Miért kel megadni a tiszteletet a felnőtteknek? A gyerekeknek miért nem adják meg soha? Hm? XD
11:51-es vagyok
Igazad van, én is sokáig gondolkodtam így.
Abban is igazad van, hogy megvert az élet.
De mint írtam morális válság van. Ennek a kérdésnek föl sem szabadna merülnie. Miért van ez? Érték vesztés, anómia. Idealizálhtjuk a világnézetünket, tettethetjük magunkat naívnak, bevehetjük a nyugtatókat esténként, akkor is nyugtalanul fogunk aludni.
Mivel nincsenek határozott értékrendek, mert "szabadság" van, ezért a felnőttek, más és más példát mutatnak. Ez mondanom sem kell további kászhoz vezet, és a társadalmi problémák kiéleződéséhez.
Te hiába idealizálsz, hiába vagy makacsul naív, megértő és segítőkész semmire nem mész vele, mert csak ideírod le, nem szervezed meg, mert arra vársz, hogy mások tegyék ezt. Aztán ha mégis mozgósítanád magad rájönnél, hogy még azok is, akiket önmagadhoz hasonlónak hittél, ha már tenni kell valamit ódzkodnak. Válaszuk mindenre a KÖZÖNY. És amikor ezt a saját bőrödön is tapasztalod elfelejted az ideákat, jártatod a mókuskereked, és amikor rossz kedved van csúnyán fogsz beszélni, mert tudod, hogy úgyis mindegy.
2-3 generációval arrébb talán többen fölébrednek, talán össze tudnak majd fogni az emberek. És akkor már nem lesz kérdés, hogy miért tiszteljük a felnőtteket.
Mivel elég sok reagálás van e témában, mégis fontos kérdés ez.
Én mindig és mai is tisztelek mindenkit. Nem számít, hogy idősebb vagy fiatalabb. Mindenkit van miért tisztelni. Kár azon rágódni ha valaki bunkó veled.
És, mint írtam régebben: Semmi sem kötelező.
Annak add meg a tiszteletet, azzal légy alázatos(nem megalázkodó!), aki kiérdemli a tetteivel.
ok.:D
akkor mégiscsak vannak ezen az oldalon értelmes válaszolók is;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!