A diszkalkuliások tehetségesebbek valamiben az átlagnál?
"Mert őket kényszerítették."
ezzel a második alá adod a lovat
((kényszertették és ment nekik... azaz vannak lusta emberek akik csak nem akarják menjen))
Igen, sokan vannak akik lustak es kapnak egy papirt rola.
En viszont sajat magam miatt tudom, hogy igenis van aki elut szamokat... 4 helyett 7-et utok pl. a szamologepbe. Ne tudd meg hanyszor volt jo a levezetes es rossz a szamolas a matekdogamnal.
Ennel ellenere pl. megyei matekversenyt nyertem, mert nagyon jo a logikam. Az erettsegit magasan vittem 88% volt a legrosszabb.
Melle allitolag diszlexias is vagyok es tudom hogy el is irok dolgokat, szoval nekem tutira bukasnal kene lennie a tanulmanyaimnak, ehhez kepest eleg gyakran is a "zseni" kategoriaba sorolnak.
Nagyon jo a rovid tavu memoriam pl. es ha kell pl. utolso pillanatokban valami brutal sebesseggel tudok olvasni es memorizalni dolgokat... komolyan idegesit, hogy ez normal esetben nem megy...
Amugy erzem ha valamit elutok altalaban, es tobbszor szoktam ellenorizni a szamitasokat.
Helyesirasom kezd megkopni... nem erzem mikor kell egybe es kulon irni dolgokat. A vesszoket most nem irtam rendesen, de amugy se vagyok nagyon jo benne. Ezeket mind szabalyok alapjan tanultam meg: helyesiras, meg a vesszoket mondatelemzes reven tudom, hogy hova kellenek...
23 vagyok, 2 egeszsegugyi szakmam van es a 3. uton, valamint remelem az egyetemet amit otthon nem tudtam kijarni, Angliaban megtehetem.
Ja, eleg jo a nyelverzekem meg az idegen nyelvekhez, es a zenei hallasom is nagyon jo, 3 evesen elkuldott hegedulni a szolfezstanarom.
Ami nagyon nem megy: kez-lab mozgaskoordinacio egyutt. Pl. koreogfafiak... szornyu. Ritmusos klasszikus tancok mar inkabb.
De ez az idegpalyakhoz kothetok - mivel a diszesek idegpalyai kicsit masabbak, mint a normalis embereke. Azt mondjak a mozgasfejlodssnel egy lepes kimaradt, nalam a kuszas... egybol felnyomtam magam... :(
Igy vagyok jobb kezes es bal labas, meg talan a bal szemem dominal.
bocs az elutesekert, telefonrol vagyok...
Nekem is ott figyel a diszkalkesz.
A gyakorlatban értem a magasabb matekot, de az alap számításokban tévedek. Kiszerkesztem neked a ház tervrajzát, de egy egyszerű szorzás gép nélkül nem lesz pontos. Lustaság? Nem, csak tudom magamról, hogy nem megbízható a rendszer.
Általában vizuálisan, kreatív gondolkozásban ad pluszt, mert így lehet kompenzálni.
Azt nem mondanám, hogy nem létezik diszkalkulia, de az tény, hogy napjainkban divat nemérteni a matekot.
Tartottam magánórát matekból egy gyereknek, aki valójában tudott számolni de mivel lusta volt mindenkivel elhitette, hogy ő diszkalkuliás, és így nem várhattam el tőle sokat...pedig ismétlem, nagyon is jól ment neki a számolás. És ami a legsiralmasabb, hogy még az anyja sem hitt nekem, csak a diszkalkuliát és a szegény gyereket siratta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!