Milyen az egézséges pozitív gondolkodás?
Én is negatívan gondolkodom, de miért baj az?
Ha valami probléma van, miért áltassam magam a remek pozitív gondolkodással, hogy minden rendben van, utána meg még nagyobb pofára esés következik?
A szíved és az eszed diktál, és csak te tudod, hogy mit diktál igazán.
Légy önmagad!
Szerintem jól fog ha az ember a tapasztalataiból, legyenek azok mindennapi vagy több év alatt összeszedettek,merít új nézőpontot,tanulságot.
Lásd mindig relatívan a helyzetet.Ami neked egy szörnyű élmény,legyen az akármilyen élmény pl. ciki szituáció, azt más lehet hogy rosszabbul kezelte volna.
Senki sem lehet a legjobb,se a legrosszabb.Mindig a magad élményeihez,tapasztalataihoz viszonyíts.
A legfontosabb számomra,hogy az élet apró pillanataiban örömet találjak.A legkisebb dologért is próbálok hálát adni,örülni.
Viszont ahhoz hogy az ember elégedetten és pozitívan fogja fel az élményeit,szerintem jó ha sokat olvasott vagy tapasztalt az ember.Hálát kell adnunk,bármilyen rossznak vagy szegénynek is tűnhet az életszínvonalunk,értékeljük azt amit elértünk és azt amink van. Például én tudom hogy a szüleim milyen kemény életet,fiatalságot éltek,és hogy honnan indult a családom.Konkrétan a földeken kapáló egyszerű emberek leszármazottja vagyok.Ehhez képest most itt vagyok külföldön,megtanultam egy nyelvet,ősszel kezdem az egyetemet,és a lehetőséget hogy ezeket megtehettem anyámnak köszönhetem.
Persze nem kellenek drasztikus fordulatok az életben ahhoz hogy megváltozzon a felfogásod.Megint csak az apró dolgokra tudom felhívni a figyelmed.Feltételezem hogy egy egészséges,iskolázott lány vagy,tervekkel.Már az egy jó jel hogy változtatni akarsz a felfogásodon,vagy bármin.A változás fejleszt bennünket,legyen az pozitív vagy negatív.Új tapasztalatokból és élményekből merítünk új útmutatást és új szemléletet.
A pozitív gondolkodás orbitális ostobaság. Csak az agymosottak látják pozitívnak azt a sz@rt, ezt a civilizációt, amiben élünk. Az ilyen ember olyan mint a strucc, bedugja fejét a földbe és így vigyorog.
Sokkal nagyobb tett látni mindent, ahogyan van, és mégis megpróbálni szabadon, szeretetben élni.
Nem pozitívan kell gondolkodni, hanem reálisan és bizakodóan. A kettő nem egy és ugyanaz.
Ha csak a sz@r vesz körül, akkor nem lehet pozitívan gondolkodni, hiába lehet mindennek találni egy pozitív oldalát is, itt csapják be az emberek önmagukat.
"A pozitív gondolkodás orbitális ostobaság. Csak az agymosottak látják pozitívnak azt a sz@rt, ezt a civilizációt, amiben élünk"
De csak egy életünk van és bizony lehetne SOKKAL rosszabb is. Szívesebben élnél például a középkorban? Amikor fojt a sz*r az utcákon, romboltak a járványok és azt kellett szeretned, akit a szüleid kinéztek neked? Minden relatív. Lehet pozitívan gondolkodni, bár én sem vagyok egy vigyori jóska, de nem ítélem el az ilyen embereket. Persze a negatív világnézet is érthető. "Im not better than you, i just think different"
Kérdező egyik napról a másikra valószínűleg nem fogsz megváltozni. Magadnak kell megváltoznod, ennél többet nem nagyon tudok mondani. Csak próbáld másképp nézni a világot.
Minden jót! :)
Hosszú folyamat, de meg tudod változtatni a gondolkodásod. Amint valami rosszra gondolsz, állítsd le magad, és fordítsd azt a gondolatot pozítívra.
Először ez tudatos lesz és fárasztó, de később szokássá válik, és tudatalatt is pozítivabb leszel.
Sok sikert! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!