Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Közveszélyes lennék?

Közveszélyes lennék?

Figyelt kérdés

Igazából nem tudom, hogy ebbe a kategóriába illik-e legjobban, de ti, kutyások talán jobban megértitek.

Nagyon szeretem a kutyáimat, nagyon közel állnak hozzám lélekben, családtagnak, barátnak tartom őket.

Többször álmodtam már azt, hogy megölöm, aki a kutyáimat bántja. Volt, hogy azt álmodtam, hogy egy vadász lelőtte az egyiket, én meg kitéptem a kezéből a puskát és a puskatussal ütöttem-vertem, ahol értem, amíg mozgott. Szilveszterkor meg azt álmodtam, hogy egy suhanc bedobott egy petárdát az udvarba, a kiskutyám felkapta és az letépte az állkapcsát. Én meg zokogva utánarohantam a kölyöknek, fellöktem és puszta kézzel-lábbal vertem szét a fejét.

Amikor ezekből felébredek, zakatol a szívem, folyik rólam a víz.

Mikor lehiggadtam a megrázkódtatásból, hogy álmomban megöltem egy embert, belegondoltam, hogy mi lenne, ha valaki tényleg lelőné a kiskutyámat. És azon kaptam magam, hogy olyan harag öntött el, hogy el tudom képzelni, hogy tényleg bántanám, aki a kutyáimat bántja... De pl. a férjemről még sosem álmodtam ilyet. Talán mert ő tud magára vigyázni?

Megijedek magamtól ilyenkor. Alapvetően konfliktuskerülő, békés, szinte félénk vagyok, soha nem bántottam senkit indulatból.

Ez beteges? Pszichológus kéne? Vagy más is ennyire retteg a szeretett kutyáiért, hogy a tettlegességig is elmenne? (Azt azért nem hiszem, hogy valójában bárkit megölnék... maximum betörném az orrát.)

2014. márc. 17. 17:54
 1/4 anonim ***** válasza:

Szerintem nem beteges. Én tudom, hogy a kutyám bármikor az életét adná értem és ez fordítva is igaz.

De én sem kegyelmeznék annak aki bántani merészelné a kutyámat...

2014. márc. 17. 17:58
 2/4 anonim ***** válasza:
Talán tévedek, de úgy gondolom, hogy ez egy gyerek iránti erős, tudat alatti vágy megnyilvánulása erősen áttételes, nehezen felismerhető formában.
2014. márc. 17. 17:59
 3/4 anonim ***** válasza:
Hát ha beteges, akkor én sem vagyok normális :)
2014. márc. 17. 18:03
 4/4 anonim ***** válasza:
Attól, hogy itt okosnak hangzó válaszokat kapsz, még nem lesz neked jobb. Azt szoktam mondani, hogy akiben felmerül, hogy pszichológus kéne, annak pszichológus kell. Mit veszíthetsz? Önmgában ez nem hangzik túl durvának, de pár órát biztos megérne. Érdemes volna technikákat tanulni a feszültségeid levezetésére is, mert lehet, hogy békés vagy, de ez csak kifele béke... A belső békéd sem elhanyagolható. Mellesleg ez nem kutyás kérdés!
2014. márc. 17. 18:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!