Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Hogyan érjem el azt, hogy úgy...

Hogyan érjem el azt, hogy úgy tekintsek az életemre, mint, ha nem is az enyém lenne? 17F

Figyelt kérdés

Ma az jutott eszembe, ha nem úgy tekintek az egész életemre, hogy én vagyok a testemben, hanem valaki mást irányítok, mint egy számítógépes játékban. Én, ha játszok valamivel, akkor nem érdekel, hogy mik történnek meg velem a játékban, pl GTA-ban simán futkározok az utcán, vagy Simsben kimegyek pucéran az utcára, lemerek szólítani akárkit, tehát nincs komfort/kényelmi zónám, nem létezik olyan, hogy "égő", nem ciki semmi, hanem azt teszek, amit szeretnék, persze egy bizonyos határon belül, hogy amíg másnak nem ártok semmilyen módon, sem lélekben sem fizikailag.(Jó, játékban ez nem így van, de valóságba így lenne.) Ez csak egy hasonlat volt, ez a számítógépes játék dolog, mert sokat hallom, hogy mondják, hogy miért nem mertek ezt meg azt megtenni az életükben, és, hogy el szaladt az idő.. Miért nem cselekedtek? Én ezt nem akarom megélni.. Sokan nem tudják beleképzelni magukat más helyzetébe, és rengeteget hallom azt is, hogy gyáva, mert nem merte ezt és ezt a dolgot megtenni, ők a helyébe megtették volna.. Itt jön képbe az, hogy más helyében, tehát ugyan azzal a tudattal ami most van, csak más testben képesek vagyunk máshogy, nyitottabb komfortzónával cselekedni.

Ezeket összevetve, ha elérem azt, hogy úgy tekintek az életemre, hogy nem is az enyém, akkor bármit amit akarok megtehetek(Határok..). Ezt próbálta már valaki elérni? Remélem érthető, amit leírtam, és ehhez hasonló dolgokra kíváncsi vagyok, és érdekel, hogy ilyen fajta érzést lehetséges-e elérni, és, ha igen, hogyan?

2014. febr. 9. 19:55
 1/3 anonim ***** válasza:

Azt, hogy a dolgokat könnyedebbén vedd és talán megszabadulj néhány korlátodtól is szerintem inkább úgy kell elérni, hogy elfogadod, hogy az élet nem egy habos torta, hogy nem szabad azt túl komolyan venni, mert értelmetlen. Máig rá kell még mindig párszor jönnöm, hogy nem tudom megváltani a világot, az egy ilyen hely és kész és hogy csak egy apró porszemek vagyunk a sivatagban.

Ha pedig ennyire nem lehet komolyan venni az életet, ha valóban ennyire kicsik vagyunk, akkor miért ne élvezzük amennyire csak lehet, magunkért? Én hasonló filozófiával állok a kérdéshez. :)

2014. febr. 9. 21:32
 2/3 A kérdező kommentje:
Nem rossz hozzáállás, de mennyire vet véget a korlátoknak ez a felfogás a te életedben?
2014. febr. 10. 19:33
 3/3 anonim ***** válasza:
Eléggé, ha éppen eszembe jut és őszintén tudom érezni. Nem akarom feltétlen belekavarni ezt, de úgy gondolom, hogy ezt megérteni és gyakorolni tudat felett viszonylag gyorsan megvan, de átvinni tudatalattiba már nem egyszerű, de szerintem idővel talán lehetséges megszabadulni gátlásainktól, félelmeinktől (legalábbis részüktől), hasonló elveket követve.
2014. febr. 10. 20:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!