Mi történne, ha valahogy el lehetne érni, hogy az emberek ne tudjanak többé mondatot kezdeni az "én" szóval?
Figyelt kérdés
Pszichokatasztrófa?2014. ápr. 3. 22:12
2/7 anonim válasza:
Te, nézd, asziszem mindenféleképpen talán.
3/7 anonim válasza:
Aki viszont túlélné, az egy olyan társadalmat építene, ahol az "én" és "enyém" nem létezik, tehát az sokkal jobb lenne!!!
4/7 anonim válasza:
Csokonai Vitáz Mihály nevű elhasználó válasza:
"Az enyim, a tied mennyi lármát szűle,
Miolta a miénk nevezet elűle.
Hajdan a termő főld, míg birtokká nem vált,
Per és lárma nélkűl annyi embert táplált,"
6/7 anonim válasza:
Mi a baj ezzel? Mi itt a pszichokatasztrófa? A személyes névmás? :D LOL :D
Nyelvtanilag és jelentésileg teljesen helyes. Az angolok még szépen nagy I-vel is írják... Különben, hogy az ember tisztelje saját magát is, mert anélkül nem lesz benne tartás.
7/7 anonim válasza:
igen, Charlie O'Brian. Azért van valami probléma, de nincs itt elég hely (a margón) kifejteni. Ki vagyok én?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!