Ha a tinédzsereket már egy ártatlan kismadár halála is hidegen hagyja, mi lesz ezzel a világgal?
A minap álltam a buszmegállóban. Rajtam kívül volt még pár diáklány meg fiú. Elrepült fölöttünk pár kismadár, de az egyik sajnos nem látta a buszmegálló üvegét, és nekirepült. Többen is odnéztek, és látták a sárban heverő, még mozgó jószágot. Rajtam kívül egynek sem jutott eszébe odmenni hozzá. Csak én nem sajnáltam a cipőmet besározni, és megnézni tehetek-e valamit szerencsétlen kisállatáert. Megnéztem van-e pulzusa. Sajnos nem tehettem semmit, a keveim közt vérzett el. Fokozatosan kihűlt a kis teste, és a szívem szakadt meg érte. Más korombelit ez hidegen hagyott. Még engem néztek hülyének. Úgy kacsingattak felém, mint valami holdjóros idiótára. Nem tudom, hogy velem van-e a baj, vagy a világ romlik el fokozatosan, hogy már egy elesett, sebzett kismadár sem hatja meg őket....
16/L
Akkor zöldséget se egyél, az állatok is azt eszik. Lenne szívehozzáalassalgény ártatlan nyuszikától elvenni az ennivalóját?
...
Ugye tudod hogy az élet nem olyan mint a Disney mesékben? Ilyen hozzá alassal alul fogsz maradni. just sayin
Amikor én voltam gyerek napokig ültem egy kóbor kutya kölykei mellett a lépcsőházi lépcső alatt. Most meg az ismerősünk kisfia a tőlünk kapott kiscicát simogatás helyett, rögtön ököllel csapkodja ...és sajnos azt látom, hogy a környezetemben a kisgyerekek hasonlóan agresszívek.
A többi (a kérdezőt lehurrogó) válaszolónak: azzal számoltok ugye, hogyha egyszer Ti feküdtök ott a flaszteren, hasonló közönyösséggel fognak rátok is bámulni a a hozzátok hasonló emberek...
Nincs semmi baj veled kedves kérdező. Egyszerűen csak JÓ ember vagy. Sajnos ebben az elkorcsosult világban a közöny, ami elterjedt (mint az ábra is mutatja) de azért még vagyunk egy páran.
A Testvérbosszú című filmben nagyon jól elmondja az atya a lényeget, miközben Kitty Genovese történetéről beszél:
"Van egyfajta gonosz, amitől rettegnünk kell, és ez a közöny a jó emberek körében"
Szia! Mindenki úgy cselekszik, ahogy jónak érzi. Te így érzel, mások úgy. Nem rosszak, de nem is törődnek másokkal. Te érzékenyebb lélek vagy, mint írtad is,nem ölsz állatokat, és nem támogatsz ebben másokat sem.
De gondolj bele: mindig ilyen volt a világ. Nézd: ezer éve, amikor a vadászok csak úgy belenyilaztak egy szarvasba, nem törődve azzal, hogy ők mit éreznének, ha nyilak állnának ki belőlük (ha addig nem tapasztalták volna), megölték, mert élni akartak. Ez az emberek vérében van. Benned ezt elnyomja a mások iránt érzett részvét, de pl. bennem nem, és én ezt nem is szégyellem.
Válaszolók: ti is máshogy éreztek, meg a kérdező is. Egyik sem jó, és egyik sem rossz. Ezt mindenki maga dönti el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!