Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Hogyan fogadjam el az agyi...

Hogyan fogadjam el az agyi korlátaimat? El kell fogadni egyáltalán?

Figyelt kérdés
Hiába szeretnék, sose leszek olyan okos ember, mint amilyen szeretnék, ettől folyton frusztrált vagyok, rátesz egy lapáttal az öngyilkossági gondolataimra, kétlem, hogy akár az alapképzést is elvégezném az egyetemen, nem hogy a mestert. Hogyan éljek így?? Semminek se látom értelmét..
2013. okt. 25. 22:36
1 2
 11/14 anonim válasza:

Lényeges különbség van a korlátok megszabása és a feladás között. Az ember a tényleges korlátait az életében nagyon ritkán feszegeti. Ill. a korlátok folyamatosan kiszoríthatók, tehát a folyamatos fejlődéssel egyre tágítod a korlátaidat. A legtöbb ember a lustaságból és az akaratgyengeségből bekövetkezett kudarcot úgy könyvei el, hogy ő az adott dologra nem képes és itt meghúzza a saját korlátját. Pedig tényleges emberi korlátokat hihetetlen nehéz elérni főleg, ha a szellemi képességeinket tekintjük.

Legjobb példa erre a fizikai képesség. Veszünk egy átlag embert és azt mondjuk neki fusson le 5 km-t egyhuzamban. Valószínűleg a 2-3. km után összeesne (tehát a korlátok adottak). Azonban, ha elkezd folyamatosan edzeni és ugyan ezt 1-2 év után mondjuk neki akkor valószínűleg kisebb erőlködéssel, de lefutná. Viszont, ha ennél a pontnál már felemelnénk 10 km-re a távot akkor ismét korlátokba ütközne. Tehát a korlátok folyamatos tágításával érhetjük el csak azt a bizonyos végleges korlátot.

Te még messze vagy attól, nagyon messze.

2013. okt. 26. 12:54
 12/14 A kérdező kommentje:
Értem én, hogy lehet mindig fejlődni, de esetemben a féllábúval akarnak 5 km-rt futtatni...
2013. okt. 26. 16:12
 13/14 anonim válasza:
Neked egy nyakleves hiányzik, attól észhez térnél.
2013. nov. 4. 19:40
 14/14 A kérdező kommentje:
Hát nosza!
2013. nov. 5. 18:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!