Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » (Meleg kérdés) Nem tudom...

(Meleg kérdés) Nem tudom meleg vagyok-e, de nagyon tetszik egy fiú. Szerintetek az vagyok? (Folytatás lent. ) 14/F

Figyelt kérdés
Eddig még soha nem éreztem semmit fiúk iránt ,de év elején jött egy új fiú a másik osztályba gyönyörű kék szemekkel és szőke hajjal ,majd azon kaptam magam ,hogy folyton őt keresem a szememmel és ,hogy nem telik el úgy nap ,hogy ne gondolnék rá. Ma este azt álmodtam ,hogy egy barátjával (fiú) csókolózott és teljesen féltékeny lettem és ébredés után is percekig olyan rossz érzésem volt. Viszont még sosem fantáziáltam szexről se nővel ,se férfivel. Szerintetek akkor most meleg vagyok? Még sosem éreztem így senki iránt ,mint ő iránta.

2014. márc. 23. 18:06
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Bár életed milliószor nehezebb lesz, - jobb ha felkészíted marad erre - mintha hetero lennél

Sokszor fogsz látni neked tetsző fiúkat akik a kis k...urváikkal vannak összebújva mindenhol és ez kínozza a lelkedet elég keményen...

2014. máj. 13. 10:09
 12/16 anonim ***** válasza:
szerintem majd idővel eldöl. Még fiatal vagy.
2014. jún. 14. 17:36
 13/16 anonim ***** válasza:
nem biztos hogy meleg vagy, lehet hogy csak a fantáziád játszik veled.
2014. jún. 14. 17:37
 14/16 anonim ***** válasza:
Olvass a témáról. Most jelent meg egy könyv, Melegek címmel. Igaz, elég nehéz egy gyereknek, mert szakszöveg, de ha okos vagy, menni fog.
2014. jún. 15. 11:38
 15/16 anonim ***** válasza:

Nem kérhetem azt, hogy nekem higgy, hiszen nem ismersz, de több hozzád hasonló emberrel találkoztam már és van némi tapasztalatom a témában, biszexuálisként is, és régen egy meleg csoport tagja is voltam, sőt pszichológiával és sok ehhez kapcsoló tárggyal is foglalkozom.

Mivel még fiatal vagy, így nem jelenthetjük ki a végleges szexuális irányultságodat. Ez még változhat, alakulhat. Lehetsz biszexuális is, tehát érdekelhetnek a fiúk és a lányok is. Nálam a fiúk jöttek előbb, lányokra sosem gondoltam úgy, aztán jött egy lány, akibe teljesen beleszerettem és onnantól kezdve határozottan biszexuális vagyok. Igazából, ha elfogadod magad és megjön az önbizalmad, mert tudod, hogy ez vagy te, és nincs ezzel semmi különösebb baj, akkor onnantól kezdve nem nehéz az élet. Legalábbis nem nehezebb, mint egy átlagos heteroszexuális élete, kisebb csalódások, problémák mindenkinél adódhatnak.

Szerintem egyelőre nyugodj meg, ne akard még megválaszolni ezt a kérdést, majd idővel eldől. Ha meleg vagy, azzal sincs semmi baj, csak kicsit jobban fel kell készítened magad a rád váró nehézségekre (azért ne ijedj meg, inkább bosszantó kis dolgok, de ha találsz megértő barátokat, esetleg egy meleg közösséget az sokat segít, mert együtt át tudjátok beszélni, és esetleg a végén már viccelni is vele). Ha pedig heteroszexuális vagy, akkor sem kell ezt szégyellned, csak később nem ajánlott nagyon hangoztatni, mert a legtöbb ember nem érhetné meg, hogy akkor miért tetszett egy fiú. Ilyen fiatal korban az sem biztos, hogy tényleg "úgy" tetszik, lehet, hogy csak még nem tudod különválasztani bizonyos érzéseidet és teljesen más áll a háttérben. Esetleg az is lehet, hogy emlékeztet valakire, aki neked nagyon hiányzik, vagy az ő kisugárzása pont azt ébreszti fel benned, amire szükséged lenne. De ezek legtöbbször tudatalatti dolgok, de észre sem veszed. Az álmok utáni érzelmeknek pedig nem érdemes túl nagy jelentőséget tulajdonítani, mert azok nem tiszta, nem valódi érzelmek, hanem erősen befolyásoltak és sok esetben tévesek is lehetnek. Álmában vagy közvetlenül ébredés után sokszor érez olyasmit az ember, amit amúgy sosem tudott volna elképzelni, és később sem tudja, amikor már elmúlik. Igen erős érzelmek, pedig nem is valósak.

Tehát szerintem hagyd függőben ezt a kérdést, még jó pár éved van rá, hogy eldőljön a dolog. El tudom képzelni, hogy ez így zavar kicsit téged, mert tisztázni akarod, de ez sajnos ilyen, sokáig nem lehet egyértelmű kijelentést tenni. De ez nem baj! Nézd a jó oldalát, felfedezheted önmagad (ami a későbbiekben is hasznos lesz, mert jobban fogod tudni, hogy ki vagy te és milyen tulajdonságokkal rendelkezel stb.) kísérletezhetsz, fiúkkal és lányokkal is próbálkozhatsz, amit felfoghatsz egy laza dolognak, és majd meglátod, hogy végül melyiket választod. Azt egyértelműen érezni fogod, persze ez a pont mindenkinél máskor jön el. És a biszexualitás is sokféle, a többség egyik nemhez kicsivel jobban vonzódik. Én például imádom a nőket, de a férfiakhoz valamiért mégis jobban vonzódom. De ettől függetlenül el tudom képzelni az életem hosszútávon nővel is és volt is már rá példa.

Bárhogy is alakul, azzal semmi baj nincsen és fogadd el magad olyannak, amilyen vagy. A szülőknek ráérsz beszélni róla később, ha akarsz. Most még te sem tudod, hogy mi is a helyzet, nincs értelme mondani nekik bármit is, ami lehet, hogy pár év múlva meg is változik.

Mondanám, hogy próbáld kideríteni szép lassan, hogy mi tetszik jobban, de még elég fiatal vagy. Szerintem egyelőre maradj a fantáziálásnál, mély barátságoknál és kisebb dolgoknál, esetleg csók, vagy csak kicsivel több (a betegségek elkerülésére figyelj!).

Olyan szempontból nehéz helyzet, hogy sosem lehet előre megjósolni, hogy melyik lenne a jobb, ha elkezdenél közeledni a fiú felé, vagy ha nem tennéd. Rögtön nyilván nem kérdezheted meg erről, de barátkozni elkezdhetsz vele, ha direkten nem is megy, akkor járj azokra a szakkörökre vagy ilyesmikre, amikre ő is, így előbb-utóbb beszédbe tudsz vele elegyedni. Először szigorúan barátilag közeledj, aztán majd meglátod, hogy ő miként viselkedik. Ha a kezdetektől fogva nyíltnak mutatod magad, akkor később nyugodtan megjegyezheted neki csak úgy futólag egy beszélgetés alkalmával, hogy nagyon szépnek tartod, hogy a haja így kiemeli a szemét, vagy ha félénkebb vagy, akkor valami olyasmit, hogy az előbb, amikor oldalra néztél és rásütött egy kicsit a nap az arcodra nagyon szép volt a szemed színe (amit a hajad csak kiemel). Ez még épp belefér és legalább meglátod, hogyan reagál. Ha időnként (ne túl gyakran) mondasz neki pár ilyet, akkor már észrevehető lesz, hogy inkább elhúzódik vagy közeledik hozzád. De ha sikerülne annyira őszinte barátságba kerülni vele, akkor simán el is mondhatnád neki. Csak ilyenkor sajnos olykor előfordul, hogy a másik fél nem tud mit kezdeni a helyzettel és inkább azt mondja, hogy ne találkozzatok annyit. Sajnos ez ilyen, mással is megesik.

Kívánom, hogy alakuljon valami a kiszemelteddel, a későbbiekre pedig javaslom, hogy próbálj netes társkeresőkön is ismerkedni, vagy akár internetes meleg klubbokban, fórumokon. Legalább kiderül, hogy más fiúk is vonzanak-e, vagy csak a szóban forgó személyben látsz valami különlegeset, ami így megfogott. A társkeresőkön inkább azokra kattintanak, akiknek van képük, de javaslom, hogy profilképnek valami olyat tegyél ki, ami kicsit szexi, valamennyi tükröz téged, egész jó fotós szemmel nézve is, viszont az arcod nem látszik rajta! Legalábbis annyira semmiképp, hogy felismerhető legyél. Takard a hajaddal, vagy legyen olyan szögben, esetleg árnyékolással oldjátok meg vagy hasonló, végső esetben napszemüveg stb. Az arcodról pedig csak hosszabb beszélgetés után mutass képet, amikor semmi kételyt nem érzel és biztonságosnak gondolod. Mert ha valami ostoba ismerős meglát és szétbeszéli a megyében, akkor az nem lesz túl jó. Egyrészt, mert még magad sem tudod, hogy meleg vagy-e, ők viszont egyértelműen azt fogják szétkürtölni, hogy igen. Másrészt pedig a legtöbb fiatal fiú (sajnos az idősebb férfiak döntő része sem) túl megértő ilyen téren és esetleg cikizhetnbek miatta a suliban, ilyesmire pedig semmi szükséged. Nem kell erről senkinek sem tudnia addig, amíg megmásíthatatlanul nem érzed belül (legalább 1-2 éve tartósan)m, hogy mi, ki vagy te és amíg nem döntesz úgy, hogy fel akarod vállalni.

Szépen ki fog ez alakulni, de még szinte gyerek vagy, ilyenkor nem lehet felelősségteljesen kijelenteni valamit, pláne nem ennyi információ alapján. Bármi is vagy, azzal nincs baj, és nem vagy egyedül vele - nagyjából ez az egésznek a lényege. Szóval még ne akard magad ennyire beskatulyázni, hiszen ezek a dolgok nálad még csak most kezdődnek, ez pedig egy hosszabb út. Élvezd az életet, fogadd el önmagad, bármire is vágysz éppen és ha úgy gondolod, akkor csináld (de természetesen csak ésszel, mert melegként/biszexként nem szerencsés például egy homofóbnál próbálkozni, tehát meg kell válogatnod, hogy ki felé érdemes nyitnod, de egy idő után ez sem lesz olyan nehéz).

2014. jún. 15. 14:15
 16/16 anonim válasza:
Nekem rendszeresen voltak szexuálisan túlfűtött lányokkal (lány vagyok), még meg is nézem a csinos csajokat, de ettől függetlenül csak pasival volta még, és ha jobban belegondolok, nem feküdnék le lánnyal, amikor ébren vagyok taszít a gondolat. Szerintem tehát nem vagyok se leszbikus, sem pedig biszex; nálad sem feltétlenül jelenti azt, hogy meleg vagy. Még csak 14 éves vagy, nem kell ennek most rögtön eldőlnie... Szerintem nyugi :) Várd meg, hogy alakul!
2014. jún. 23. 10:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!