Miért nem csinálhatja az ember azt amit akar?
Kérdező, gondolkodj. Ez itt az önismereti kategória. Itt nem szoktak katolikusok felméréseket tartani, éppen ezért én személy szerint azt a szöveget mondtam el, ami pont hogy megváltoztathatja egy olyan gondolkodását, aki tényleg úgy gondolkozik, ahogy én hittem az elején rólad. Azt akartam, hogy megváltozz, és többet ne így gondolkozz, ahogy a kérdésedben is szerepel.
Csak hogy tudd, én is katolikus vagyok, de látom sokkal tisztábban gondolkodok, mint te. És ezt tényleg ne vedd sértésnek, de ezzel csak lejáratod a hitedet az olyan emberek előtt, akik amúgy is vallásellenesek. Aki vallásos, annak nem rá kell erőltetnie másra a saját hitét, hanem úgy viselkednie, hogy azzal példát mutasson, és legyenek követői. Lebeszélni másokat a rosszról, és rábeszélni a jóra, megmutatni, hogy ők igenis akkor járnak jól, ha jók lesznek.
Mert elhitetni másokkal, hogy létezik Isten, nehezebb mint rávenni, hogy legyenek jók. Ők nem úgy gondolkoznak mint te, ha nem látják, akkor szerintük nem létezik. De ha észreveszik, hogy előnyük származik ha rendesen viselkednek, akkor gyökeresen meg is változhatnak végleg. És ez a lényeg, ez az, amit sajnos elég sok keresztény nem tud elérni, és a rossz magatartásra, mint valami azonnal kiirtandó dologra gondolnak. Szép lassan el lehet érni változást.
OK!
Én teológiát végeztem és közelebb vagyok a 60-hoz, mint az 50-hez.
A kérdés nem tanító, hanem önvizsgáló természetű.
Akinek nincs véleménye, az magával sincs tisztában.
Akinek van, az úgy is leírja, ha jó szándékkal van embertársa felé és nem önzőn megtartja.
Aki hite szerint él, nem ítél másokat, mert Isten-félő, főleg ha a kérdés célját sem ismeri. A válaszoló ha nem ismeri, akkor vagy rákérdez, vagy elmondja a véleményét. Az igazán hívő embernek nincs előítélete, nem mer pálcát törni senki felett, hogy ne törjenek felette is pálcát.
Kérlek, hogy a jövőben csak arról "beszélj", amit kérdeznek.
Egyébként nem tudom, hogy tisztában vagy-e az álábbi fogalmakkal:
Ószövetségi Introdukció és Exegézis
Újszövetségi Introdukció és Exegézis
"Én teológiát végeztem és közelebb vagyok a 60-hoz, mint az 50-hez."
Na ennek örülök. Én pedig még tanulok, és mindjárt 20 leszek.
"A kérdés nem tanító, hanem önvizsgáló természetű."
Nem is akarom, hogy taníts másokat, majd megteszi helyetted az élet, vagy valaki más. Ettől független nem tisztességes dolog lebeszélni másokat, ha meg szeretnének győzni olyanról valakit, ami még hasznot hozhat az illetőnek. Önvizsgálat közben ezt ne felejtsd el.
"Akinek nincs véleménye, az magával sincs tisztában."
Így van. Tökéletesen egyetértek. Ellenben én nem tartozok ebbe a kategóriába, mivel már egy teljes oldalnyi szöveget leírtam, a saját véleményemről.
"Akinek van, az úgy is leírja, ha jó szándékkal van embertársa felé és nem önzőn megtartja."
Így van. És kb. 50 oldalt tudnák még írni, és mind lenne kedvem is kiadni magamból.
"Aki hite szerint él, nem ítél másokat, mert Isten-félő, főleg ha a kérdés célját sem ismeri. A válaszoló ha nem ismeri, akkor vagy rákérdez, vagy elmondja a véleményét. Az igazán hívő embernek nincs előítélete, nem mer pálcát törni senki felett, hogy ne törjenek felette is pálcát.
1.) Azt hittem a kérdés célja egyértelmű.
2.) Így van. Én elmondtam a véleményem.
3.) Nem ítéltelek meg. Egy olyan kérdést tettél föl, amit tipikusan olyanok szoktak, akik a rossz természetük ráfogják arra, hogy a szabályok csak kitalációk. Ettől kezdve nem hivatkozhatok a bibliára meg olyanokra, amiket nem ismer, a jó cél érdekében néha muszáj megmutatni, hogy az illető viselkedése milyen, és hogy mekkora tévedésben van.
"Kérlek, hogy a jövőben csak arról "beszélj", amit kérdeznek."
Arról beszéltem, amit kérdeztél. Miután elkezdted elemezni a válaszom tértem rá olyanokra, amit úgy gondoltam, hogy jó ha tudsz.
"Egyébként nem tudom, hogy tisztában vagy-e az álábbi fogalmakkal:
Ószövetségi Introdukció és Exegézis
Újszövetségi Introdukció és Exegézis"
Igen, megnéztem a Wikipédián, és már tudom :)
A biblia szöveg magyarázza el mindkettő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!