Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Szerinted milyen az érdekes...

Szerinted milyen az érdekes ember?

Figyelt kérdés
2010. jan. 3. 00:19
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
24%
érdekes ember nem létezik
2010. jan. 9. 09:07
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem meg éppen hogy mindenki érdekes, csak másnak. Olyan ez, mint a szépség.
2010. jan. 24. 22:58
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Előző: Nos vannak akik bármit csinálnak, rondák, egyszerűen azok és nem lehet ezen változtatni. Vannak akik szépnek akarnak látszani és bármit megtesznek ezért, közben mindenki látja, hogy valójában rondák, de az ilyenek valamiért mégis szépnek tartják egymást (mert csak így tudják elhitetni saját magukkal hogy ők is szépek). És vannak akik egyszerűen csak szépek, bármit is raknak vagy nem raknak az arcukra, testükre. (remélem érthető a párhuzam, gyk.: nem a szépségről beszéltem)
2010. jan. 25. 02:19
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Előzőnek: okés. Én azt mondom, hogy lehet, hogy valaki szépnek akar látszani, stb., vannak emberek, akik látják ezt rajta, és megvetik őt ezért mondjuk. Viszont lesz olyan ember is, akinek így tetszik, ahogy van, tehát ez az ember szépnek fogja találni őt. Érdekes lehet valaki számára egy ember, aki körbejárta a világot, száz nyelvet beszél, vagy minden partin ott tombol. De érdekes lehet egy visszahúzódó, félénk ember is. Attól függ, kit kérdezel.
2010. jan. 25. 18:02
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
A csúnyaságot is lehet elegánsan viselni. Aki nem görcsöl, hogy eredeti legyen, annak többnyire sikerül.
2010. jan. 25. 19:44
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
Előző előtti vagyok. Nem azt mondtam, hogy a szép az érdekes. Csak azt, hogy szerintem a kettő között párhuzam van annyiban, hogy mindenkinek más szép, és mindenkinek más érdekes.
2010. jan. 28. 20:17
 17/17 anonim válasza:

Az érdekes ember általában igenis hogy azt jelenti, hogy különb az átlágnál, más, egyénisége van, egyedi izlése, gondolkodása, felfogása, esetleg értékrendje. Sajnos nagyon sok esetben az ilyet nem különbnek, különlegesebbnek tartják az átlagnál, hanem különcnek, másnak, furcsának, ezért a tipikus tömegemberek sokszor ki is közösítik őket.

Na de hogy is értsük a tömegembert???

A tömegember ma meglehetősen negatív jelző! Kommersz, felületes, csak az anyagiaknak, külsőségeknek élő, modern kori világunktől túlpörgött - mindent akarok de máris - tipusú félidióta emberek. A lényegük, hogy semmiben nem különlegesek, a tömeg - a birkaszellem - után mennek, csak a mának élnek, hajszolják a pénzt(mellékes, hogy egyébként mennyi pénzük van!)sok esetben emberileg, érzelmileg silányak, nullák!

Régebben is persze voltak ú.n. átlagemberek, hétköznapi emberek, de az nem volt közelsem ennyire negatív jelző, és negatív embertípust jellemző megnevezés, mint a tömegember

2023. jún. 19. 18:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!