Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miért nem tudom tartani a...

Miért nem tudom tartani a szemkontaktust?

Figyelt kérdés
Megyek az utcán, ha van pár lány akivel leállok szemezni, mindig hamarabb kapom el a tekintetem, mint ők, próbálom a legtovább ott tartani, de reflexszerűen elkapom, ha már egy bizonyos időn túlmegy az egész, és ilyenkor rosszul érzem magam, hogy ennyire sem voltam képes.. Ma is 3-4 lány is tovább "bírta" mint én. Van, mikor már kedvem sincs az emberek szemébe nézni, mert tudom, hogy nem vagyok képes tovább nézni a másikat, mint ő engem. Pedig direkt az ezzel a célom, hogy növeljem az önbizalmamat, de így csak rosszabb lesz, ha én "maradok alul". 17F
2014. febr. 25. 15:41
 1/3 anonim ***** válasza:

"Az autizmus az empatikus képesség csökkenésével járó, az agy egyes részeinek működését érintő rendellenesség, amelynek foka a fogyatékosságtól az enyhe szociális készségzavarig terjedhet. (...) Kifejezetten a társas funkciókért felelős agyterületek rendellenes működéséről van szó, amelynek az egyik legjellemzőbb tünete, hogy az autista gyermekek kerülik a közvetlen szemkontaktus kialakítását."

[link]

2014. febr. 25. 15:52
 2/3 anonim ***** válasza:
XD Á ez jó volt, szegény gyerek még elhiszi.
2014. febr. 25. 16:02
 3/3 A kérdező kommentje:
Én nem kerülöm, nem arról van szó, és elég tudatos vagyok, mint látod, nem vagyok autista, kedves első. :)
2014. febr. 25. 16:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!