Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Nem való nekem az írás?

Nem való nekem az írás?

Figyelt kérdés

Na, szóval úgy van, hogy én történeteket szoktam írni. Egy frászt... ez nem igaz. Történeteket kezdek el amiket sosem fejezek be.

Van, hogy kedvet kapok hozzá csak az a baj, hogy belefáradok az apróságokba amikre oda kell figyelni. Névválasztás (ezen is rendszerint rengeteget filózok)Aztán ezerszer átolvasom, hogy amit írtam jó-e. Hogy milyenek legyenek a karakterek, jó-e a történet felépítése stb stb. Aztán vagy nem lesz hozzá ihlettem, türelmem, vagy pedig rájövök hogy ez hülyeség is kitörlöm.

Van olyan barátnőm aki egy ideje ír és eljutott odáig, hogy amit csinál az jó, olvastam egy történetét és tényleg az. Tehát nem csak magamnak írok, hanem azért szeretnék visszaigazolást kapni, hogy amit írok az milyen... és még egy csomó minden van amire oda kell figyelni és ha egy részen napokig rágom magam, meg alakítgatóm akkor előbb utóbb belefáradok. És volt sztori nincs sztori... :/

2014. júl. 3. 12:27
 1/8 anonim ***** válasza:
Szerintem való, de pl. ragadj meg egyet, és ne kattogj rajta, úgy nem jön az ihlet :) Ha gondolod, küldj át egyet, és kapsz visszaigazolást, hogy milyen.
2014. júl. 3. 12:33
 2/8 A kérdező kommentje:
Oké, ez egy másik téma de... Én egy csomó minden mással is így vagyok vannak dolgok amiket úgy csinálnék meg tök jó lenne, de nincs hozzá türelmem pl rajzolás. Így meg az a baj, hogy nincs semmi hobbim (illetve, de számítógépezés).
2014. júl. 3. 12:33
 3/8 A kérdező kommentje:
Ja és köszi a választ megpróbálok nem agyalni rajta annyit. Csak egyszerűen muszáj újra olvasnom amit leírtam, hogy hogy hangzik egybe és akkor jön a javítgatás stb... xd
2014. júl. 3. 12:39
 4/8 anonim ***** válasza:
Ne térj el és ne javíts, összpontosíts a végkifejletre!:)
2014. júl. 3. 12:58
 5/8 anonim ***** válasza:

Történeteket (novellákat) csak úgy, megfelő érzék nélkül nagyon nehéz irni. Irj naplót, azzal javitjatod a kifejezőkézséged, a megfogalmazásod.

Plusz vannak olyan személyek, akik nagy lendülettel maximálisan mindent beleadva fellelkesülnek a kezdetektől, de mire befejeznék, addigra megunják, és másba kezdenek. :D Szóval, ha ilyen tipus vagy, ne csodálkozz. :)

2014. júl. 5. 17:05
 6/8 A kérdező kommentje:

Igen, így van nálam is tök lelkes vagyok az elején aztán

sajnos elég hamar egy két nap és megunom. Nem tudom... ez a napló nem rossz ötlet, majd meglátom, lehet. Köszönöm szépen a válaszokat! :)

2014. júl. 5. 19:24
 7/8 anonim ***** válasza:

Erre egyetlen egy megoldás létezik, mindennap K-Ö-T-E-L-E-Z-Ő-E-N 1 órát kell írni. Ha nincs ötleted AKKOR IS ODAÜLSZ és írod ami jön elsőre.

A kérdésed alapján arra tippelek, hogy neked nem az a módszer való, hogy részleteket írsz és utána összerakod. Csináld úgy, ahogy egy könyvet olvasol. Kezd mindjárt az elejéről, mint író jogod van hozzá, hogy visszatérj rá később és átírj apróságokat. Persze nem árt, ha van valami körvonal, hogy mi merre hogyan. Oda kell figyelni, mert aztán, ha ellenmondasz saját magadnak az nem megbocsájtható.

2014. júl. 25. 03:34
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszi ;)
2014. júl. 26. 15:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!