Elnyomott agresszió?
Az utóbbi időben azt vettem észre magamon, hogy nagyon sok forrongó düh van bennem, és attól félek egyszer egy rossz pillanatban kicsap.
Emberek szavába vágok, nem bírom a kritikát, az irritáló viselkedéstől összecsikordul a fogam...
Viszont tudati szinten toleráns és következetes vagyok, tisztelem az embereket, szinte már túlfeljett az igazságérzetem.
Az érzelmi reakcióim viszont megrémítenek. Nem vagyok egy ilyen vadállat, emberekkel dologozom, tudom az illemet.
Hogy lehet ezen végleg felülkerekedni?
Semmiképp ne fojtsd magadba! Viszont keress egy megfelelő formát az érzelmeid, indulataid ésszerű kifejezéséhez, megéléséhez.
Nem tudom, te milyen típus vagy - én írni szoktam ilyenkor, de van, aki sportol, elmegy futni, nekiugrik egy homokzsáknak, táncol, vagy rajzol-fest. A lényeg, hogy ne maradj passzív, adj magadnak lehetőséget, hogy kifelé irányítsd ezt az indulatot, olyan formában, ami senkinek nem káros.
Ha elfojtod, még rosszabb. Magadnak se árts vele, hogy magadban tartod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!