Valóban káros sokat tanulni?
Mindenhol negatív felhangja van annak, ha valaki sokat tanul, például nem halogat, vagy abból is jó jegyre törekszik, amiből mások örülnek a kettesnek, stb.
Először is, úgy érzem, hogy teljesen csendben kellene maradnia egy ilyen embernek.
Titkolnia a jó eredményeit, várni, mikor találkozik valakivel, akivel megoszthatja örömeit.
Végighallgatni, ahogyan a többiek mesélnek arról, hogy de bolond, aki nem halogat, és de menők ők, hogy utolsó este láttak hozzá. Végignézni azt, ahogy a többiek telefonról, nulla tanulással pofátlanul puskáznak.
Végighallgatni, ahogy a tanár ecseteli, hogy ő se volt szorgalmas, és szerinte egy fiatalnál sokadrangú kellene, hogy legyen a tanulás.
Végighallgatni azt, ahogyan a haver panaszkodik, hogy nincs ideje tanulni (mert túlvállalja magát más, nem létfontosságú ! feladattal), ugyanakkor, ha lenne ideje, másfélnapos bulikat tartani, zh előtt két nappal. Majd ugyanez az ember sír, ha nem ötöst ír a kedvenc tárgyából...
Végignézni, ahogyan egyesek lenézik, levegőnek nézik, kioktatják...
És mindezek után végighallgatni a jóslatokat, miszerint ki fog égni, stresszes, depressziós lesz, fizikailag beteg lesz, úgyse ér el semmit se azzal, hogy tanul.
Én ezt már nem bírom. :/
Ugyanakkor nem tudok nem tanulni, nem a jó jegyekre hajtani.
Úgy érzem, van életem, eljárok ide-oda. Ráadásul pont a sok tanulás miatt nem parázom különösképpen a suli miatt.
Mégis...
Mások mit tapasztalnak?
1. Nem mindenki azonos memóriájú.
2. Miért kellene azon változtatnom, hogyan osztom be az időmet? Pont ezt kérem: ne szóljanak bele.
Te rögtön sértőnek tartod azt, amit írok, de azt nem veszed észre, hogy
1. rögtön bíráltad azt, ahogy én csinálom,
2. Ahogy te csinálod, azt reklámoztad büszkén, mint egyedüli jó módszer.
2.
Igenis megtaláltam a saját módszeremet.
Az fáj, hogy én nem mondhatok ki semmit, mert azt sokan rögtön bántásnak veszik, mint "kedves" 66%-os válaszoló is. De vegyétek már észre, ti ketten baromi kedvesek és baromi okosak, hogy legalább ugyanilyen sz*rul esik nekem - meg ha van még ilyen sokat s*ggelő, mint én, valószínű neki is, erre szólt a "mi" -, hogy a "lazák" állandóan mondogatják, hogy utolsó nap tanulták meg ötösre, hogy nyomorék, aki nem utolsó nap tanult, hogy kipuskázták TELEFONRÓL, nulla tanulással ötösre.
"Kedves" 66%-os válaszoló, stresszoldásként kibeszélheti magából, hogy utolsó nap tanult, hogy nyomorék, aki nem, és de ügyes, aki puskázik. Ugyanakkor ha én beszélném ki magamból az én tapasztalataimat, akkor menjek pszichológushoz és tanuljam meg, hogyan kell stresszt oldani.
...
Nem a te tapasztalataid írod le, hanem te nyávogsz hogy minden bajodról a világ tehet.
Arról nem is beszélve, hogy nem sértődtem meg. Nem volt min...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!