Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Hogyan változzak meg?

Hogyan változzak meg?

Figyelt kérdés
Mindenki mondja, hogy milyen csendes, meg fura vagyok, mit tegyek hogy ne így legyen? annyira rossz már :( nemtudom h mi a baja velem mindenkinek de nagyon rossz érzés ez így :( vagy ha valakinek hasonló problémája van az írhatna nekem....segítsetek légyszi ! köszi előre is...
2009. nov. 25. 22:03
 1/9 anonim ***** válasza:
Nekem van! Bár engem más miatt utálnak! Írj privit és msnen megbeszéljük! :D
2009. nov. 25. 22:12
 2/9 anonim ***** válasza:

próbálj kicsit mindenhez hosszászólni.. járj oda ahol a többiekvannak poékodj és ne csak a háttérből figyelgess ahnem te is menj oda hozzájuk. Szólj bele a témába vagy hozz fele gy új dolgkot. :)

soksikert.

2009. nov. 25. 22:13
 3/9 anonim ***** válasza:
Változz meg, illeszkedj be, és légy olyan, mint amilyennek mások látni akarnak. Vagy légy az, aki vagy és legyél különc, de egyben egyéniség is. Belefakulsz a tömegbe vagy kilógsz a sorból, öszintén szólva nem tudom melyik a rosszabb, de az utóbbi a könnyebb. Viszont sokkal vidámabb leszel, ha találsz pár barátot akik elfogadnak, és nem annak ellenére kedvelnek, hogy fura vagy hanem éppen azért.
2009. nov. 25. 23:47
 4/9 anonim ***** válasza:

Kb 3 éve én is ilyen voltam, hogy nem mertem visszaszólni, társaságban is csak mosolyogtam meg bólogattam. Nekem is azt mondta mindenki hogy mennyire csendes vagyok. Sajnos ennek a viselkedésemnek sok előzménye volt. (Szüleim állandó veszekedése, kiskorom óta csúfoltak, lenéztek) Próbáltam beilleszkedni, olyan lenni mint a többiek, úgy öltözködni, azt nézni a tv-ben amit ők, úgy beszélni... De nem voltak barátaim, és egyre jobban kezdtem azt érezni hogy én nem vagyok normális. Ezek voltak az általános éveim. Most gimibe járok. Emlékszem mikor bekerültem kilencedikbe, hiába hogy tiszta lap..., de még akkor sem szóltam szinte semmit és kezdtek ugyanúgy semmibe venni mint azelőtt. Én azóta utálom a múltam, ezeket az embereket, és ha valaki szembejön velem az utcán legelősször a rossz tulajdonságait veszem észre. Kezdtem gondolatban én lenézni az embereket, és rájöttem hogy nem akarok olyan lenni mint ők. Rájöttem hogy sokkal értelmesebb vagyok mint ezek az emberek, és nem kell szégyelnem, hogy szabadidőmben nem az argentin sorozatokat nézem órákon át, hanem tudományos könyvet olvasok vagy bármi mást, és azt veszem fel ami nekem tetszik, nem azt ami másoknak. És semmi joga senkinek engem furának titulálni vagy lenézni.

Miután ezt tényleg megértettem, több lett az önbizalmam is, és mertem megszólalni. Az ismerőseim most már akaratosnak, és egyedinek jellemeznek.

Most kicsit hosszabban írtam mint azt terveztem :) De remélem megérted a lényeget és legyen bátorságod!

2009. nov. 26. 02:43
 5/9 anonim ***** válasza:
Légy önmagad!!!! ne olyan amit mások akarnak.
2009. nov. 26. 12:53
 6/9 anonim ***** válasza:

Egyetértek az előttem szólóval.De ha nagyon megakarsz változni,kezd a neten!Először vegyél fel msn-re sok fiút és sok lányt.Ha ez megtörtént,kezdhetsz barátkozni.1-2 hónappal később nyitottabb leszel mindenben.Egy új tanévben,főleg ha általános iskolába jársz,a társaid meglátják a változást,és akkor mindenki bírni fog,vagy legalábbis nem piszkálnak..Én például szívesen megismernélek.Na mit lépsz erre? kitti1209@hotmail.com

kezdjük itt a beszélgetést.:) (: De szerintem nem veled van a gond..hanem a társasággal,akikkel össze vagy zárva..

2009. nov. 26. 13:39
 7/9 A kérdező kommentje:

huu hát köszi ezeket a kommenteket nagyon jól estek tényleg :)

de mondjuk nem azzal van a bajom h nincsenek barátaim, hanem hogy nem igazán tudok beszélgetni senkivel..na de mindegy... tényleg köszi :)

2009. nov. 26. 18:19
 8/9 anonim ***** válasza:

Én is ilyen típus vagyok. Általában elég csendes, és nehezen tudok beszélgetni bárkivel is (sokszor még a saját szüleimnek sincs mit mondanom pl. egy hosszabb út során).

Amit tehetsz, hogy ŐSZINTÉN odafigyelsz másokra, meghallgatod a problémáit, és próbálsz segíteni neki. Hidd el, ha ezt tiszta szívből, lelkesen teszed, akkor tudsz majd velük beszélgetni...

Memórizáld amit mondanak, gondolkodj el rajta, rágódj rajta egy picit. Próbáld beleélni magad a beszélgetőtárs helyzetébe, próbáld úgy tekinteni az ő problméáit, örömeit, mint ha a te életed része lenne. Ha valamit nem tudsz vagy nem értesz, hazaérve nézz utána a neten vagy a könyvtárba, és másnap akár szóba is hozhatod. Az illető valszeg örülni fog a figyelmességnek, és értékelni fogja azt.

2009. nov. 27. 18:36
 9/9 anonim ***** válasza:

Tavaly lettem középiskolás és nagyon féltem mert elég nehezen nyílok meg az embereknek és 1. nap alig mertem bemenni..nemis beszéltem senkivel sem aznap pedig már előtte msn-en beszéltem pár emberrel az osztályból. 2. nap már voltak barátaim köszönhetem ezt a volt dilis fizika-kémia tanáromnak xD 9.-ben csak azok voltak a barátaim akik mellettem ültek (2-en, 3-an). Nagyon nem volt önbizalmam és semmi önbecsülésem.. azt gondoltam, hogy mindenki csak lenéz. 10.-ben nagyon sokat változtam :)köszönhetem ezt egy szerelemnek :) egy nagyon menő srácba lettem szerelmes, olyan fiút képzelj el hogy ha meglátod még ránézni is alig mersz mert annyira a középpontban van és annyira menő...msn-en beszéltem vele elősször de nem mondtam meg neki h ki vagyok aztán 1 hónap után kb nagynehezen megmondtam neki de akkor meg nem mertem arra menni amerre ő volt és ha jött velem szembe én "elszaladtam" vagy ha ottvolt óráju ahol nekünk elbújtam a wc-ben.. pedig őis mondta h teccek neki. Lassacskán kezdett önbizalmam lenni mert úgy gondoltam h ha egy ilyen pasinak teccek mégse lehetek olyan szürke kisegér xD ez az önbizalom meglátszott a viselkedésemen is. Szinte mindenkivel jóba vagyok az osztályba és mindenkivel beszélek szinte még olyannal is akivel tavaly 1 szót nem szóltunk egymáshoz sőt még nemis köszönt nekem :S kicsit változtattam az öltözködésemen, próbálok divatosabban öltözködni már amennyire megengedhetem magamnak...igaz h ez a változás nembiztos h túl jó de számomra nagyonis megfelel...elkezdtem cigizni (te ezt ne tedd!!) és már csak ezzel is kb 5 új barátot szereztem minimum. Beszélgetek órán mondjuk ez eddig is megvolt de mostanában kiszúrták minig a tanárok ha én beszéltem így a középpontba kerülhettem pl utólsó héten minden nap engem csesztetett of de nekem jó volt mert így legalább mindenki rám figyelt :)évzárón is engem csesztett h mértnem bírtam szoknyába menni ...

Szóval nem azt mondom h legyél rossz de ha soha nem szólsz semmit az nem jó azt megengedheted magadnak h órán beszélgess azokkal akikkel jóban vagy (nem számít milyen messze vannak) ha eddig nem beszéltél mondjuk órán akkor most felfigyelnének rád 1 kicsit :) nemtudom h ez mennyire segített de remélem azért 1 kicsit hasznos és télleg nem azt mondom h legyél rossz hanem kockáztass ha nem is própálod meg nem fog menni vagy keress egy "példaképet" akinek teccik a stílusa és teis próbálj olyan lenni, lehetőleg olyan személyt keress akit ismersz élőben :)

2010. jún. 18. 18:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!