Aki gyenge jellemmel született, abból lehet erős jellem?
Hát, szerintem nincs olyan,hogy valaki valamilyen jellemmel születik.
3-4 éve elég más voltam, mint most, ebbe a belsőm is beleszámít. Történt pár dolog, amit a változásomnak tudok be.:)
Szóval a körülöttünk történő dolgok befolyásolnak inkább minket.
De amúgy ha rólad van most szó, és meg akarsz ilyen téren változni, szerintem sikerülni fog.:)
gyenge jellem?
Nem tudom, hogy annak nevezném-e, de...
Gyerekkoromban nagyon szégyenlős voltam, és nem mertem megvédeni magam, illetve az igazamat.
Na azóta már nagy a pofám, mert rájöttem, hogy senki nem fogja helyettem megtenni:-)
A jellem szerintem adott.
Persze ez attól függ v.ki mely pszichológiai iskola tanítását fogadja el.
Szerintem a genetika számít.
vannak akik a környezet befolyására esküsznek.
Vannak akik az adott személy fejlődőképességében hisznek, szóval kinek-kinek hite, elfogadása szerint.
Viszont szerintem te nem gyenge jellemre gondolsz(az elég rossz dolog)
hanem valami határozatlanságra, félénkségre?
Szerintem nincs olyan hogy vagy-vagy (mármint vagy vele születünk,vagy a környezet befolyásolja) szerintem egyértelmű,hogy a kettő együtt!
Innentől kezdve tehát: igen,lehetséges,de ha a környezeted nem megfelelő,akkor önerőből kell változni,ami nehéz (és nem is biztos,hogy sikerül)
A jellem,a személyiség gyermekkorban
alakul ki mindenkinél.Később azon múlik,
milyennek akarjuk látni magunkat,részben
azon,milyenek vagyunk,hogy neveltek.
Én pl.,,gyenge jellem" vagyok,mert
a szüleim tökre elnyomtak,annyira védtek
mindentől + szigor.De lehet változtatni ezen.:)
Lehet.
/A jellem genetikai tényezők és a nevelés hatásainak összesége./
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!