Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Hogy tudnék valahogy előbbre...

Hogy tudnék valahogy előbbre jutni?

Figyelt kérdés

Az a baj, hogy csak egy helyben toporgok és ezt már unom.

Az Eszterházy Károly Főiskola magyar-történelem szakán akarok továbbtanulni, jelenleg még van 1.5 évem az okjs képzésről, amire azért iratkoztam be, hogy legyen egy szakmám majd a fősuli mellett, meg vannak még hiányosságaim tanulás terén. A másik, hogy írni szeretnék, van egy nagyon jó regény ötletem, már le is írtam egy oldalt, de nem tudok többet. Mondhatnám: nincs ihletem, de az ihlet a lusta írók kifogása. Van ihletem. Írnék is, mikor meg leülök elé, egyszerűen nem megy. Félek, nem tudnám úgy átadni az érzéseket, mint eddig, hiszen eddig mindig olyan véleményeket kaptam, hogy na igen, ezért jók az írásaid. Halogatom az írást, halogatom a tanulást.

Miközben mindkettőt imádom. Tanulni azóta nem tanultam, hogy leérettségiztem, egyszerűen ez a suli, ahová járok - mármint a tanárok - nem követel. Nem nyitom ki a füzetet, simán megjegyzem amit órán mondanak vagy kipuskázom a nehezebbik részét, de amúgy annyira könnyűek az anyagok.

Írni meg írnék, csak az a rész, ami éppen a fejemben van, fejezettekkel később játszódik és a mostanihoz semmi akarom érzés nem jár.

20/l

2014. márc. 31. 20:36
 1/1 anonim ***** válasza:

Miért kellene ennyire lineárisan haladnod a történettel? Csak írd le, ami eszedbe jut, és ha minden megvan, majd szépen összefűzöd az egészet. Szerintem ez még jobb is, mert így beletehetsz olyan részeket a regény első részébe, amire majd azt mondják az olvasók "Wow, nem is gondoltam, hogy ez majd annak az érdekes valaminek lesz az előzménye, amit már a könyv elején is sejthettem volna. Tehát ezért történt ez meg az, amit eddig nem értettem. Zseniális író."

Csak írj. Én elolvasnám.

Ok, nem olvasnám el, mert utálok olvasni, de tuti, hogy sok más ember - aki szeret - elolvasná.

Egyébként milyen tanfolyamra jársz?

2014. ápr. 1. 07:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!