Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Ti vagdossátok magatokat? Sok...

Ti vagdossátok magatokat? Sok embert ismersz aki vagdossa magát és/vagy depressziós?

Figyelt kérdés

Tegnap tudtam meg egyik barátnőmről hogy vagdossa magát, és pszichológushoz is járni fog, másik osztálytársamról is kiderült két hete hogy vagdossa magát, meg volt legjobb barátom is vagdosta magát, drogozott, sőt, nekem is voltak problémáim gyógyszerekkel..

Kamaszkori depresszió? Sok az ilyen eset?

Annyira elszomorít az egész, hogy annyi ember van akiről nem is mondanám meg hogy ilyen problémákkal küzd és nem tudok ez ellen semmit sem tenni! :/

15/L

2014. jan. 1. 12:58
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
14 vagyok és gyűlölöm ,h ilyen gyenge vagyok ,de ez van
2014. jan. 5. 02:33
 12/19 anonim válasza:

Kb. 1 éve vagdosom magam..Nem tudok leszokni, ez olyan mint a drog vagy a cigi. Egy idő után függő leszel. Ha lehet, el se kezd! Leteheted egy darabig..hetek, hónapok, évek.. De visszajön.. Mindig..

14/L

2014. jan. 7. 17:19
 13/19 anonim válasza:
ezek az esetek elég súlyosak, és nagyon gyakoriak.. Velem is ez van. Brutális depresszióban szenvedek, vagdosom magam, és mindig az jár az eszembe, hogyha leugranék az erkélyről, nem lenne semmi. senki nem folyatná értem a könnyét. Barátaidat, ismerőseidet próbáld lebeszélni ezekről, de gondolom van rá okuk. Csak nem olyanok, mint az én legjobb barátnőm... |mikor elkezdtem vagdosni magam, neki mondtam el csak. és másnap ő is bejött, úgy, h tiszta karc volt a keze. de nem vérzett. Oka nem volt rá, hogy miért is csinálta. kérdeztem: "mégis miért csináltad??" Válasza: "csak ki akartam próbálni..!" Tűvel is szurkálta magát.| ismerőseidet nyugtasd meg, rád mindig számíthatnak.:)
2014. febr. 1. 14:06
 14/19 anonim válasza:
Én 13 évesen kezdtem. És igen, ennek is bizonyos lelki hátterei voltak. Problémák a családban, amiket senkivel sem tudtam megbeszélni, mert új voltam a suliban. Sok volt a vita, a veszekedés a családban, amik egyre inkább romlottak, durvultak. Senki nem volt, akihez fordulhattam volna. És mérhetetlen lelki fájdalmat éreztem, ami mellé valami titokzatos és kitölthetetlen űr társult. Majd megszakadt a szívem, borzasztóan éreztem magam, mert senkivel sem beszélhethettem. A családban egyedül a macska volt, akit éreztem, hogy szeret. Ennek ellenére úgy éreztem, hogy nekem kell valami, amivel ezt Az iszonyatos lelki fájdalmat túlélem. A fizikai fájdalom mellett döntöttem, ne kérdezzétek, miért, mert én magam sem tudom. Elkezdtem előbb karmolgatni Az alkarom, majd vagdosni magam. Mindig, miután végeztem, megkönnyebbültem, már nem éreztem fájdalmat, sőt, Az űrt sem. De szinte mindig, az említett megkönnyebbülés után, rájöttem, hogy mekkora hülyeséget is csináltam, de ennek ellenére a következő "lelki rosszullétemkor" újra csináltam. A környezetem persze nem vett észre semmit, nem mintha arra vágytam volna. A családommal jó, ha 5 perceket lehetett beszélni, Az iskolában pedig a történtek ellenére maradtam a jó tanuló, örökké vidám és mosolygós csaj, akinek látszólag tökéletes élete van. És újra meg újra megcsináltam. De már tudom, hogy milyen baromság, mert nincs Az a dolog, ami megérné Az egészség kockáztatását, károsítását, és azon vagyok, hogy leszokom erről. Ez a válasz nemcsak a kérdezőnek szól, hanem minden hasonló sorsú társamnak, és mindenkinek, aki ezt olvassa, ha van ilyen ismerőse, ha nincs. Véssétek ezt jól Az eszetekbe, hogy kevesebben meneküljenek öncsonkításba.
2014. ápr. 16. 20:33
 15/19 anonim ***** válasza:
Utolsó: Uhh, ez durva. Részvétem. :/
2014. ápr. 16. 23:07
 16/19 anonim válasza:

20:33 vagyok ismét.

6 éves voltam, mikor elváltak a szüleim, 10, amikor apa meghalt. Akkor nyilván még nem vagdostam magam, hanem belekezdtem valami újba. Karate. Tökéletes. Csináltam is lelkiismeretesen, 3 évig. Aztán elköltöztünk, nem volt lehetőségem folytatni. És itt el is érkeztünk a sztori azon részéhez, amit Az előbb küldtem el. 14 vagyok, lány.

2014. ápr. 17. 13:50
 17/19 anonim válasza:
Előző vagyok, ismét. Ezzel Csak arra akartam kilyukadni, h mivel az öncsonkítás nem jó módja a feszültség levezetésének, talán a sport, vagy egy új hobbi Az. Sok sikert
2014. ápr. 17. 13:53
 18/19 anonim ***** válasza:

neha

de nem ongyilkossagi szandekbol csak ugy

emo rules

2014. máj. 25. 23:06
 19/19 anonim ***** válasza:
0%
#11 dögölj meg :D
2014. máj. 25. 23:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!