Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Hogyan térjek vissza a múltba,...

Hogyan térjek vissza a múltba, hogy ezzel kijavítsam a hibáimat?

Figyelt kérdés
Elrontottam az egész életem, minden barátomat elvesztettem a viselkedésem miatt. Tudom, hogy mit kellene tennem, hogy kijavítsam. Ez egy rossz idővonal, valahogy vissza kell terelnem a helyes irányba az események folyását. Visszakell mennem az időbe, hogy kitöröljem ezt a rossz idővonalat.
2014. júl. 29. 20:19
 1/10 anonim ***** válasza:
Próbáld a jelenben kijavítani, az lehetséges. Időutazás - ahogy te gondolod - nem létezik.
2014. júl. 29. 20:23
 2/10 A kérdező kommentje:
Léteznie kell, hogy lehet akkor annyi alternatív világ, ahogy a kvantumfizika leírja? Tuti, hogy van időgép, tuti, hogy voltak akik visszamentek. Az én hibámat már csak a múltba lehet kijavítani. Az életem már kisiklott.
2014. júl. 29. 20:29
 3/10 Hardy Weinberg ***** válasza:
100%
Egy novemberi estén felállsz egy WC-re egy órát felakasztani, de figyelni kell arra, hogy nedves legyen a porcelán, így meg tudj csúszni. Ha szerencséd van csak annyira fogod beütni a fejed, hogy megálmodd a fluxuskondenzátort. Ezután szerzel egy DeLorean-t, kicsit átépíted, és már utazgathatsz is az időben.
2014. júl. 29. 20:33
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Ahelyett hogy jelenleg kivitelezhetetlen dolgokon gondolkodsz, és ezzel egy csomó időt elpazarolsz, inkább nekiállhatnál rendbe szedni az életed itt a jelenben, gondolva a jövődre. Egy (vagy több) év múlva, mikor rájössz hogy ez nem működő alternatíva amit felvázoltál, majd azt fogod sajnálni, hogy nem fogtál hozzá egy (vagy több) évvel azelőtt megemberelni magad és nekifogni rendbe hozni az életed.

Szóval hajrá, olyan nincs hogy nem lehet, csak akarni kell. És persze tenni érte.

2014. júl. 29. 20:41
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Az a gyanúm, az ismereteid nem teszik lehetővé kvantumfizika megértését. Amit ott "alternatív világnak" neveznek, az teljesen más, mint amit gondolsz róla. Az egy matematikai szóhasználat egy jelenség elírására, de semmiképp se következik belőle egy időutazás lehetősége. Hogy miért, annak leírása meghaladja az itteni lehetőségeket.
2014. júl. 29. 20:42
 6/10 anonim ***** válasza:
az hogy vissza akarsz utazni a múltba(ami amúgy nem lehetséges) gyenge jellemre vall, könnyebb lenne visszamenni a múltba és felpofozni magad minthogy a jelenben tennéd helyre a dolgokat
2014. júl. 29. 21:21
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Valóban ki akarod javítani, élj a jövőnek. Kezdj új életet. Klisé? Lehet, de így van. Küldök valamit privátba, ami a szakítások feldolgozásában segíthet. És ez nem csak a párkapcsolatokra lehet ráhúzni.

Nemrég nekem is nagy szakításon kellett átesnem. Új munkahely, új város, új albérlet, új barátok, új környezet.

Nagyon keményen kellett harcolni érte! És jobb lett.

A múltat én nem tudtam megváltoztatni, hiába akartam.

Ezért kénytelen voltam a jövőt építeni.

Nem mondom, hogy csináld ugyan azt, mint én, mert ez csak nekem vált be, DE! A jövődet te is elkezdheted építeni. Az neked is menni fog!

2014. júl. 29. 21:27
 8/10 anonim ***** válasza:

Vagy még ha lehetséges is lenne az időutazás, és csak a kvantumtérelmélet legalapvetőbb axiómáit használjuk, azokból is kijön, hogy a világunk kauzális. Azaz hiába mennél vissza az időben, azzal csak egy hurokba kerülnél, mindent pontosan ugyanúgy látnál megtörténni, sőt, lehet, hogy éppen a visszautazó önmagad miatt történne úgy.

Filmajánló, hogy szemléltessem mire gondolok:

– Végső visszaszámlálás

– 12 majom

– Terminátor

– A majmok bolygója

Illetve még öt könyv:

– Galaxis útikalauz stopposoknak

2014. júl. 29. 21:34
 9/10 2xSü ***** válasza:
100%

Időutazás jelenleg nem képzelhető el, és a közeljövőben sem fog ez megtörténni. Ha a közeljövőben megtalálnánk a módját, akkor egy csomó ember jönne vissza, és annak látnánk valami nyomát.

> Léteznie kell

Vágy alapú érvelés. Attól, hogy neked szükséged lenne rá, attól még nem kell léteznie. Én nagyon szeretnék egy olyan korsót, amiből akármennyit iszok, soha nem fogy ki a sör. Attól, hogy én szeretném, hogy legyen ilyen, nem lesz. Akármennyire is szeretném.

> hogy lehet akkor annyi alternatív világ, ahogy a kvantumfizika leírja

Nem írja le. Ez egyelőre egy igazolatlan hipotézis, az is inkább filozófiai jellegű. De oké, tegyük fel, hogy valóban minden döntésnél széthasad az univerzum és minden lehetséges döntés meg is történik. Akkor van belőled egy boldog és kiegyensúlyozott változat. Nem mehetsz oda, és lökheted ki a helyéről. Ha meg igen, akkor más elrontott életű énjeid is joggal löknének ki onnan.

> Tuti, hogy van időgép, tuti, hogy voltak akik visszamentek

Mit jelent az, hogy tuti. Van rá bizonyítékod netán?

> Az én hibámat már csak a múltba lehet kijavítani.

Nem. A múltat már nem lehet kijavítani. A jelenre van kizárólag befolyásod. Maximum korrigálni tudsz.

> Elrontottam az egész életem, minden barátomat elvesztettem a viselkedésem miatt.

Semmi gond. Gondolkodj el az okokon, vond le a következtetéseket, tanulj belőle, és szerezz új barátokat. De nem ezt csinálod, hanem valami lehetetlent akarsz elérni. Ezzel csak és kizárólag rontasz a helyzeteden. Légy olyan lénye a világnak, aki méltó az ember névre, nézz szembe a nehézségekkel, fogadd el őket, és menj tovább, lehetőleg jó irányba navigálva a hajódat. Mert amit most csinálsz az veszteglés, siránkozás, hogy nem erre akartál jönni. Ha így teszel, csak messzebbre sodródsz a célodtól. Fogadd el, hogy te már itt vagy, innen kell tovább menned, innen kell megtalálnod a legjobb utat.

2014. júl. 30. 01:35
 10/10 anonim ***** válasza:

Nézd meg az Erica világa c. sorozatot, pontosan arról szól, amit te is szeretnél!

Donnie Darko c. film is kötelező a témában.

K. Le Guinn: Égi eszterga c. könyvét és filmjét is ajánlom

Pilip K. Dick (ajánlom a könyveit) megtudta ezt csinálni, ugyanis alternatív jelenekben is járt, úgy írta a könyveit (nem mindet). Azonban ha valaki visszamegy az időben és másképpen dönt, akkor ezzel eltörli a jelenlegi idővonalat, amire az sem fog emlékezni normál esetben, aki más döntést hozott. Csak az lesz gyanús utólag, hogy jajj de furcsán döntöttem, nem is jellemző rám!

Ha mindezeken átrágtad magad, rájössz, hogy mindig a jelen az, amivel foglalkozni kell, és nincsenek igazán rossz döntések, ha tanulunk belőle. De erre te is rá fogsz jönni, ha megfogadod a tanácsaimat. Kérek privátban majd visszajelzést!

2014. júl. 30. 10:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!