Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miért viszonyulok ennyire...

Miért viszonyulok ennyire negatívan az emberekhez?

Figyelt kérdés

Akárki próbál velem beszélgetni, ismerkedni, egyszerűen nem érzek késztetést arra, hogy én is nyitott legyek, kérdezzek vissza, ismerjem meg, mert nem érdekel, nem érdekesek. Ha közelebb kerülök valakihez, akkor meg mindig kiderül valami, ami kiábrándít belőle. Így volt ez egy lánnyal is, akivel beszélgettem pár napig, aztán csak úgy kinevetett egy embert, azért, mert, hogy hogy néz ki?.

Másik dolog, hogy mindig kitalálnak valamit. Rám ír egyik haverom, hogy játsszak vele online, a másik le akar jönni hozzá, a harmadikhoz én menjek le, mintha nekem kellene őket szórakoztatnom..

Igazából mindenkiben meglátom a rosszat a hibát, hiába keresem a jót, szépet, úgy tudnám egyszerűen érzékelni mint a jin-jang jelben, a nagy fehérben is csak a kicsi feketét látom meg.

Őszintén, mindig vannak előítéleteim. Nem vagyok rá büszke, de így belegondolva, ez az igazság. Mikor meglátok egy ismerőst, eszembe jut róla az első ismert rossz tulajdonsága, és már nem tudok rá úgy nézni. Sajnos, ezen nem tudom, hogy tudnék változtatni.

Van egy alkotott képem mindenkiről, általában negatív, le is írom most hirtelen, őszintén, egyik fiú osztálytársamról mit gondolok, szerintem milyen:

Mindenkivel jóban van szinte, a társaság bohóca minden alkalommal, olyan, mint a napraforgó, amerről süt a nap, arrafelé hajlik, csinálja a szelfiket minden kicsit csinosabb lánnyal, mert nagyon menő szerinte(szerintem ezzel is csak próbálja magát feljebb tolni a társaságiélet ranglétrán), 100-200 like van a profilképein, sokszor ír facebookra, csinál képeket, hogy neki van Élete, amivel szerintem csak a saját önbizalomhiányát próbálja kompenzálni, egyáltalán nem tudatos, álszent, és vicces. Ennyi lenne, a vicceset azért írtam oda, mert tényleg az, és legalább már egy pozitív legyen ott.

Iskolában mindig csak zenét hallgatok, ha tehetem, mert nincs kedvem a közönyös, hétköznapi témákhoz, hogy, hogy rúgtak be. Utálom, mikor beszélek, és belepofáznak, vagy közben mással foglalkoznak, ezért inkább nem is beszélek.

Van 1-2 haverom, akik túl sokszor veszik viccesre a figurát, nekem pedig nem mindig van vicces, jó kedvem, ezért akkor is a mű, álszent mosoly, meg nevetés kell, amihez sosincs energiám.

Mindig igazodni kell mindenkinek a kis világához, ami szerintem az enyémtől nagyon eltér, azt pedig nem hiszem, hogy megértenék, ezért is vagyok inkább csendben.

Azt utálom, mikor azzal próbálják magukat felemelni, hogy másokat elnyomnak, ezt nem szoktam már hagyni, visszavágok, ezért is sokszor csak a negatív oldalamat mutatom, és elkönyvelnek rosszindulatú, duzzogó, üljön magában típusnak.

Gondolom ezekből már kiderült, hogy introvertált vagyok, elismerem, szerintem is, de nem érzem magam rosszul nagy tömegben, felemelt fejjel megyek mindenhol, ha tehetem(már, mert régebben ez fordítva volt, mindenkiben többet láttam). Tudom, egyáltalán nem vagyok tökéletes, és mások sem azok.

Nem tudom, min kéne változtatnom, vagyis, azon biztos, hogy ne negatívan álljak hozzá az emberekhez, csak azt nem tudom, hogy hogyan. 18 éves vagyok, csak erre a korosztályra értettem, amiket leírtam.

Mit gondoltok ezekről?

2014. ápr. 30. 18:31
 1/5 anonim válasza:

Át tudom érezni a helyzeted, hasonló cipőben jártam én is 10 éve. Egyszerűen szellemileg idősebb vagy a korosztályodnál, talán ezét is érdektelen számodra a többi, veled egykorú.

Keresd az idősebbek társaságát, velük jól fogod érezni magad.

Ezt a dolgot ne könyveld el úgy, hogy egy defekt, mert nem az.

Intelligensebb vagy a többi 18 évesnél, és nem érdekelnek a státusszimbólumok.

2014. máj. 2. 15:35
 2/5 A Tengerész ***** válasza:
A kérdésre kérdéssel válaszolok. Szerinted ez baj? Abból amit leírtál azt érzem ki, hogy igazából ettől te nem szenvedsz. Akkor miért baj a negatív viszonyulás? A gyerekeimnek mindig azt mondtam, tudomásul kell venni, hogy 10 emberből 9-nek csak annyi esze van, hogy nem ül be háttal a moziba. Szóval tele a világ síkhülyékkel, érzéketlen taplókkal, magamutogató üresfejű bohócokkal, megbízhatatlan hazudozókkal, akikre sem számítani, se bennük megbízni nem lehet. Miért kellene hozzájuk pozitívan viszonyulnod?? Vedd tudomásul, hogy magányos fajta vagy, ezt el kell viselned, sose lesz sok barátod, de aki kevés van az pont elég, nem leszel sokak szemében népszerű, de az a kevés aki szeret az pont elég. Nekem is eltartott pár évig amíg feldolgoztam a hasonló helyzetemet, de azóta remekül érzem magam a bőrömben.
2014. máj. 2. 22:03
 3/5 peruiannew válasza:

Eljött a pillanat amikor nem tudod ki vagy mihez viszonyulj, de szerintem ez pozitív dolog.

A nagy kérdés csak annyi, hogy miként kezeled majd ezt a furcsa érzést?

Én ezt azzal kezdeném, hogy megpróbálnám feltárni magamban a nyitott kérdéseket, majd ezeket megválaszolni szépen egymás után.

Akármi is jöjjön ki a végére azért eggyet ne felejts el.

SZERESD ÖNMAGADAT ÚGY AHOGY VAGY!!

Akkor majd máskép látsz másokat is.Ja és magadban is vedd észre a hibákat:-)

2014. máj. 2. 22:37
 4/5 anonim ***** válasza:

A 3. válaszolónak igaza van. :)

Magábaforduló személyiség vagy, ez igy van jól. Fogadd el magad, nem kell olyannak lenned, mint mások...

A csendeseket egyébként sem kedvelik az osztályban, őket a legkönnyebb kibeszélni stb... Nem vagy egyedül. Fel a fejjel!

2014. máj. 2. 23:50
 5/5 A kérdező kommentje:

1.: Ez lehet, volt is olyan tragédia az életemben, ami erre adhat okot. Nehezen ismerkedek, de most belegondolva, mindig jobban elbeszélgettem az idősebbekkel, csak az idősebbek szemszögéből fura, hogy a nála 3-4 évvel fiatalabbal kell társalogni.

2.: Egy kicsit azért mégis bánt. Elvagyok magamban, mert megszoktam az évek alatt, de azért mégis ott van bennem egy kicsit, hogy lehetne jobb is.

3.: Sok dologra jöttem már rá, csak úgy elmélkedve, próbálkozom azzal amit leírtál. Nem igazán szeretem magam, ezt bevallom, csak azért egy kicsit, mert jó szándékú vagyok, de nem látom, hogy mit szerethetnék magamban.

4.: Nem egyszer fordult elő, hogy visszahallottam, hogy milyen vagyok, de nem igazán zavar, mert aki a hátam mögött beszél ki, az annyit is ér.. :)

2014. máj. 3. 22:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!