Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Lehetséges hogy skizofréniás...

Lehetséges hogy skizofréniás vagyok?

Figyelt kérdés

Vannak tüneteim hogy skizofréniás vagyok.De nem vagyok benne a biztos.Mondták már egy pársan hogy lehetséges ezért gondoltam megkérdezem.

Ezek a tüneteim:

-Van hogy az eggyik percben tök ideges vagyok 1 perc mulva meg halál nyugodt.

Vagy hogy például egyik percben utálom a barátnőmet utána meg 1 perc mulva imádom.

-Téveszmék.

Ha utcán vagyok vagy a házban-.Ha egyedül ha nem ugy érzem mintha követnének. vagy figyelnének.

-bizar téveszmék

Mindig ugyérzem ha valakihez hozzá érek olvas a gondolataimban ezért általában nem merem hozzá érni senkihez sem.

-Hallucináciok.

Hangokat hallok mindig.Zörgéseket néha dörömböléseket esetlek ilyen kis fura hangokat.Sokszor álmomban felriadok és hallok hangokat és elkezdek hangosan sirni. Anyukámnak szoktam szolni de ő soha nem hall semmit.

Meg a multkor arra ébbredtem fel hajnali 3-kor hogy valaki kopog az ajton. nem mertem ki menni mert nagy dörömböléseket hallotam az ajton. Szoltam anyukámnak kinézett nem volt ott senki/semmi. Csak én hallok hangokat.

-logikátlan gondolatok

-Folyamatosan érzem hogy valaki figyel

-Vagy hogyha például egy baleset történik a sulinkban pl.: valakinek betörik a feje oda megyeünk a a barátnöimmel stb.Ők nagyon aggodnak én meg nem birom vissza fogni hogy ne nevessek/mosolyogjak. Ők meg kiakadnak hogy ilyeneken mosolygok.

-Gondolkodás

Mostanában nem tudok semmire sem koncetntrálni teljesen máson jár az eszem és nem a tanuláson. Állandoan.Idegesit hogy nem tudok oda figyelni. MEg mintha mostanában lassabb lenne a felfogásom. Midnig vissza kérdezek ha valamit kérdeznek/mondanak és utána esik le /értem meg mit mondtak. Vagy hogy beszélgetünk és a barátnőm beszél nekem valamit és hallom hogy beszél de nem értek egy szót se belöle.Mintha más nyelvesn beszélne vagy egy időre ki kapcsolna az agyam utána meg mindenre helyeselek de nem akarok vissza krdezni mert hülyének néz.

Visszahuzodó vagyok. Félek mindenkitől..mintha bántani akarnának olyan érzésem van és ilyenkor elvesztem a felyem és nem tudom elmagyarátni mire gondolok.Hogy el kell onnan minél elöbb szabadulnom mert rosszat akarnak nekem.

Átérzem a filmeket.Ha nézek egy szomoru filmet ugy nézem hogy átélem.Meg utána a film utánis probálom magam bele élni a filmbe.

Sokszor elvesztem a fejem és olyanokat csinálok amit hamar megbánok. 5 perc mulva. vagy egy pillanat mulva. Kérdeznek valamit pl.:Tetszik ez a nadrág.' másodtperc alatt válasszolok hogy igen. és utána esik le hogy mit is kérdeztek közben már megbántam.

LEhetséges hogy skizofréniás vagyok?

2014. ápr. 7. 21:00
 1/6 A kérdező kommentje:
12/L
2014. ápr. 7. 21:03
 2/6 anonim ***** válasza:
Nem. Az elmebetegség lényege, hogy az elmebeteg nem tudja magáról, hogy az, nem jön rá. Benned most kezdenek hatni a hormonális változások, aminek számos tünete van, pl. a hangulat-ingadozás, vérnyomás-ingadozás is.
2014. ápr. 7. 21:17
 3/6 anonim válasza:
Használsz valamilyen drogot? Az sokmindent megmagyarázna...:P am meg,menj el egy orvoshoz,és ő megmondja,h az vagy-e v sem. Ennyi!
2014. ápr. 8. 09:05
 4/6 anonim ***** válasza:
Lehetséges, és minél később kerül valaki pszichiáterhez, annál inkább súlyosbodik. De ha korán felismerik, kapsz megfelelő gyógyszert, akkor élhetsz normális életet.
2014. ápr. 8. 15:24
 5/6 anonim ***** válasza:

Az elsőnek van igaza.

Nézd meg a Gyűrűk urát. A Szméagol-Gollam páros aztán skizo a javában.

A fent említettek alapján szerintdn csak túl parás vagy, lazíts, aludj többet :-)

2014. ápr. 8. 16:35
 6/6 anonim válasza:
Szia! remélem, hogy még elolvasod, amit írok. Az újabb álláspontok szerint a skizofrénia az autizmushoz hasonlóan szintén egy ún. spektrumzavar, tehát különböző tünetekkel, és különböző súlyossággal nyilvánulhat meg. Érdemes lenne a skizotípiás és a skizoid személyiségzavarnak utánanézned, mert ezek is hasonló tünetekkel járnak. Ezek a személyiségzavarok akár ténylegesen is skizofréniához vezethetnek. Volt valamilyen pszichiátriai zavarral küzdő ember a családodban? Olvasd el ezt: [link]
2014. ápr. 29. 12:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!