Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Rossz önértékelés ellen megoldás?

Rossz önértékelés ellen megoldás?

Figyelt kérdés

Unom már, hogy mindig tükörbe nézegetem magam, mert szörnyen rondának érzem magam, néha nem merek kimozdulni a házból ha a szomszédok a ház előtt vannak, ha a haverommal más emberek előtt megyünk el akkor nem merek megszólalni. Ugyanez a helyzet iskolába is, nem tudok kiállni felelni, szerepelni, nem szeretek az emberek szemébe nézni, ha rám néznek ide-oda kapkodom a fejemet, jó ezek leginkább olyan emberek előtt jönnek elő, akikről tudom hogy szekálni fognak, IGEN előszeretettel kötnek belém az emberek, főleg az osztálytársaim, de néha idegenek is.

Tudom, ha mondjuk az órán megszólalok rögtön belém fognak kötni.

A hangomon is érezhető a stressz, olyan monoton beszélek, hogy sokszor nem értenek meg.

Nagyon figyelek arra, hogy mit hogyan csinálok, feszülten csinálok dolgokat.

Nagyon magamra veszem a rossz véleményeket, és utálom ha röhögnek rajtam. Hatalmas szégyenérzeteim vannak ilyenkor.

2014. júl. 30. 00:32
 1/6 anonim ***** válasza:
53%
Megoldás ellene a jó önértékelés
2014. júl. 30. 00:44
 2/6 anonim ***** válasza:
Pszichológus, pszichológiai (és nem ezoterikus) könyvek olvasása.
2014. júl. 30. 10:12
 3/6 anonim válasza:
Ajánlom neked Louise L. Hay - Éld az életed című könyvét!
2014. júl. 30. 11:08
 4/6 anonim ***** válasza:
szia, engem is piszkálnak az osztálytársaim, mert okosabb vagyok náluk és sportban is eredményesebb vagyok. ha kitalálod miért piszkálnak könnyebb lesz és akár ellenük is fordíthatod. ha pedig nem szeretnél vmi rosszat mondani akk ha kiállsz beszélni vhova v csak simán felelsz, rakd össze az első három mondatot és a többi könnyebben fog jönni. én pl a suliba volt egy vetélkedő és én voltam a műsorvezető 8oo ember és 7o tanár előtt. az első pár mondatot kitaláltam és izgultam persze, de ez sokat levett a vállamról és öt perc után teljesen laza voltam
2014. júl. 30. 11:59
 5/6 anonim válasza:
Szerintem túl komolyan veszed magad. Hidd el, az embereket sokkal jobban érdekli saját maguk, mint az, hogy mikor milyen hibákat követsz el. Lépj túl ezeken, ha egyik nap ki is nevetnek, másnapra elfelejtik. Ha azon görcsölsz, hogy mikor fogsz megint beégni, akkor azzal csak ezt vetíted előre. Azért szekálnak, mert tudják, hogy érzékenyen reagálsz rá, de ha nem így teszel, akkor előbb-utóbb megunják. Próbáld meg kevésbé komolyan venni, nevess te is, próbáld meg elpoénkodni a szituációkat. Idővel meg kinövik úgyis ezt a szekálósdit, csak addig jó lenne, ha nem hinnéd el, amiket ilyenkor mondanak. Kitartást. :)
2014. júl. 30. 13:24
 6/6 anonim ***** válasza:
velem is ez van, csak én messziről kerülök minden tükröződő felületet, nincs kedvem látni magam.
2014. júl. 30. 22:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!