Nagyon parázok az egyetemi vizsgák miatt, mit tegyek?
Légyszi ne ezeket a "minden rendben lesz" dolgokat írjátok, ezt megkapom itthon is.
Annyira félek, hogy random sírógörcsök és remegés jön rám és a vizsgák előtti éjszaka/este bármire képtelen vagyok. Nyugtatózzam magam, vagy mi? Most is kezdődik :( nagyon félek és emiatt sokszor nem tudom azt hozni, amit tudok, és olyan is volt már, hogy emiatt buktam meg. Most is remeg mindenem.
Szorongás.
De vajon miért?
Nem készültél-e fel? Nem tettél-e meg minden Tőled telhetőt? Tudod-e Magadban ezeket tisztázni? Vagyis a félelmednek a szorongásodnak az okát meg tudod-e okolni?
annyi sok kudarc ért már, hogy újra és újra csak ez történik velem.
Milyen gyógyszert vegyek be? Algopyrin 2-3 szem jó lehet esetleg?
Hogyan készülsz föl, milyen módszerrel rögzíted az ismereteidet?
Csak átolvasod vagy közben aláhúzod a szöveget (vizuális azaz látványrögzítéssel); hangosan olvasva (hallással rögzítve) vagy hangos olvasás + járkálás (motorikus rögzítés)...
Ha hangosan mondod és közben járkálsz, nem marad időd és erőd arra, hogy elkezdjél sírni és remegni.(....)
Próbáld ki!
Vizsga előtti éjszaka?!
Ha nem tudsz elaludni, egy könnyű nyugtató nem árt meg.
A vizsga előtti feszültséget is oldhatod kevéske szorongáscsökkentővel.
A sikeres vizsga pedig megerősít abban, hogy igenis, meg tudod mutatni, hogy tudod hozni azt, amit tudsz, és a következő vizsga előtt már kisebb lesz a szorongásod.
Nem, nem. Az Algopyrin láz- és fájdalomcsillapító.
Szorongáscsökkentőt. Lehet ez Xanax, régebben volt az Andaxin, de ezt már ezt betiltatta az EU. (Bár jó volt...)
Hogy manapság mit ajánlanak, azt nem tudom.
Holnap vizsgázol...
Hmmm.
Van-e otthon citromfüvetek?
Az segíthet abban, hogy nyugodtabban aludjál.
Van-e otthon valamilyen Ca- azaz kalciumtartalmú szered, pl. Kalmopyrin? Az jó lehet a pánikszerű félelmed csökkentésére.
Aztán jó módszer a remegés- és sírógörcsök elkerülésére, ha valami istentelenül savanyú dolgot bekap az ember, pl. citromlé vagy Rutascorbin tabletta de elszopogatva!! Ezzel elterelheted az oktalan félelemről a figyelmedet.
Próbálhatsz almát is ropogtatni.
Nem baj, hogy eddig nem tanultál meg tanulni.
Soha sem késő... Ha kitűnő tanuló voltál, könnyedén meg fogod ezt is tanulni.
A tananyagrögzítésnek több módszere létezik, ki kell kísérletezni, kinek melyik módszer "fekszik".
Én például a baromi sok tananyagot csigalassúsággal és nagy alapossággal vettem át, különböző színű tollakkal, rendszerezve az elolvasottakat. A lapszélekre kiírva a fontos részeket, áttekinthetővé tettem a szöveget, hogy már ránézésre is tudtam a tananyag vázát. (Ezt mondják a vizuálisnak, a látványrögzítőnek).
Míg a többiek többször elolvasták az anyagot, én csak egyszer, de így. Volt, amikor külön lapra kijegyzeteltem, de ott is a színes tollak, aláhúzások kiemelések, azaz áttekinthetőség.
A vizsga előtti napokban fel- s alájárkálva, hangosan rögzítettem a lényeget, vizsga előtt nem tanultam már csak legfeljebb átismételtem, azaz átpörgettem ezeket az oldalakat vagy kijegyzetelt lapokat.
Babonaságból mindig ugyanazt a ruhát, cipőt vettem föl és egyéb kellékeket vittem magammal (pl. csakis egy azaz egy textil-zsebkendőt) - hát, nekem kitűnően bevált.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!