Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Megtanultál már élni?

Megtanultál már élni?

Figyelt kérdés
Ha igen, hogy, ha nem, miért? (Kort is irjatok légyszi)
2009. dec. 29. 14:53
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

21/f nem értem a kérdésed :O

a szüleimmel együtt élek kereskedelmet tanulok

2009. dec. 29. 15:00
 2/12 anonim ***** válasza:

19L

Őszinte leszek, nem. A szüleimmel élek itthon, mert 20 percre lakom a fősulitól, de már dolgozom részmunkaidőben éjszaka (nappal nincs időm ált. suli miatt), jövőre tudom magamnak fizetni a jogsit, itthon is segítek (takarítás, néha főzés), de szerintem a fő dolgom az, hogy egyelőre elvégezzem a főiskolát (államilag támogatott szakon, ezt hozzátenném), aztán a költözés még ráér. De nem érzem még magam felnőttnek, csak most kezdem igazán kóstolgatni az Életet, nagy É-vel.

3/12 anonim ***** válasza:
48%

Hát azt hiszem igen! Hogy hogyan? A barátaim tanítottak meg! Mivel szerencsére oszinte és laza barátaim vannak, mikor veluk vagyok nincs szomorúság meg rosszkedv... Azt tanították nekem, hogy egyszeruen csak élni kell, úgy lazán, és a szabadság az egyik legnagyobb kincs az életben :)) Azt is mondták, hogy nem kell mindig a problémákkal foglalkozni, hiszen azok MINDENKINEK vannak, és ha mindig a problémákkal lennénk elfoglalva akkor belebolondulnánk. Azért magamtól is tanultam valamit: szeretet nélkul semmit sem ér az egész, az ellenségeinket is csodálni kell!

Szóval én a barátaimnak vagyok nagyon-nagyon hálás, hogy épp akkor vannak velem mikor igazán szukségem van rájuk és segítenek nekem!! :) Egy lány.

4/12 anonim ***** válasza:
Ja és még annyit, hogy félig egyedul élek, mert anyukám kulfoldon dolgozik, de megbízhat bennem. Családi és mindenféle okok miatt is gyorsan fel kellett nonom, de most már minden rendben van!!
2009. dec. 29. 15:03
 5/12 anonim ***** válasza:
Én sajnos nem tanultam meg.A napjaim arról szólnak, hogy várok különböző jövőbeli időpontokat, amikor úgy gondolom, valami jobb lesz, vagy változni fog,aztán rájövök, mikor eljött ez az időpont, hogy semmi sem lett jobb.Talán genetikai hiba, öröklött dolog, vagy nem is tudom.
2009. dec. 29. 15:05
 6/12 anonim ***** válasza:
Ja és 18/L, 15:05ös voltam.
2009. dec. 29. 15:06
 7/12 A kérdező kommentje:

Úgy értettem a kérdést, hogy van az a mondás, hogy meg kell tanulni élni, ahhoz, hogy élhess. Itt nem a vegetálásra gondolok, hanem egy olyan kidolgozott un "stratégiára" (s nem valami közhelyre, aforizmára), ami szerint te élsz, s ami mindig túlsegit téged a nehézségeken, ugyanakkor egyre közelebb juttat a nagy Célodhoz.

Köszi a válaszokat, épitő jellegűek voltak.

2009. dec. 29. 15:23
 8/12 A kérdező kommentje:

Amúgy, gondolom, az kiderült a kérdésből, hogy én nem tanultam meg. Lehet, hogy van valami rendszer, ami szerint élek, de nem tudonám megfogalmazni...

17/L

2009. dec. 29. 15:25
 9/12 anonim ***** válasza:

Néha úgy érzem tudom mit tegyek, hogy jó életem legyen, de aztán jönnek a rossz dolgok és akkor teljesen bepánikolok, szóval még nem

18F

2009. dec. 29. 16:00
 10/12 anonim ***** válasza:

NEM! Néha úgy érzem nem vagyok képes egyedül döntéseket hozni, önnálótlan vagyok és lelkileg gyenge. Félek az élettől, félek, hogy túl leszek a 18-on és sok felelősség terheli majd a vállam, amit nekem kell megoldanom egyedül. Az lehet a gond, hogy nem bízom magamban eléggé, nem vagyok céltudatos, nincsenek konkrét álmaim, amelyeket meg szeretnék valósítani. Bizonytalan vagyok az életemmel, a jövőmmel kapcsolatban. Nem tudom mivel szeretnék foglalkozni. Nagyon nehéz számomra az élet...pedig még csak 17 éves vagyok. Félek, hogy nem fogom megtalálni a helyem, de remélem, hogy ez csak egy átmeneti állapot és idővel elég érett leszek, és megtanulok élni, erős lenni.

17/L

2009. dec. 31. 17:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!