Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Ezek közül melyik igaz Rád?...

Ezek közül melyik igaz Rád? Szerintem minden emberre igaz az összes.

Figyelt kérdés

Legalábbis rám nagyon,szinte ez a 8 dolog határozza meg az életemet sajnos.

1. Panaszkodás

Ez az egyik legelterjedtebb emberi szokás. És egyben ez az egyik legárulkodóbb jele annak, hogy felelősségvállalás és konkrét cselekvés helyett másban keressük a hibát, egyszerűen a körülményeink áldozatává válunk. Te szívesen vagy a körülményeid áldozata?

Megoldás: szívd fel magadat, és vedd a kezedbe a sorsod irányítását!

2. Pletykálkodás

Egy másik szintén gyakori rossz szokás. Mit jelent a számodra a pletyka? Miért pletykálkodsz? Nem azért, hogy ezzel tereld el saját magadról a figyelmet?

Megoldás: másokról való puszta feltételezések helyett objektív információkat keress. Baj esetén kibeszélés helyett mutass együttérzést.

3. Halogatás

A fontos dolgok halogatása végül mindig intenzív szorongáshoz vezet (pl. nem veszed fel a telefont). Ha tudod, hogy meg kellene csinálni egy feladatot, de eddig még nem vágtál bele, akkor csináld meg most. Miért tologatnád magad előtt?

Megoldás: Vegyél egy mély lélegzetet, és tedd, amit tenned kell!

4. Szüntelenül csak a munka

Akár a te munkád a legfontosabb a világon, akár nem, mindenkinek szüksége van pihenésre. A hivatás az élet része, de pihenj néha, ne félj attól, hogy ha nem dolgozol, nem fogják látni, hogy létezel! Keresd meg a benned szunnyadó taoistát és adj választ erre a kérdésre: ”Az életem végén azt fogom jobban sajnálni, hogy nem dolgoztam még többet, vagy azt, hogy nem töltöttem több időt a szeretteim és a barátaim körében?”

Megoldás: Lazíts, iktass be heti egy pihenőnapot, amikor csak a családoddal foglalkozol.

5. Felesleges kiadások

Azt hiszem, ehhez nem kell túl sok magyarázat. Az időnk nagy részét olyan dolgok vásárlására (vagy vásárlásra szükséges pénz előteremtésére) fordítjuk, amelyek azon kívül, hogy az önérzetünket növelik, semmi másra nem jók. Ne feledd, hogy mindenféle plusz tárgyak nélkül is teljes személyiség és egyéniség vagy, nincs szükséged felesleges kiegészítőkre.

Megoldás: fogadd el, hogy nem a tárgyak tesznek azzá, aki vagy.

6. Azon aggódni, hogy mit gondolnak mások

Talán meglepő ezt hallani, de az idő nagy részében az égvilágon senki semmit nem gondol rólad. Ezt most ne vedd rossz néven, egyszerűen csak a többiek is pont azzal vannak elfoglalva, hogy te éppen mit gondolsz róluk. “Amit szerinted mások gondolnak rólad, azt valójában te gondolod magadról.” (Graffiti).

Megoldás: vonatkoztass el attól, hogy éppen mások mit is gondolnak rólad. Ez egy csomó mentális energiát megspórol.

7. Perfekcionizmus és önbizalomhiány

8. Rágódni a múlton, aggódni a jövőn

2013. dec. 22. 21:39
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Éreztem az iróniát,de gondoltam belinkelem a forrást,hogy mindenki láthassa a teljes cikket,mert szerintem van igazság alapja.
2013. dec. 22. 22:08
 12/20 anonim ***** válasza:

1. utálok panaszkodni, és kerülöm is a panaszkodó embereket. jobban szeretek az élet pozitív oldalával foglalkozni és a megoldásokat keresni.

no meg azt sem szeretném ha emiatt kibeszélnének és kiröhögnének az emberek.

2. mi a pletykálást úgy űzzük, hogy a valós eseményeket elemezzük és beszéljük meg. valótlant soha nem terjesztenék senkiről, mert úgyis kiderülne, h a fele sem igaz.

3. vannak dolgok amiket halogatok, de a végén mindig elkészülök vele határidőre. max. nem olyan minőségű lesz amire büszke vagyok, de legalább kész.

4. szeretek dolgozni, és tudom, ha sok szünetet iktatnék be, vagy túl sok szabadságot vennék ki egyszerre, akkor kiesnék a ritmusból, és még később tudnék ráhangolódni az érdemi munkára. abból még senki nem élt meg hogy a barátaival csacsogott vagy lófrált a városban.

5. proli dolog státuszszimbólumokkal körbevenni magad, így én sem teszem. azt veszem meg ami a hasznomra van, a legdurvább felesleges kiadás nálam max egy ruha, amiről kiderül, h nem is áll olyan jól, de akkor odaadom egy olyan barátnőmnek, aki szívesen hordaná.

6. néha kicsit aggaszt, mert ismerem az embereket, és tudom hogy a "van sapka-nincs sapka" elv mentén fikázzák szénné az aktuális céltáblájukat. ezen még van mit fejlődnöm, mert azt látom, hogy ha látják rajtam, h nem érdekel a véleményük, akkor abba is hagyják a kibeszélést.

7. azt már rég tudom, h soha nem leszek tökéletes, megelégszem vele hogy ezt dobta a gép.

önbizalomhiányom talán csak a külsőm miatt van, a szellemi képességeimre büszke vagyok.

8. nem rágódok, hanem inkább olyan döntéseket hozok a jelenben, hogy a jövőm jól sikerüljön. (megtakarítás, tanulás, karrier)

2013. dec. 22. 22:15
 13/20 anonim ***** válasza:
3,6,7,8
2013. dec. 22. 22:36
 14/20 anonim ***** válasza:

Egyik se igaz rám!

Nem szoktam panaszkodni, nem szoktam pletykálni, nem halogatok, megtaláltam a munka és pihenő közti hangsúlyt, nincsenek felesleges kiadásaim - meggondolom mire költök és nem bánom meg hogy megvettem, nem érdekel más véleménye, nem szenvedek önbizalomhiányban, nem rágódok sem a múlton, sem a jövőn. Jelenben élek!

"Yesterday is history, tomorrow is a mystery, today is a gift."

2013. dec. 22. 22:52
 15/20 anonim ***** válasza:

Első igaz, szeretek panaszkodni, de nem gondolom sosem komolyan.

Második is, mondjuk erre nem vagyok büszke.

Harmadik is, de ez nálam tudatos folyamat. Minél közelebb vagyok egy bizonyos határidőhöz, annál hatékonyabban és gyorsabban tudok dolgozni, úgyhogy minek csinálnám meg korábban, de kétszer annyi idő alatt?

A négyes abszolút nem igaz rám.

Az ötös talán, költök olyan dolgokra, amik ugyan nem létszükségletek, de akarom, hogy legyenek.

Hatosról annyit, hogy leszarom ki mit gondol rólam.

A hetest sem hiszem, hogy igaz lenne, ahogy a nyolcas sem.

2013. dec. 22. 22:59
 16/20 anonim ***** válasza:

1: fejben gyakran csinálom, szóban törekszem nem tenni, mivel szerintem szánalmas

2: nagyon sokat

3: szintén

4:nem igaz

5: igaz

6: nagyon nagyon sokat

7: igaz igaz igaz

8: ez is

2013. dec. 22. 23:24
 17/20 anonim ***** válasza:
1,2,4,6 abszolút nem jellemző rám. 3,8 igen. 5 és 7 mérsékelten igaz.
2013. dec. 23. 04:03
 18/20 anonim ***** válasza:
5,8
2013. dec. 23. 09:39
 19/20 anonim ***** válasza:
Rám a 3, 5, 6, 7, 8 igaz.
2013. dec. 23. 11:48
 20/20 Doruss ***** válasza:

Rám szinte egyik sem. Vagyis egy kicsit mindegyik, de (anélkül, hogy bármi ehhez hasonló összefoglalót elolvastam volna korábban :D) ezeket igyekszem kiküszöbölni az életemből. Egyiket sem kényszerűen, nem akarom elnyomni önmagam, de ha pozitívan állok a dolgokhoz és nem agyalom túl őket, akkor sok minden megváltozik.

Ha másokat megfigyelsz, azzal sok mindent tanulsz. Pl azért aggódom már keveset azon, hogy mit gondolnak mások pl a külsőmről, mert rájöttem, hogy amikor én valakire ránézek, egyáltalán nem látom rondának. Nem kezdem el figyelgetni, hogy mekkora az orra, hogy áll a szája, mint ahogy azt a saját arcomon kritizálni szoktam :D szóval valószínűleg senki nem olyan kukacoskodó velem szemben, mint én.

De ez csak egy példa volt. Sokszor szoktam filozofálni hasonló dolgokról, mint amelyek a listán vannak - arról, hogy hogyan érdemes élni lényegében, hogy milyen a világ és milyen vagyok én.

Nem olyan nehéz változtatni és boldogabbá válni, mint azt gondolnánk.

2013. dec. 23. 20:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!