Hogy növelhetem az önbizalmam? Miért vagyok ilyen félénk?
Az intelligens emberek érzékenyek szoktak lenni, legfeljebb megtanulják uralni az érzelmeiket. Uralni úgy lehet az érzelmeidet, ha átgondolod a dolgokat. Például gondolkozol rajta milyen lehet az osztálytársaid helyében lenni. Mit csinálnak most? Ha rossz az idő bent vannak, ha jó talán kint, minden ilyet átgondolni. Úgy is lehet rájuk gondolni, mint veszélyes pincsikutyákra, akik nem elég okosak, és ha nem vigyázol megharapnak, viszont te vagy az okosabb, ezért a te felelősséged nagyobb, mivel te jobban érted a tetteid következményeit, ők meg csak játékból beléd harapdálnak.
Egyébként, félve a népharagtól, azt is leírom neked, hogy az átlagnál értelmesebb emberek egyben szebbek is szoktak lenni, és ez nem valami vigasztalás, hanem erre kutatási eredmények vannak. Azért írtam félve a népharagtól, mert ez nem átlagos és nem az átlagosnak kedvez. És ami nem átlagos, arra ferde szemmel néz és tart tőle a többség, aminek evolúciós okai vannak. De a lényeg, hogy általában véve bármi vagy bárki különbözik a többiektől, az egy hasonló cipő vagy hasonló cipőben jár, mint a te eseted vagy te magad.
Túldimenzionálod. Nem kell ennyire foglalkozni a dolgokkal, mások sem teszik. Túl nagy jelentőséget tulajdonítasz apróságoknak.
Önbizalmat pedig kemény munkával és nehézségek megoldásával lehet szerezni. A fotelben ülve nem fog menni. Vállalni kell feladatokat, "bele kell állni" a szituációkba.
Szia! :)
Biztosan van olyan ember aki mondta rád, hogy szép vagy vagy okos. Ilyenkor amikor így érzel jusson eszedbe az amikor valaki dícsér. Gondolkozz hogy miben vagy jó és ezt tartsd szem előtt. Én is néha így érzek de ez segít :)
Remélem hogy neked is fog segíteni!!! Sok sikert
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!