Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Ezek közül melyik igaz Rád?...

Ezek közül melyik igaz Rád? Szerintem minden emberre igaz az összes.

Figyelt kérdés

Legalábbis rám nagyon,szinte ez a 8 dolog határozza meg az életemet sajnos.

1. Panaszkodás

Ez az egyik legelterjedtebb emberi szokás. És egyben ez az egyik legárulkodóbb jele annak, hogy felelősségvállalás és konkrét cselekvés helyett másban keressük a hibát, egyszerűen a körülményeink áldozatává válunk. Te szívesen vagy a körülményeid áldozata?

Megoldás: szívd fel magadat, és vedd a kezedbe a sorsod irányítását!

2. Pletykálkodás

Egy másik szintén gyakori rossz szokás. Mit jelent a számodra a pletyka? Miért pletykálkodsz? Nem azért, hogy ezzel tereld el saját magadról a figyelmet?

Megoldás: másokról való puszta feltételezések helyett objektív információkat keress. Baj esetén kibeszélés helyett mutass együttérzést.

3. Halogatás

A fontos dolgok halogatása végül mindig intenzív szorongáshoz vezet (pl. nem veszed fel a telefont). Ha tudod, hogy meg kellene csinálni egy feladatot, de eddig még nem vágtál bele, akkor csináld meg most. Miért tologatnád magad előtt?

Megoldás: Vegyél egy mély lélegzetet, és tedd, amit tenned kell!

4. Szüntelenül csak a munka

Akár a te munkád a legfontosabb a világon, akár nem, mindenkinek szüksége van pihenésre. A hivatás az élet része, de pihenj néha, ne félj attól, hogy ha nem dolgozol, nem fogják látni, hogy létezel! Keresd meg a benned szunnyadó taoistát és adj választ erre a kérdésre: ”Az életem végén azt fogom jobban sajnálni, hogy nem dolgoztam még többet, vagy azt, hogy nem töltöttem több időt a szeretteim és a barátaim körében?”

Megoldás: Lazíts, iktass be heti egy pihenőnapot, amikor csak a családoddal foglalkozol.

5. Felesleges kiadások

Azt hiszem, ehhez nem kell túl sok magyarázat. Az időnk nagy részét olyan dolgok vásárlására (vagy vásárlásra szükséges pénz előteremtésére) fordítjuk, amelyek azon kívül, hogy az önérzetünket növelik, semmi másra nem jók. Ne feledd, hogy mindenféle plusz tárgyak nélkül is teljes személyiség és egyéniség vagy, nincs szükséged felesleges kiegészítőkre.

Megoldás: fogadd el, hogy nem a tárgyak tesznek azzá, aki vagy.

6. Azon aggódni, hogy mit gondolnak mások

Talán meglepő ezt hallani, de az idő nagy részében az égvilágon senki semmit nem gondol rólad. Ezt most ne vedd rossz néven, egyszerűen csak a többiek is pont azzal vannak elfoglalva, hogy te éppen mit gondolsz róluk. “Amit szerinted mások gondolnak rólad, azt valójában te gondolod magadról.” (Graffiti).

Megoldás: vonatkoztass el attól, hogy éppen mások mit is gondolnak rólad. Ez egy csomó mentális energiát megspórol.

7. Perfekcionizmus és önbizalomhiány

8. Rágódni a múlton, aggódni a jövőn

2013. dec. 22. 21:39
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%
Melyik hülye magazinból másoltad?
2013. dec. 22. 21:42
 2/20 A kérdező kommentje:
2013. dec. 22. 21:42
 3/20 piriiiiii ***** válasza:

Igen, szoktam panaszkodni. A panaszkodás bizonyos helyzetekben elég gyakori jelenség nálam.

Pletykálni nem szoktam, halogatni igen, mindent az utolsó másodpercre hagyok, a négyes sem túl jellemző rám, az ötös sem, a hatos megint csak gyakori, talán a hetes is, nem tudom, a nyolcas kevésbé erőteljes tulajdonságom, illetve csak részben, a jövőre nem sokat szoktam gondolni, aggódni meg pláne nem. A megtörtént dolgokon viszont valóban sokat tépelődöm sajnos.

2013. dec. 22. 21:44
 4/20 anonim válasza:
Rám csak a négyes illik, igaz én férfi vagyok.
2013. dec. 22. 21:44
 5/20 piriiiiii ***** válasza:
ááááááááá, kérdező, a fene sem gondolta volna, hogy be is linkeled. :D Az egyes válaszoló szerintem iróniával, szarkazmussal kérdezte. :D
2013. dec. 22. 21:46
 6/20 anonim ***** válasza:

Rám is csak a 4. illik, de én nő vagyok :)

2013. dec. 22. 21:49
 7/20 anonim ***** válasza:

Az hogy minden emberre igaz az összes az szerintem enyhe túlzás.

De ha magamat nézzük akkor:

1.- Sajnos teljes mértékben igaz.

2.- Egyáltalán nem igaz.

3.- Volt egy idő amikor ez igaz volt rám, de most jelen esetben nem igaz.

4.- Na ez akkor igaz ha belemerülök a munkámba és még a kaja szünetem alatt is csinálom a dolgom, persze kötetlen szünidőnk van tehát akkor tarthatunk szünetet amikor szeretnénk, de van amikor a 3 órás munkámmal 1 óra alatt is képes vagyok végezni, de ha nincsenek bent a főnökök, akkor jut idő bőven pihenésre munkaidőn belül.

5.- Nem igaz.

6.- Hát fene tudja, nem szoktam ilyet érezni kb lese sz**rom.

7.- Ez igaz

8.- Csak a jövő miatt aggódom.

2013. dec. 22. 21:51
 8/20 anonim ***** válasza:
Igen nagy jóindulattal 2 igaz rám.
2013. dec. 22. 21:57
 9/20 anonim ***** válasza:

1. nem szoktam panaszkodni (tán havonta egyszer?)

2. soha nem pletykáltam (vigyázz! nem azonos a kibeszéléssel!!!)

3. a halogatás stimmel, de soha nem görcsöltem be emiatt (nem szoktam a végtelenségig halogatni)

4. nem dolgozom reggeltől estig, tudom mi a pihenés

5. néha elszalad velem a ló, de minden esetben a gyerekeimnek veszek túl sok mindent, de soha nem baromságokat

6. kizárólag a közeli családtagjaim és a két (igazi) barátnőm véleménye érdekel

7. ilyen problémám nincs

8. nem rágódom a múlton, túlzás aggódásnak nevezni a jövővel kapcsolatos gondolataim

9. a megoldások baromságok. akinek ilyen baja van, annak nem ettől jön helyre az élete és a lelkivilága

ÉS 10. Téged tényleg érdekel más emberek válasza egy ekkora, végtelenül nagy baromságra?

Nem vagy épeszű, inkább foglalkozz a családoddal és a közelgő ünnepekkel!

2013. dec. 22. 21:57
 10/20 anonim ***** válasza:
1, 3, 4, 6, 7, 8 igaz rám.
2013. dec. 22. 22:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!