Pénzen nem lehet venni boldogságot?
A pénz nem boldogít, de hiába lejárt lemez, én még mindig szívesebben sírok egy limuzin hátsó ülésén, mint az utcán, esőben ázva.
Én nem vagyok szegény, de gazdagnak sem mondanám magam. Viszont voltam szegény, olyannyira, hogy volt, hogy nem tudtunk mit enni. Ezzel kapcsolatban annyit tudok elmondani, hogy mióta nem kell gondolkodni a boltban, hogy mit vehetek, könnyebben élek. Nem feltétlen vagyok boldogabb - bizonyos értelemben igen -, inkább csak felszabadultabb vagyok, nincs az a stressz, amit a pénzhiány okozott. Bárki bármit mond, a szegénység a kapcsolatokra is rányomja a bélyeget, mert teli gyomorral azért könnyebb szeretni, mint éhesen.
A mai társadalommal az a baj, hogy a szerény életmódot összetéveszti a szegénységgel. Ha valaki ki tudja fizetni a számlákat, van tető a feje fölött és egész hónapban van mit enni, az nem szegény. Lehet, hogy luxusra nem futja, és ezek az emberek ilyenkor egyből szegénynek mondják magukat. Nem szoktam ilyet, de kívánom nekik, hogy egyszer tapasztalják meg, milyen 1 napig nem enni! Az az igazi szegénység, nem pedig az, hogy a vajaskenyérre már nem jut parizer...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!