Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Nem tudok nyomás alatt dolgozn...

Nem tudok nyomás alatt dolgozni. Ennek milyen kihatásai lesznek?

Figyelt kérdés

Ha tehetem, mindig úgy tanulok, hogy sok napra elosztom. Nem megy nekem, hogy végiggondolom, hány nap fog kelleni és 1-2 max 3 nap alatt reggeltől estig, késő estig.

Amikor sűrű zh időszak van, amire nem is lehet előre készülni, akkor is feszült vagyok, zavar, hogy gyorsan kell tanulni, zavar, hogy nincs pihenőidő és nem teljesítem a saját 100%-omat.

Általában kevés vizsgánk van, így vizsgaidőszakban nem kell lóhalálában tanulnom. Ezért a 100%-omat teljesítem, nyugodt maradok, minimális stressz stb.

Anyám is mindent elhúz, lassan csinál, nem tud sietni.

Sok dologban én se, lást a fentit, a tanulást.

Gondolom egy munkahelyen mindig sietni kellene és mindig nyomás van. Sejtésem szerint olyan, mintha utolsó nap kezdenél vizsgára tanulni. És az az értékes munkaerő, aki bírja a feszültséget, a hajtást, fürge és nem omlik össze.

Nagy hátrányom lesz?

Tudok változni?

2014. máj. 27. 20:24
 1/3 anonim ***** válasza:
Attól függ milyen munkahelyre mész? Ahol lesz egy napi norma amit teljesíteni kell, ott bizony van nyomás és melózni kell.
2014. máj. 27. 22:52
 2/3 A kérdező kommentje:

Gondolom mindenhol van napi norma.. valamilyen szinten.

Én olyannak képzelem el, mint a tanulást utolsó pillanatban.

Egyszerűen nem tudom összeszedni magam és sietve dolgozni, összpontosítva, nem lassan és nem meg-megpihenve.

2014. máj. 27. 23:44
 3/3 anonim ***** válasza:

Sokféle nyomás, stressz van.

A szociális szférában pl. inkább érzelmi és mentális nyomással kell szembenézni, az idő, a megfogható teljesítmény meg relatíve nem érdekes, akivel dolgozol úgyis nagyon lassan mozog... mire eljut az szoba egyik végéből a másikba, nem hogy elmosgatsz, de meg is kávézol.

Építkezésen fizikailag kell toppon lenni, átrakod a téglát a-ból b-ébe, keveered a cementet, de nem kell nagyon beleélned magad.

Irodában meg az agyadat használod, amíg mennek a számsorok pontosan, addig nincs gáz. Viszont max az ujjadnak kell gyorsnak lennie.

Egy grafikusnak meg a kreativitását kell használnia, ami néha 15 perc alatt adja ki a helye smegoldást, néha viszont hetek alatt. Ez is egyfajta stressz, ráadásul ott két hétig van meló aztán egy hétig nincs semmi, csak lazulás. Ez is egy életmód.

Szóval az egyetem nem igazán az élet modellje, bármit is mondanak. Sokféle meló van, biztos találsz olyat, amiben jól érzed magad.

2014. máj. 28. 14:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!