Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Ha valaki külön utakon jár,...

Ha valaki külön utakon jár, honnan tudja, hogy jó úton jár-e?

Figyelt kérdés

Ugye jönnek a "beszólások", hogy be fog savanyodni, meg fogja később bánni, stresszes, ezt és ezt nomeg amazt akarja kompenzálni, csak nem veszi észre, etc-etc.

Közben szerintem ilyen jövendöléseket és elemzéseket az átlagos viselkedésre is lehetne tenni.

És lehet, hogy ami az átlagot stresszeli, az a fura embert pont, hogy megnyugtatja.

Remélem, érthető.

2014. jan. 4. 16:32
 1/7 anonim ***** válasza:
0%
GPS segítségével.
2014. jan. 4. 16:36
 2/7 anonim ***** válasza:

Érthető és ismerős.

Sajnos,csak a végén tudhatjuk meg,hogy jól döntöttünk-e,de szerintem az a fő,hogy élvezzük az "utat".

Kockáztatni kell,én úgy vettem észre,hogy hosszútávon azok a boldogabbak akik külön utakon járnak.

Én ezt továbbtanulás szempontjából kaptam meg,a családban mindenki ugyan annak tanult,ugyan úgy beültek egy hivatalba,hogy napi 8 órát üljenek a gép előtt,minden nap meghallgattam,hogy milyen rossz meg unalmas,de elvárták,hogy én is annak tanuljak,így fekete bárány lettem,hogy mást választottam.

2014. jan. 4. 16:40
 3/7 A kérdező kommentje:

Nagyon vicces... "-.-

Komolyan gondolom. Évek óta azon gondolkozom, hogy jól csinálom-e a dolgaimat, sokat stresszelek emiatt.

Aztán időközben sok furcsaságomat leadom, van, amikor jobb úgy, van, amikor érzem, hogy talán mégis jobban éreztem magam furaként azügyben. Talán.

2014. jan. 4. 16:41
 4/7 A kérdező kommentje:

Ki tudja, hogyan lehet boldog az az út...

Mit tanulsz, ha nem indiszkrét?

2014. jan. 4. 16:41
 5/7 anonim ***** válasza:
Kérdező,hasonló helyzetben érzem magam,sokszor felteszem magamnak a kérdést jó úton haladok,ez az ami jó irányba visz,vagy megint kudarcokkal teli lesz?Vajon ha másik irányba indulnék akkor is érnének kudarcok,vagy hagyjam magam majd lesz valahogy?Én irányítsam az életemet?És ha nem akkor boldog leszek?Ki tudja merre kell mennem,vagy nekem kell döntenem? Ehhez és hasonló kérdések...
2014. jan. 5. 14:47
 6/7 Ravel válasza:

Teljesen biztosan senki sem tudhatja, hogy jó úton jár, se az aki követi a bevett társadalmi vonalat se az aki nem.

Én is külön utakon járok, de megtanultam figyelmen kívül hagyni a negatív 'lehúzó' szövegelést.

A lényeg szerintem, hogy úgy élj ahogy jónak ítéled - kövesd a szíved és az eszed (az most nem fontos h kit melyik irányít jobban).

Ha valakinek más véleménye van azt tanuld meg elfogadni, ha pedig hibázol akkor abból tanulj, építkezz. Tudom, hogy ezt így leírni könnyű, de megvalósítani melós, de szerintem megéri. Ezt így nehéz leírni, mert hiába mondom, hogy én pl sokat gondolkodom úgy általánosságban mindenen az nem jelenti, hogy a gondolkodás mindenkit elvezet a lelki nyugalomhoz, ahhoz az állapothoz, hogy érzed, hogy 'igen jó felé haladok'.

A legnagyobb baj szerintem az, hogy az emberek többsége rosszul ítéli meg mi az amit akar.

Mindenki szembekerül az élete során nehézségekkel, betegségekkel stb. szerintem a kulcs az, hogy ezeket át kell vészelni és mindig fel kell állni újra és újra - új lehetőségeket keresni, nyitottnak lenni és 101szerre is újra próbálkozni.

Na ez így elég sablonosra sikeredett így visszaolvasva.. Kár, hogy érzéseket nem tudok mellékelni a kommenthez :D

Még talán annyi, hogy a boldogság nem egyenlő azzal, hogy minden elsőre sikerül, gazdagsággal, csillogással stb Az igazi boldogság, elégedettség szerintem egy olyan állapot, ami belül dől el. Ha tudom, hogy mindent megteszek azért, hogy elérjem a céljaimat akkor érzem, hogy a jó úton járok - még akkor is ha épp beteg vagyok, autóm sincs stb.

A kulcs ott van, hogy más az, aki az átlag ember megítélése szerint sikeres&boldog és más az aki valóban az. Ha valaki külön utat választ akkor meg kell tanulnia azt is, hogy hagyja figyelmen kívül a lehúzó megnyilvánulásokat, a látszat kergetését - ha ezt nem sikerül elérni akkor szerintem nem sokáig lesz járható az a külön út. Na meg tuti recept nincs rá, mert akkor nem lenne nehéz az élet... :)

Szóval itt max elméleteket meglátásokat cserélhetünk, ami talán elindít valamit a másikban.

Remélem érthető - bár kissé kusza, azt aláírom.

2014. jan. 5. 17:32
 7/7 anonim ***** válasza:
utolsó,én is így gondolom,azért átjött egy két élettapasztalat és érzés!:) Ügyesen megfogalmaztad,ugyanígy látom!:)
2014. jan. 5. 18:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!