Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Hogyan változzak meg?

Hogyan változzak meg?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni. Szeretnék megváltozni de nem tudom hogyan tegyem. Egyszerűen utálom magam.

Szóval nagyon negatív az önértékelésem. Mindig csak a rossz tulajdonságokat veszem észre magamban.

Nem tolerálom magam körül az embereket. Akik barátságosan közelednek felém még azokat is taszítom magamtól. Szerintem mogorva és durva vagyok ráadásul az éles nyelvemet is mindig a szeretteimen köszörülöm (család barátok). Befelé forduló és csendes vagyok de ha kell meg tudok szólalni. Mondjuk amúgy sem tudok kivel beszélgetni. Csak édesanyámmal néha és egy lánnyal akivel ritkán találkozom. Vágyom a társaságra és a barátokra de nem jövök ki jól a korombeliekkel. Az osztályomban van 3-4 ember akivel elvagyok a többiek pedig semlegesek de olyan igazi jó barátaim nincsenek. Továbbá azt sem szeretem magamban, hogy érzékeny vagyok és sokat sírok de mások előtt soha. Ha emberek vannak körülöttem mindig visszatartom és ha egyedül vagyok akkor sírom ki magam. Anyukám szerint egy tragika vagyok mert szeretek szenvedni.(szerintem nem) Ha szeretek valakit azt sem tudom kimutatni. Mert minél jobban szeretek valakit annál jobban kötekedek vele vagy egyáltalán nem is mutatok semmilyen érzelmet. Nehezem tudok az érzéseimről beszélni és kimutatni őket. Mintha szégyenelném.

Nagyon maximalista vagyok. Legyen szó bármiről mindig a legjobbat akarom nyújtani és a legjobb akarok lenni. Ha ez nem jön össze akkor pedig jön az önmarcangolás.

Mindig másokhoz hasonlítgatom magam, hogy ők milyen csinosak, okosak, kedvesek, barátságosak, jó sportolók stb és arra gondolok: "Hol vagyok én hozzájuk képest".

Előbb beszélek aztán gondolkodom. Az esetek többségében nagyon megbánom azt amit kimondtam és olyankor iszonyú lelkiismeret furdalásom van.

Ráadásul van egy fiú akire elég érdekesen tekintek. Az emberekben először a rossz dolgokat veszem észre de benne semmi rosszat nem látok. Ő egy angyal. Mindig feszült és ideges vagyok ha találkozok vele mert próbálok nem a fentebb leírtakhoz hasonlóan viselkedni. Ebből adódóan mindig leégetem magam előtte és sértő dolgokat mondok neki pedig nem akarok. Utólag megtudtam, hogy kb. fél éve nagyon tetszettem neki. De őt is "ellöktem" magamtól mint a többi embert.

Úgy érzem nem tudom felszínre hozni az igazi énemet. A felmenőimtől is csak rossz tulajdonságokat örököltem. (külső és belső) Teljesen tehetségtelen vagyok mindenhez ezért hobbim sincs. Próbálom jobban megismerni magam de nem megy és nem tudom hogy kellene változnom. Amolyan szürke kisegér lettem mert nem merek senkivel beszélni nehogy megbántsak valakit vagy valami rosszat mondjak amiből később bajom lesz.

Tudnátok segíteni valahogy? Már egy beszélgetésnek is nagyon-nagyon örülnék. Kérdezzetek nyugodtan ha valamit még tudni szeretnétek. Ha valami még eszembe jut (remélem nem) akkor leírom. Könyörgöm azt ne írjátok, hogy menjek pszichológushoz és hogy ilyen meg olyan vagyok.

Köszönöm hogy elolvastad!

Ui: Most így utólag átolvasva elnézést kérek a szétszórt fogalmasásért. Annyi mindent akartam egyszerre leírni, hogy ez sült ki belőle.

2011. okt. 1. 12:37
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
96%

Tipikus kamasz vagy. Szeretsz olvasni?

Ajánlom figyelmedbe Palotai Boris írásait. Elsősorban a Zöld dió-t és a Keserű mandula-t. Nagyon sok mindent meg fogsz érteni, és tovább tudsz lépni.

Aztán jöhet sorba a többi írása.

Nagyon ismerte az emberi természetet. Egyszerűen fantasztikus író volt.

Jó olvasást kívánok. Hidd el, ne bánod meg, ha megfogadod ezt a tanácsot.

2011. okt. 1. 12:45
 2/12 Bogee123 ***** válasza:
41%

Te jó ég kisszivem...részvétem, nagyon rossz érzés lehet:(

Halgass egy nyugtató zenét, közben vegyél mély levegőket és mondogasd: Meg fogok változni.

Este, amikor lefekszel, képzeld el magad olyanra, amilyen szeretnél lenni. Ha nem muszály, ne beszélj. Csak ha kérdeznek. Beszélgess sokat anyukáddal, nekem mindig segít, ha baj van. Remélem sikerülni fog, és a fiúval is lesz "valami";) Na puszikaa:× (L):)

2011. okt. 1. 17:43
 3/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a segítséget! Igen szeretek olvasni és megnézem azokat a könyveket amiket ajánlottál. Remélem, hogy ez csak a kamaszkor és majd kinövöm.
2011. okt. 1. 21:33
 4/12 anonim válasza:

csao

mintha magamat olvastam volna ebben amit leírtál :) :/

nem akarok itten nagyon belemenni a dolgokba ha szeretnél erről elbeszélgetni(én szívesen) akkor dobj egy privüzit :)

2012. jan. 23. 20:52
 5/12 anonim válasza:
Ebben a kis regenyben magamat latom...
2012. nov. 11. 17:06
 6/12 anonim válasza:

szia

Mikor olvasta amit kiírtál magamat láttam.:)nem akarsz beszélgetni priváton ? :)

2013. jan. 4. 01:59
 7/12 anonim válasza:
Amit leírtál azt mintha rólam mondtad volna :D Dettó ugyan ez vagyok.Mondjuk nekem azt mondták sokan (meg talán a második válaszadó is)este vagy akár mikor mondogasd magadban hogy megváltozok.Jaj és az első válaszadónak üzenem jó tanácsot adtál mert azokat a könyveket én is elolvastam és segített (már amennyire rajtam lehetett segíteni :D )
2013. máj. 22. 15:33
 8/12 anonim válasza:

Sziasztok... nekem is nagy problémám van...jelenleg 20 éves fiú vagyok pont a héten fogom betölteni... rengeteg mondani valóm van magammal kapcsolatosan amiben segítséget kérek...

eléggé megváltozott az életem egy két éve...mindig sikeres voltam tanulásban és sportban csapatsportokban kézügyességben bármiben egyaránt szinte amire elszántam magam sosem volt akadály...nagyon szigorúak a szüleim de nagyon jó emberek mindketten a a semmiben nőttek fel szó szerint ma pedig már milliomosok lettek ... sosem mehettem kicsinek sehova sosem kaptam zsebpénzt nagyon és bármi történt sosem mertem nekik elmondani ha úgy gondoltam ezért szidást kaphatok ezért nagyon sokat hazudtam az évek során már annyit hogy szinte bárki bármin rajta kapna 2 másodperces reagálási idő után olyan történetet mondanék ami reális és kimosna az esetből... nagyon de nagyon sokat hazudok ok nélkül is szeretnék őszinte ember lenni de nem tudok... már kicsivel több mint két éve van egy barátnőm akit nagyon szeretek de csúnyán bántam vele is hazudozás stb... nagyon szeretett de már eltoltam magamtól hiába van velem sokat bántottam..., a rengeteg hibám meg amit elkövettem naponta hazudozás szüleimtől anno nem kaptam pénzt igy párszor vettem ki a pénztárcájukból is persze mindig kiderültek addig fajult h már a kocsiba zárják a pénztárcát és kulccsal alszanak ... és itt még nincs vége egy éve dolgoztam 2 műszakban egy tejgyárba és kaptam 65ezer forintot de akartam kocsit új számitógépet stb... és adtam fel internetre kamu hirdetést ahova nem létező dolgokat adtam el előreutalással igy kb 10 nap alatt szereztem 180ezer forintot majd később rendőrségre jártam minden héten de még nem zárták le az ügyet mert összevonták őket és azóta volt ujabb pl telefon helyett üres dobozt küldtem hasonlók de sajnos ezt megelőzően van már egy okirathamisitásom a t-mobileba vettem más nevére más adataival telefont amit aztán bevalottam es visszafizettem tisztességes munkából a kárt a tmobilenak es dolgoztam 90 óra közérdekű közmunkát... egyszóval rettentő sok rossz dolgot tettem ilyen fiatalon csak szeretnék megváltozni jó ember lenni lassan mindenki eltávolodik tőlem a barátnőm a szüleim a barátaim egy éve már nem is lakom otthon ... én csak egy egyszerű nyugodt életet szeretnék... nő ismerőseim szerint jóképű helyes vagyok és jó megjelenésű adok is magamra ha kilépek az ajtón és elég sokan ismernek a megyében és én is ismerek elég sok embert és ezeknek a híre sem maradt fű alatt teljesen mit tegyek ? nem kel hogy vissza kapjam a 4 évvel ez előtti életemet amikor a központban csillogtam...csak had legyek boldog és nyugodt.

2013. okt. 27. 23:49
 9/12 anonim válasza:
mintha magamat olvasnám a történetedben. Én is detto ilyen vagyok,ráadásul elég csúnya is,és nincs önbizalmam :/ ha gondolod írj!
2014. okt. 2. 19:22
 10/12 bozsoki dorina válasza:
Én is ugyanilyen vagyok. :( Én is szeretnék megváltozni szeretnék lefogyni karcsúbb lenni szebb lenni. Én is naponta sírok a rossz tetteim miatt. Nekem is tetszik egy srác de az a gond hogy félek meg mutatni magam neki. Félek a kudarctól meg attól hogy megutál. Mellette ülök a padban teljesen véletlenszerűen húzták ki a nevem akkor XD. Be szoktam vinni a rubikkockát a suliba de ő mindig kiszokta venni a padomból hogy játsszon vele. Olyan cuki amikor próbálja kirakni azt a szerencsétlen kockát XD. Mindegy akkor vissza térek a tárgyra. Ezzel az esettel csak azt akarom üzenni, hogy sokszor elveszítjük az agyunkat mi lányok de néha a fiuk is szerintem XD, de legfőképpen az a fontos hogy nyugodtak maradjunk. Mert ha azt látják az emberek rajtad hogy te mindig rágódsz valamin és nem tudod elengedni magad akkor csak kerülni fognak.Van néhány ember akinek nagyon sok türelme van a másikkal szemben és tudja melyik ember vágyik társaságra mindig megpróbál társalgást kezdeményezni neked és addig nem hagyja abba amíg meg nem szűnik a kínos csönd. Nem szabad hagynod a bú átvegye tőled az uralmat. Mindig gondolj arra hogy minden jó lesz ha laza leszek. Vagy használhatod az én módszeremet is például mindig mosolyogj és köszönj mindenkinek barátságosan és légy nyugodt. Én minden este énekelek vagy verset, prózát, drámát költök vagy elmondom mi bánt egy növénynek állatnak plüss mackónak XD, és akkor kiengedek magamból minden gőzt és lenyugszom. A lényeg az hogy mond el a bánatodat fűnek fának és nyugodj le. A nyugodt magabiztos emberekkel könnyebb társalogni és meglátod sokkal többen fognak szeretni téged. Persze lesznek olyanok akik mindig csúnyán viselkednek veled mert nem tudják hova rakni az irigységüket. Azokkal ne törődj mert ha látják rajtad hogy miattuk vagy szomorú akkor csak még jobban fognak piszkálni. És ahogy mondani szokták légy önmagad. Soha ne várd el másoktól hogy ők lépjenek helyetted. Ha ezeket betartod meglátod több boldogság fog érni az életben mint csalódás. Persze néha lehet sírni mivel hogy senki sem tökéletes a világban. Sajnos. Remélem hogy segítettem neked életkedvet teremteni neked. :)
2014. nov. 27. 19:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!