Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Valaki magyarázatot adna...

Valaki magyarázatot adna erre? Mit kéne csinálnom?

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy olyan... nem is tudom megfogalmazni, milyenek a korombeliek, lányok fiúk egyaránt. Nincsenek barátaim. Az osztálytársaimmal nem jövök ki jól. Minden lány ilyen: egyfolytában a viva tv-t nézi, divatzenét hallgat, azt veszi fel, ami nem áll jól neki, elképzeli, hogy ő a világ közepe, nagyon szépnek és kedvesnek, tökéletesnek, feljebbvalónak hiszi magát, esetleg titokban cigizik, meg menőzik, hogy van egy két évvel idősebb pasija, persze azért, mert ő olyan érett! Szerintem pont ugyanaz a kategória, mikor a 4 éves kislány az anyukája magassarkújában tipeg, és nem érzi zavarban magát, de ő legalább aranyos. A fiúk meg olyanok, hogy nem barátkoznak lányokkal, vagy focimániásak, vagy wowoznak egyfolytában, és használják a hülye szlengeket, meg a menő szavakat, meg az éppen legújabb akármiket, megy a viccelődés, bár őket igazából ugye nem ismerem, mert szóba sem állnak velem.

Nem tudom, hogy csak az én osztálytársaim, vagy minden ennyi idős ember ilyen? Nincsenek barátaim, és nem is nagyon vágyom ilyen barátokra. Az interneten van 2 barátom, egy fiú, és egy lány, de igazából ők nem sokszor érnek rám, nem jó az ilyen netes barátság. Ilyen hülyék a mai tizenévesek? Vagy csak én vagyok a hülye, és inkább legyek én is olyan, mint a többiek, és felejtsem el az egészet? 13 éves vagyok egyébként, lány. Nem gondolom, hogy milyen érett vagyok hozzájuk képest, inkább azt gondolom, ők éretlenek. Ha valaki olyan, amilyennek leírtam, és magára is ismer, azt kérem tőle, hogy sértődjön meg, és szidja az édesanyámat. Köszönöm!

2009. nov. 15. 20:18
 1/5 anonim ***** válasza:

Szerintem előbb-utóbb össze hoz a sors hozzád hasonló emberekkel.Nekm tetszik,hogy nem vagy buta liba.Én sem bírom az ilyen embereket.

(:

18/l

2009. nov. 15. 20:27
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszodat! :)
2009. nov. 15. 20:53
 3/5 anonim ***** válasza:
Félig meddig megértelek mondjuk csak ha magamból indulok ki én is sokat nézem a vivát és hallgatom a "divat" zenéket de azért mert szeretem és nem mert ez a divat, viszont nincs pasim csak azért hogy elmondhassam hogy én már nagylány vagyok stb...nem váltogatom a fiúkat kedvemre,nem cigizek nem iszok és nem bulizok.De nem ítélem el azokat akik ezt teszik ha nekik így jó hát csinálják úgyis megunják mikor rájönnek hogy nem ez az élet.Megváltoznod nem kell ha te nem akarod ezeket tenni.Keress olyan embereket akik olyanok mint Te.Nem mindenki ilyen bár nem ilyen embereket találni olyan mintha a tűt keresnél a szénakazalban.Sok sikert hozzá!15/L
2009. nov. 15. 21:10
 4/5 anonim ***** válasza:
Sajnos igen, manapság ennyire infantilis a legtöbb tizenéves, sokan még 19 évesen sem "akarnak felnőni". Ez számomra az egyik legnagyobb talány. Ebben az egész néphisztériában az oly sok agyamentség forrásaként agyoncsépelt média a legmérvadóbb, a Hanna Montana-kkal meg a hasonló cuki csini nyafka plázacicákkal az élen. Szerintem nem HÜLYE vagy, hanem EGY azon elenyésző számú ember közül, akik nem sodródnak az árral. Ezekből - amíg ki nem növik a kényszervigyort - nem lesznek igaz barátok, csak műműjer puszipajtások. Én nem fáradoztam soha, hogy ezek bizalmát elnyerjem, mert minden egyes ember életében eljön az az idő, amikor olyanokkal fut össze, akikre érdemes figyelmet szentelni.
2009. nov. 16. 05:35
 5/5 anonim ***** válasza:

Nekem nagyon szimpatikus vagy! Értelmes és tartalmas, kerek egész mondatokat olvasok itt és szomorkodom, hogy igazak. Én már 31 vagyok és csak hüledezem, hogy min mennek keresztül a mostani kamaszok. Olvasom itt a sok kérdést, és minden 13-16 éves életuntnak, magányosnak, céltalannak érzi magát, mintha nem lennének szüleik, akik átsegítenék őket. Nehéz szakasz nem tagadom, bevallom jó érzés, hogy már túl vagyok rajta.

Az a helyzet, hogy a környezet sem kímél benneteket. Kamaszként az ember megtanul különbséget tenni egy csomó dolog között - neked ez sikerült, mert tudatosabb vagy mint a többiek, akik nem veszik a fáradságot, hogy megtanulják elkülöníteni a dolgokat. Nem fektetnek abba energiát, hogy ne egy már előre megírt program szerint működjenek, hanem valami újat hozzanak létre a saját életükkel. Lehet, hogy most úgy tűnik, a nehezebbik utat választottad a többiekhez képest, akik megelégszenek azzal, hogy beteljesítsék azt az életet, amit a reklámok kínálnak és lemondanak a választási lehetőségükről. Hosszútávon azonban kiderül, hogy ez a könnyebbik út, amelyen te jársz. Legyél gondolkodó ember, ne dőlj be az olcsó trükköknek, amikkel a majomdivat meg ez a kiábrándult társadalom próbál befolyásolni. Ragaszkodj az elhatározásaidhoz és ne add alább - hamarosan megtalálod a barátaidat akik hasonlóan gondolkodnak, csak maradj nyitott és ne válj "zombivá".

Remélem, nem voltam félreérthető.

2009. nov. 16. 12:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!