Normális vagyok én? :O
Nem szabad ilyet csinálni.
Hány éves vagy?
Inkább próbálj valami célt kitűzni, és megvalósítani. Pl. lefutni a maratont vagy átúszni a Balatont.
"Pl. lefutni a maratont vagy átúszni a Balatont."
Ti is észrevettétek, hogy ez rímel?
"Érvágás!"
Milyen ereket végtál el? Én nem tudok elképzelni olyan szituációt, ahol vágom magam. Az ilyen kérdésekre annyira szeretnék válaszolni, de most is - mint ahogy legtöbbször - csak ülök és gondolkodok. Valószínűleg még akkor se tudnék erre válaszolni, ha beszélgetnénk és megismernélek.
Hm. Kitaláltam egy megoldást. Gondolkozz.Ismersz olyan fiút, aki vágja magát? Nem. A fiúk nem vágják magukat. Miért? Azért, mert okosabbak? Nem. Azok, de nem ezért. Egyrészt talán ezért, de én most másra gondoltam. Ők levezetik valamilyen más módon ezt a felgyülemlett rossz érzést. Legyél dühös. Ok, ez nem biztos, hogy menni fog, mert talán nem lesz kedved. Mert nincs kedved semmihez. De csak üsd a párnádat, üsd a falat, üsd a kis tesódat vagy inkább a nagy tesódat.
Jobban belegondolva, ez valószínűleg nem a legjobb megoldás, de működhet. Szóval tedd ezt.
És, hogy a kérdésedre is válaszoljak: Nem, nem vagy normális. Bár ezt szerintem egyedül is meg tudtad állapítani.
Mindenképpen sportolj! Bármit, ami tetszik, vagy akár több sportot is űzhetsz. A lényeg, hogy ne hagyd abba! Te is tudod, hogy vagdosni magad nincs értelme, mert az sehová nem vezet. Ne azzal tűnj ki a többiek közül, hogy vagdosod magad, hanem inkább azzal, hogy pl. Te kosarazol a legjobban, vagy Te futsz a legjobban. És ez sokkal jobb érzés is lesz, meglátod :) Egyrészt edzett, egészséges leszel, másrészt sok barátod lesz.
Van egy mondás, és én nehéz időkben ezt mondogatom:
"Aki másokat ismer, okos, aki magát ismeri bölcs, aki másokat legyőz erős, aki önmagát legyőzi, hős" Legyél Te is hős, azzal, hogy felállítasz magad elé célokat, és megcsinálod. Mert igenis, ha sportolsz, azzal saját lustaságodat győzöd le :)
Elmehetsz pszichológushoz, de tudnod kell, hogy segíteni magadon csakis Te tudsz.
Szerintem normális vagy, hiszen Te is rájöttél, hogy ez így nem jó.
Miket csinálsz a szabadidődben? Hasznos dolgokkal foglald el magad.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!