Miért nem sikerül az amiért olyan sokat harcolok?
Sziasztok,
Azért írok nektek, mert már teljesen egyedül maradtam a problémámmal. És úgy érzem nem tudom megoldani,mert egyedül nem jövök rá hol az igazi hiba.
Most vagyok egyetemista, és szakot váltottam. Egész életemben imádtam az angol nyelvet. De igazából másfél éve kezdtem el tanulni. És átmentem osztatlan angol tanári szakra a 2. félévben. Éreztem, hogy a többiek sokkal jobbak nálam. De pozitívan álltam hozzá, és igyekeztem. Lehet, hogy nem napi 24 órában angoloztam csak 10-ben, de sokat próbálkoztam. És folyton kudarcok jönnek szembe. Nem sikerültek a ZH-k, nem sikerülnek a vizsgák.Beszéltem a tanáraimmal, kerestem anyanyelvi beszélőket, hogy segítsenek, kerestem új tanulási módszereket ( Villámolvasás) minden biztatott. És nem sikerültek a vizsgák. Kértem segítséget a szaktársaimtól, kértem több könyvet amiből tanulhatnék. Igyekeztem! Arra is próbáltam odafigyelni, hogy ne álljak görcsösen az egészhez. De most már ez sem megy. Beszéltem a szüleimmel, a barátaimmal, még magammal is. De valamit alapjaiban nem érthetek meg, vagy nem csinálok jól. Mivel vizuális típus vagyok, néztem oktató videókat, színekkel írtam és rajzoltam le az anyagot, még a szobám is körbetapétáztam a jegyzeteimmel. Hogy akkor is memorizáljam amikor egész mást csinálok!
Kérlek titeket, nagyon remélem, hogy van valaki aki ezt végigolvassa. És valami csoda folytán tudja, hogy mi történik velem. Hogy miért nem sikerül!
Előre is hálásan köszönöm!
Na ezért mondják, hogy a nyelvnek idő kell. Első évben nekem is nagyon rosszul ment az angol az egyetemen, egyik tanárom javasolta is finoman, hogy húzzam el a csíkot. Pedig akkor már vagy 8 éve tanultam angolt, csak sokkal rosszabb gimiből mentem, mint a többi diák, így alacsonyabb volt a tudásom. De nem adtam fel, az alapvizsgám is egész jó eredménnyel sikerült, amire pedig azt jósolta a tanárom, hogy tuti bukta lesz.
Azóta már tanítom az angol nyelvet, 3 hét múlva kézhez kapom a diplomám, jövőre megyek tovább mesterre. Amit én csináltam, hogy rengeteget olvasok érdekes könyveket és cikkeket, és szótárazok. Nekem nem ragadnak maguktól a szavak, ahogy sokan mondják, kiírogatom, keresek hozzá egyéb kontextust, 2-3 napra rá kikérdezem magamtól, 2-3 hetente pedig nagyobb mennyiségeket ismétlek. Így azért folyamatosan bővül a szókincsem. Ami még fontos, az a rendszeresség. Minden nap valamennyit foglalkozz vele, ha csak negyed órát, akkor negyed órát, az is több, mint a semmi.
Elkeseredni meg nem kell, egy nyelvnek idő kell, hogy beérjen. Én is egy éve tanulok spanyolul középfokú portugál alappal, de szóban még most is nehezen tudom kifejezni a gondolataimat, pedig sokat foglalkozom vele. Esetleg halassz 1 vagy 2 félévet, addig foglalkozz intenzíven az angollal, dolgozz közben, aztán újult erővel folytathatod a sulit. Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!