Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Buta vagyok? Igen. Vagy mégsem?

Buta vagyok? Igen. Vagy mégsem?

Figyelt kérdés

Olvasgatom itt, hogy kinek milyen baja van a mellével, a fenekével stb... Nekem az a problémám, hogy azt gondolom magamról, hogy buta vagyok. A külsőm rendben van, viszonylag jól nézek ki, kedves is vagyok, sok fiú hív randira. Intelligensnek tartom magam, ami azt illeti, a párkapcsolati dolgokban és az emberekkel kapcsolatban, pl. megjegyzem, ha az emberek mesélnek magukról valamit, így ha újra találkozunk, mint egy lexikon tudom visszaidézni, hogy miket mondtak, míg ők általában nem sok mindenre emlékeznek. Másrészt viszont mindent, amit tanultam suliban akárhol, elfelejtettem, nem értek a politikához, nehezen jegyzek meg akármit is tanulmányi kirándulásokból stb., és ezért azt érzem, hogy az érzelmi dolgokon kívül nem lehet velem beszélgetni. Mivel az érzelmi intelligenciám magas (legalábbis úgy érzem), ezért olyan fiút keresnék magamnak, aki szintén valamennyire értelmes, de ezek a fiúk kiröhögnek, mert közben meg buta vagyok... Most akkor hol és kit keressek? Nem nagyon merek ismerkedni, mert nagyon rosszul érzem magam, ha fény derül arra, hogy bizonyos dolgokban nem vagyok okos. Egyszer egy srác azt mondta rám, hogy szép vagyok, de nagyon buta... Nem akarom, hogy beskatulyázzanak, de erőm sincs újra megtanulni mindent az általános iskolától kezdve. Emiatt már lassan 6 éve senkit sem engedtem közel magamhoz, és félek, hogy egyedül halok meg...

Mit gondoltok? Ti hogyan viszonyulnátok egy ilyen lányhoz? Vagy mit tennétek a helyemben? Eléggé nyomaszt a kérdés.

2009. dec. 18. 01:46
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
15%

Ez most komoly?

Sztem kamuzol!

2009. dec. 18. 01:48
 2/29 A kérdező kommentje:
Nem kamuzom.
2009. dec. 18. 01:51
 3/29 anonim ***** válasza:
65%
Pesszimista vagy. Legyen már egy kis önbizalmad.
2009. dec. 18. 02:02
 4/29 anonim ***** válasza:
95%

Mintha magamat hallanám. Kedves első, nehogy azt hidd, hogy ilyen nincs.

Én is úgy vagyok ezzel, hogy egyetlen egy témát ismerek valamennyire, a többiből sülthülye vagyok. Még a saját magyar történelmünket sem ismerem, ami azért már gáz. Könyvet vettem, hogy újratanuljak mindent, de nem sok alapvető műveltségem van, mert amiket tanultam, elfelejtettem.

De tudod, mi a vigasz? Hogy szerintem ezzel a legtöbb fiatal így van, csak max nem vallják be. Egy idő után meg úgyis kiderül. Az idősebbek a történelemben és a természettudományokban elég járatosak, sok még verset is tud mondani 60-70-80-90 évesen, de szerintem azért, mert akkor más volt az iskolarendszer, amit tanultak, azt hosszú távra tanulták, míg mi ma már a rövid távú memóriánkat használjuk.

És én sem kamuzom.

2009. dec. 18. 02:05
 5/29 anonim ***** válasza:
43%

Intelligens lehetsz ugyh ez inkább lelki probléma.

Kérj külső segitséget!

Pszichológis,pszichiáter(Csernus) ,kineziológus. :-)

2009. dec. 18. 02:05
 6/29 A kérdező kommentje:

Kettővel előző: ugyanezt gondolom én is, én mindig ötös tanuló voltam az iskolában, de egyszerűen a magolással nem megy semmire az ember, mostmár belátom, hogy nem a jegyet kéne a legfontosabbnak találni, hanem valami más módszerhez kéne folyamodni... Nem tudnék elmondani egy versrészletet sem, amiket a nagyöregek kívülről fújnak...

Másrészt az is biztos, hogy nem sok biztatást kaptam, mindig meg akartam felelni, de akinek akartam, sohasem biztatott..

2009. dec. 18. 02:11
 7/29 anonim ***** válasza:
74%
Nekem meg pont az ellenkező problémám van. Az érzelmi intelligenciám alacsony.
2009. dec. 18. 02:31
 8/29 anonim ***** válasza:
82%
A fogalmazási készségedből,és abból,hogy egyáltalán felmerült benned ez a probléma nem az tűnik ki,hogy túlzottan buta lennél.Hmm... őszintén szólva még nem nagyon találkoztam ilyesmivel :) ,de ha nem tartod elég műveltnek magad,nem tudok mást mondani,mint hogy olvass sokat;az ráadásul még szórakoztató is.
2009. dec. 18. 03:00
 9/29 anonim ***** válasza:

Kamu.

Tele van ellentmondással.

2009. dec. 18. 03:32
 10/29 anonim ***** válasza:
73%
Szerintem nem gáz, sőt tök aranyos ahogy ezt így leírtad. :) amúgy attól h buta vagy még lehetsz értelmes és az a fontos. senki se fogja megkérdezni tőled Nándorfehérvár elestét szerintem. :D
2009. dec. 18. 07:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!