ha nem vagy népszerű, akkor mindenki lenéz téged. Annyira utálom ezt.

2014. aug. 11. 01:17
 8/11 A kérdező kommentje:

Csak nem tudom, mit csináljak azokkal, akik elvileg a barátaim.

Ha direkt mégjobban izolálom magam, akkor már nincs visszaút, de már elegem van ebből a szánalmas képmutatásból.

2014. aug. 11. 02:33
 9/11 anonim ***** válasza:
a kepmutatäs soha nem jo. Adjuk mindig önmagunkat,ezzel mi is boldogabbä välhatunk. A lenyeg hogy nem szabad foglalkozni az ugymond elvärässal. Nagyon sok embernek nincs barätja megis menö,ez nem ettöl függ. Az hogy mit gondol a külviläg,legyen az ö bajuk. Amig az emberben ilyen megfelelesi kenyszer van,nehezen taläl barätot,de ha igazän önmaga es nem foglalkozik a negativ velemenyekkel,könnyebb a helyzet. Azok pedig akik csak elvileg barätok,ha nem jo velük vagy valami erdekböl vannak együtt vagy csak azert hogy a külviläg lässa hogy az illetönek is vannak barätai,az regen rossz. Barätsäg az,ha öszintesegen,elfogadäson alapul. Akik csak häträltatnak vagy nem öszinte,igaz velük a barätsäg lassan tävolodni erdemes tölük. Äm ha jol erzi magät az ember azert velük,akkor termeszetesen megmaradhat egy ilyen elvileges baräti kapcsolat
2014. aug. 12. 14:42
 10/11 anonim válasza:
Bennem is lejátszódott ez nemrég, mert gimibe léptem és az általánosból meglévő csoporttal csak ritkán futottam össze, és az egyik haverom akkor mondta hogy hagyjuk a barátságot, csak így csettintésszerűen; Közben az unokatesómmal is leromlott a barátságom. Azóta jobb lett és már egész élvezhető a gimi meg stb., de a jegyeimre is ráment, meg folyton rossz kedvem volt. Tudom hogy ez már majd két éves, de kíváncsi vagyok. Végül mi lett? 16/f
2016. máj. 18. 16:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!