Hogyan dolgozzam fel?

Figyelt kérdés

Már egy éve meghalt egy ngyon fontos és közeli barátnőm áramütés következtében.18évesen.Azóta sem tudom feldolgozni.Néha azon kapom magam,h smst akarok neki írni...:( Sok álmomban jelen van,s mikor reggel felébredek szörnyen érzem magam mikor tudatosodik bennem,h ő már nincsen.Annyira hiányzik.Nem is tudtam kialakítani senkivel azóta komolyabb barátságot.

Úgy érzem,h csak ő tudna megérteni.

Hogyan lehet ezt feldolgozni?

19éves lány

2010. jan. 12. 22:10
 1/5 anonim ***** válasza:

Szia. Sajnálom. :( Csak az idő fog egy kis enyhülést hozni. Nekem mikor meghalt a nagypapám (akit imádtam), és kb. fél év múlva mentünk hozzájuk, mintha kikapcsolt volna az agyam.. az egész család ledöbbent, mert ledobtam a táskám, és szaladtam le a kert végébe, hogy "nagypapa megjöttünk" (mindig ott horgászott...). Pedig már jócskán kamasz voltam mikor történt... :(

Az idő meg fogja enyhíteni és jönnek más/új barátok, akiket persze soha sem lehet hasonlítani a már elmentekhez.. Ők újak lesznek.

2010. jan. 12. 22:15
 2/5 A kérdező kommentje:
Nekem apukám is 5éve halt meg illetve 3éve egy nagymamát.Kicsit sok volt ez az utobbi években.
2010. jan. 12. 22:19
 3/5 anonim ***** válasza:
Rusnya műszó ez a "feldolgozni". Viccen kívül: mi vagyok én, gyár? Nem hozzárakni kell, hanem elengedni. Semmit nem kell tudnod, amit ne tudnál régóta ahhoz, hogy "feldolgozd" azt, ami megtörtént, és már úgy van. Az számít, ami van, nem az ami (aki) nincs. Más kérdés, hogy sok-sok jót is köszönhetsz nekik, ez is már csak így van. A nehézségeid egy részét te teremtetted magadnak, és azt a magyarázatot találtad, hogy a "sebek", a "feldolgozatlan" emlékek okolandók a nehézségekért. Legalábbis valószínűleg. Többnyire félelmek állnak a háttérben, és van, hogy tényleg maga a halálfélelem erősődött fel pont a halálesetek miatt, általában mélyen tudat alatt. Tudatosíthatod, átélheted. Elengedheted. Elengedni egyszerű: nem kell tovább ragaszkodnod senkihez és semmihez, aki/ami nincs. Az emlékeid nem szaladnak szét akkor se, nekem elhiheted :)
2010. jan. 12. 22:43
 4/5 anonim ***** válasza:
Kiegészítés: a megváltoztathatatlannal is csak egy dolgot tehetünk, de azt se muszáj :)
2010. jan. 12. 22:45
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Készíts valami emléket róla!
2010. jan. 13. 18:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!