Hogyan élhetnék tartalmasabb életet?
20 éves srác vagyok, egy kis faluban élek, a megyeszékhely 20km-re van tőlem. Eléggé visszahúzódó típus vagyok, sosem volt sok barátom, inkább csak haverok. Amikor nem suliba vagyok, akkor dolgozok, tanulok, sz. Gépezek, olvasok, gitározok, sétálok.
Sajna, elég szegény családban élek, így nem igazán vannak lehetőségeink, ezért gyakran dolgozom diákmunkában suli után vagy hétvégenként.
A dolgom nehezíti, hogy hallhatóan beszédhibás vagyok.
Leginkább emberek közt szeretnék többet lenni, hogy tudjak ismerkedni, de erre alig van lehetőség.
Jó lenne valódi barátokat szerezni, párkapcsolatot kialakítani...
Csupán önbizalom kérdése az egész.
A pénz nem lehet akadály elhiszem hogy nem könnyű de ezen csak és kizárólag te tudsz változtatni és azt is tudom hogy ezt könnyű mondani.
Az a fő hogy légy önmagad senki kedvéért ne változz meg.
Sajna a mai fiatalság(tisztelet a kivételnek)már az öltözködésed alapján is képesek elitélni pláne egy esetleges beszédhiba miatt.Mindig kettőn áll a vásár ha látják rajtad hogy visszahúzódó vagy akkor kerülni fogják a társaságod ez tapasztalat...szedd össze magad és kezdj el tapasztalatot gyűjteni.Én szorítok neked.
Nem egyetemre járok, hanem középfokú technikusi képzésre.
Hogy gyűjtsek tapasztalatot?
A munkahelyen szoktam ismerkedni, de nem vagyok elég jó, senkinek sem.
Bővebben: szeptemberben kezdtem el dolgozni egy új helyen, ahol találkoztam pár jó fej sráccal. Jó volt velük beszélgetni, stb.
De két hónap múlva már ott tartottunk, hogy ők ketten tök jól kijöttek egymással, eljárkáltak ide-oda együtt, én meg csak úgy voltam köztük. Pedig tényleg mindent megtettem.
A beszédhibámon csak logopédus, és egy műtét tudna segíteni, de jelenleg egyikre sincs keret.
Próbálj meg több helyre eljárni, minél több embert megismerni. Légy egy kicsit nyitottabb, lazább, lehet hogy azért nincs sok barátod, mert nagyon rágörcsölsz.
A beszédhibád milyen jellegű? Mert vannak gyakorlatok, amikkel otthon egyedül is csinálhatsz.
Orrhangzós beszédem van (kevert típusú nazális beszéd), ezenkívül még néhány, nem orrhangzós hanggal problémáim vannak.
Otthoni gyakorlatokat szoktam csinálni.
Néha elmegyek az osztálytársaimmal egy kis presszóba beszélgetni, kb. ennyiből áll az eljárkálásom.
Mit tehetnék még?
Nem nagyon tudunk többet segíteni sajnos, hidd el.
Mi se csinálunk mást, minthogy próbálunk minél több alkalmat megragadni, hogy együtt lehessünk a többiekkel. Vetkőzdd le a gátlásaidat és ne légy kudarckerülő. Ennyi a recept. Tudom, ez nem könnyű, de nem megy máshogy. A másik lehetőség, hogy maradsz olyan amilyen most vagy, de akkor viszont törődj bele. Vidd el a kutyát sétálni, gitározz, énekelj, sportolj amit akarsz, a magány se mindig unalmas. :) Az a lényeg ne siránkozz azért amilyen az életed, mert attól lesz rossz kedved, nem pedig attól amilyen. Na ezt jól megaszontam, szép napot és fel a fejjel! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!