Baj, ha nincsenek barátaim?
Figyelem, kisregény következik.
Összesen egy olyan barátnőm van, akivel már évek óta napi szinten beszélek (viszont vele nem tudok elmenni sehova, mert másik városban lakik). Általánosban volt két nagyon jó barátnőm, néha még írunk egymásnak pár szót, de már nem nagyon tartjuk a kapcsolatot.
Most a gimiben lett egy egész jó barátnőm, de ő elég depressziós, magába forduló, vele néha találkozom (azóta magántanuló lett).
Még van két gimis "barátnőm", velük igazából csak azért vagyok, hogy legyek valakivel, de szerintem ezen még egy hülye is átlát már.
Neten is megismerkedtem még valakivel, akibe szinte belezúgtam (azt sem tudom hogy néz ki, csak leveleztünk). Most azt játssza, hogy hónapokkal később ír vissza (most pl fél évig nem írt), szabályosan megőrjít már, hülyén hangzik, és nem fejtem ki jobban, de elég nagy törést okozott bennem ez.
Azon kezdtem már igazából gondolkodni, hogy nincs is értelme barátságot kötni, mert úgyis mindenkitől eltávolodok, ami nagyon fáj. Mi lenne, ha inkább szándékosan távolodnék el mindenkitől 1-2 embert kivéve?
Baj-e, ha nincsenek barátaim? Mennyire vált ki szánalmat az emberekből? Engem alapvetően nem zavar, csak néha rádöbbenek, mennyire egyedül vagyok.
És esetleg más is van ezzel így? :(
16/L
Szia! Nem gaz egyaltalan, szerintem.
En nem is vagyom kulonosebben az emberi kapcsolatokra, mert az ember alapvetoen onzo, hiu, maganak valo, es tapossa a tobbit h feljebb jusson. Minel jobban megvizol valakiben, annal biztosabb h el fog arulni ki fog hasznalni. En nagymamammal es baratnommel tartom a kapcsolatot, ezen kivul rengeteg ismerosom van de nem igazan erdekelnek. Annyiszor at lettem mar vagva ki lettem hasznalva h rajottem, ebben az orszagban nem erdemes 'baratkozni' .. Igy elorebb tudsz jutni mert nem kell masok igenyeihez alkalmazkodni
Én is így vagyok a kapcsolataimmal ahogy Te kedves kérdező.
Csak én már hozzászoktam a 39 év alatt. :-\
Egy igaz barát tényleg jó, ha van, az biztos. De én valahogy sehogy sem találok megfelelő embert.
Igazából ez a kérdés ihlette az én kérdésem, vagyis inkább a válaszok:
http://www.gyakorikerdesek.hu/egyeb-kerdesek__onismereti-ker..
Valamiért elvárás, hogy az embernek legyenek barátai, mert ha nem vagy népszerű, akkor mindenki lenéz téged. Annyira utálom ezt.
Csak nem tudom, mit csináljak azokkal, akik elvileg a barátaim.
Ha direkt mégjobban izolálom magam, akkor már nincs visszaút, de már elegem van ebből a szánalmas képmutatásból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!