Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Baj, hogy antiszociális vagyok?

Sexylady kérdése:

Baj, hogy antiszociális vagyok?

Figyelt kérdés
Vannak haverjaim, de ha sokáig nem találkozunk, akkor sem hiányoznak. Néha rámjön, hogy annyira jó lenne, ha lenne legalább egy ember, akivel igazi barátságot ki tudnék alakítani, akivel el tudnánk menni mindenhova. Általában egyedül vagyok, egyedül megyek bulizni is (metal koncertekre) , bár általában ott összefutok ismerősökkel, és onnantól velük vagyok, vagy ismerkedem. Most, hogy van barátom (szintén egy magányosnak induló estén ismertem meg) vele vagyok legtöbbször, hozzá igazán kötődöm, és szeretem őt, de félek, hogy a barátai nem fognak szeretni, nem tudok beilleszkedni. Elég nagy bandáról van szó, kb 15-20 fő, és elég összeszokott társaság. Mit tehetnék, hogy legalább velük szemben ne tűnjek antiszocnak? 16/L
2009. dec. 1. 21:46
 1/5 anonim ***** válasza:

Azt írtad, hogy nem szeretnél antiszociálisnak tűnni a "banda" előtt. Gyanítom, hogy zavar téged, hogy antiszoc vagy: próbálj meg változtatni picit ezen. Az antiszociális viselkedés sokszor az önbizalomhiányra vezethető vissza: erre jó tanács, hogy legyél bátor, vágj bele néhány sikert ígérő dologba, így önbizalmat szerezhetsz.

Fontos a pozitív hozzáállás is: ne félj már előre, látatlanban is attól, hogy nem fognak téged szeretni. Biztos vagyok benne, hogy rövidebb-hosszabb idő után sikerül a banda tagja lenni...

2009. dec. 1. 21:58
 2/5 anonim ***** válasza:

Ha normális vagy velük, akkor nem tűnsz antiszocnak. Ne próbálj meg világraszóló barátságot kötni az első alkalommal, nem is nagyon kell akarnod, hogy beszélgess velük, vagy veled beszélgessenek. Ha kérdeznek, vagy van kérdésed, akkor válaszolsz/válaszolnak, és kész. Aztán idővel majd jobban megismernek, ha többet jártok zúzni koncertre, vagy nem tudom hova.

Amúgy meg nekem nem baj, ha antiszoc vagy, csak ha nem ismerkedsz másokkal............hát akkor talán semmi értelme az életnek.

2009. dec. 1. 22:00
 3/5 anonim ***** válasza:
78%
Tudod te egyáltalán mit jelent az hogy antiszociális? Olvastál róla legalább? Ha meg nem minek dobálozol ilyen szavakkal?? Sztem nem vagy antiszociális,csak félénk,érzékeny,zárkózott.
2009. dec. 1. 22:21
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Te aszociális vagy nem antiszociális. Az antiszociális embernek nincsenek félelmei, ők másszóval a pszicho- v. szociopaták, érzelmek nélkül gázolnak át másokon, céljaik eléréséhez sokszor nem válogatnak az "eszközök" terén.

A társaságról:

Ne félj tőlük, légy humoros, és ne sértődj meg, ha esetleg egy-egy tréfa kicsit csípősre sikeredik, inkább nevess egy jót rajta, mint hogy komolyan vedd. Ha valakivel összehaverkodsz, ne akaszkodj rá túlságosan, majd lassan kiforrja magát a dolog, idő kell, hogy kiismerd a barátodat, és ő téged. Látni fogod, hogy mennyire érdemes arra, hogy elmélyüljön köztetek a kapcsolat. Egy-két emberben lehet, hogy nagyot csalódsz majd, de ez része a "játszmának".

2009. dec. 2. 13:18
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Az alapján amit leírtál egyáltalán nem tűnsz antiszociálisnak csak egyszerűen félénknek. Én antiszoc vok és teljesen hidegen hagy, hogy vannak e barátaim vagy nem. Egyszerűen nem érdekelnek az emberek ennyi.
2010. szept. 3. 17:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!