Tényleg rossz, ha valaki tudást akar?
Olyan egyedül érzem magam, hogy a leendő szakmámban otthon szeretnék lenni a kérdésekben, és nem csak az érdekel, amit használni fogok, hanem egy általános szakmai műveltség.
A gimiben se tartottam önmagában haszontalannak egy tantárgyat se. Mondjuk kb. mindent másképp csinálnék, de maradna minden tárgy - ha rajtam múlna.
Szabadidőmben néha tudományos dolgokról olvasgatok.
Ez tényleg káros?
Vagy tényleg csupán a mai világban nem divat?
Csak a hülyék mondják neked, vagy éreztetik veled hogy ez rossz.
Ha komolyabb emberek közé kerülsz, akik szintén így gondolkodnak, akkor majd látod az ellenkezőjét is
És ki mondja meg mi a rossz?
Mert az én életemről én döntök.
Úgy veszem észre, a tanárok a linkebb alakokról vannak jó véleménnyel és őket segítik TDK témát találni is például, de egyéb különdolgokhoz is őket segítik hozzá.
Jó, NEM MONDOM, hogy őket ne segítsék!
De úgy látom, aki szorgalmasan tanul, jó jegyeket kap, nem partiarc, kevésbé iszik és kevésbé laza, azt a tanárok is egyszerűen strébernek nézik és valamennyire le is nézik.
:(
Emellett például most mesélte valaki, hogy a konferencia is borozgatós bájcsevejről és új barátságok kötéséről szól, de a legkevésbé is a szakmáról.
És az érvényesül, aki semmit se tud a saját szakmájáról, egy alap műveltsége sincs a szakmáján belül. Tágabb rokonságban is van ilyen.
Aki pedig képes szabadidejében is egy-egy szakirodalmat olvasni, aki jól tanul az egyetemen, aki nemcsak a kreditekért meg az ösztöndíjakért tanul, na az lesz a diplomás munkanélküli, meg a diplomás mosogatónő.
Nem tagadom, hogy kell tudni nyalni is és kapcsolatokat építeni is.
Én is próbálom trenírozni magam erre.
És én is próbálok olyan helyekre is eljárni, ahol "meg tudom mutatni magam" a szakembereknek, hogy később legyen kihez fordulni.
De úgy érzem, egy senki vagyok, amiért a szakma érdekel, amiért a szakma nálam nem ivászatról és bájcsevejről szól, hanem magáról a szakmáról, amiért szakmai általános műveltséget szeretnék és amiért nem csak a kreditekért tanulok, és az ösztöndíj nem kizárólagos cél, hanem EGY cél a többi között. :/
én sem vagyok csókos típus, de sajna sokat számít
nme tusok okosabbat írni ide
elég baj, hogy ez a helyzet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!